Triger değişimi sonrası çekiş düşüklüğü ve buna bağlı olarak yakıt tüketiminde artış varsa, sente yanlış ayarlanmıştır, yada sente atlatmışlardır kontrol edilmesi gerekir.
Bu sebeple hasarlı olması durumunda kesinlikle triger değişimi yapılmalıdır. Tüm bu bilgiler ışığında “triger değişimi performansı etkiler mi?” Sorusunun cevabı kesin olarak evet denilebilmektedir. Bu sebeple triger kayışlarının periyodik bakımları aksatılmadan yapılmalıdır.
Motorun çekiş gücünde, performansında azalma varsa
Triger kayışının aşınması ve yıpranması bu senkronizasyon sürecini etkiler. Bu durum aracın motor performansını olumsuz etkiler. Eğer, aracınızın hızlanmak için zorlandığını hissederseniz bunun sebebi triger kayışının yıpranması ve aşınması olabilir.
Triger kayışı arızalanırsa, motorun valfleri doğru sırayla açılıp kapanmaz. Triger kayışı arızalı ise, motor çalışıp pürüzlü çalışabilir veya motor hiç çalışmayabilir.
Triger kayışı ise bu senkronizasyonu yapar ve motor verimli şekilde çalışır. Triger kayışı doğru gerilim altında olmalıdır. Eğer gereğinden fazla gevşek ya da gergin olursa, valf zamanlaması etkilenir. Bu durum ise motor performansını olumsuz yönde etkiler.
İlgili 44 soru bulundu
triger kayışı neden diş atlar, gevşer yada ses yapar merak edenler için Triger Kayışı Gevşek Olursa Ne Olur konulu videomuzu hazırladık. Özellikle triger kayışı değişimi sonrası gelişen sorunlardan olan çekiş düşüklüğü ses ve yakıt artışı gibi nedenler bu soruna bağlı olabilir.
V kayışının sağlıklı çalışması için doğru bir gerginlikte olması gerekir. Gevşek bir V kayışı araç çalıştıktan birkaç saniye sonra ötme yapar, zamanından çok önce yıpranır ve kopma riski taşır.
Triger kayışı kopmuşken aracın hareket ettirilmesi durumunda ise pistonlar ve subaplar başta olmak üzere birçok parça hasar görür. Ayrıca motor soğutulamayacağı için kısa süre içinde araba hararet yapar.
Performansında farkedilebilir derecede azalma görülür. Rölantide dalgalanma tekleme olur. Motor huysuz çalışır. Silkelemeler görülebilir.
dikkat!!! sökülen bir triger kayışı asla yeniden takılmaz.....
Triger kayışı ile birlikte neler değişir araştırmacıları için; su pompası, termostat veya radyatör gereçleri sayılabilir. Tüm bakım ve onarım işlemlerinde olduğu gibi kayış bakımları ve değişimi gibi kritik işlemlerde de uzman uygulayıcıların tercih edilmesi oldukça önemlidir.
Triger kayışı, motorunuzdan optimum tork ve güç elde etmek üzere motor supaplarının doğru zamanlamayla çalışması için krank milinin hareketini eksantrik millerine aktarır. Dolayısıyla motor performansı için en önemli motor parçalarından biridir.
Triger Kayışı Değişimi Ne Zaman Yapılır? Triger kayışının değişimi sadece ömrünü doldurduğu zaman gerçekleştirilmez. 3 yıldan kısa süre içerisinde 90 bin kilometre katedildiyse triger kayışı kontrol edilir ve çoğunlukla değiştirilir. Kısacası 90 bin kilometre ya da 3 yıl içerisinde kayış değiştirilmelidir.
Kam mili kasnağı ve triger ucuna dikkat edilmelidir. Yeni kayış kasnaklar üzerine yerleştirilerek herhangi bir zorlama olup olmadığı kontrol edilir. Yeni kayış için gerginlik değeri hesaplaması yapılır. Gergi ayarı cıvatası gevşetilip gerginin kayışa çarpmamasına da özen gösterilerek iyice oturtulması sağlanır.
Bu yüklü maliyetin altına girmemek için devirdaim pompasına bir periyot belirlememiz bizim için maddi anlamda bir artı olacaktır. Aracın triger seti değiştiğinde devirdaim pompasını da sete dahil edip değişimini sağlama çok mantıklı olacaktır.
Triger zincirinin ömrünü uzatmak için aracın motorunun yağ bakımları zamanında yapılmalıdır.
Sentesi bozuk olan araç tekleyerek çalışır ve sürücüleri aşağıdaki maddelerle karşı karşıya bırakır. Yakıt tüketimi artar. Performansında farkedilebilir derecede azalma görülür. Rölantide dalgalanma tekleme olur.
sente ayarı 1. motorun krank mili ve egzantrik mile arasındaki. açsal ilişkinin ayarlanması işlemidir. bu ayar motorun. wifi'nin ve pistonlarının. doğru zamanda Hareket etmesini sağlayarak. motorun düzgün çalışmasını sağlar. emme ve egzoz wifi'lerinin tam zamanında açılması.
Avans ayarı bozuksa ne olur konusu, ateşleme sistemi verimliliği ile yakından ilişkilidir. Ateşleme için gerçekleştirilen avans ayarında herhangi bir bozukluk mevcutsa, ateşleme zamanında gecikmeler gözlemlenebilir. Bu da yüksek derecede bir yanma oluşturabilir.
Bu durum motorun durmasına neden olur. Otoban gibi hız limitinin yüksek olduğu alanlarda triger kayışının kopması, güvenlik açısından oldukça tehlikelidir. Triger kayışı koptuğunda motor gürültülü bir şekilde ses çıkarmaya başlar. Bunun yanı sıra araç kaputunun altından siyah bir duman gelebilir.
Triger zinciri değişimi profesyonel kişiler tarafından yapılmalıdır. 100.000 kilometrede bir veya her 3 yılda bir triger zincirinin değişmesi gerekir.
Triger kayışı sıyırma sebebi genellikle kullanım ömrü sebepli oluşan yıpranmadır. Bu durumun önüne geçmek için öncelikle bakım sonra da zamanında değişim gerekir. Kullanıldıkça eskiyen bir yapıya sahip olan Triger kayışı zaman geçtikçe aşınmaya başlar.
Araçlardaki v kayışı her 60 bin kilometrede bir değişmelidir. V kayışı, motor eksantrik milini krank miline bağlar. V kayışı aşındığında, formunu kaybettiğinde veya koptuğunda araç yola kalabilir ve kayışın değiştirilmesi gerekir. Böyle durumlarla karşı karşıya kalmamak için araç bakım işlemleri ihmal edilmemelidir.
Kayış gerginliğini kontrol edin. Kayışın en uzun kısmındaki gerginliği kontrol edin; Yarım ila bir inçten (1,25 santimetre ila 2,5 santimetre) fazla boşluk olmamalıdır. Detaylı bir kontrol için oto servisinize danışabilirsiniz. Oto servislerde kayışınızın son kullanım tarihine bakılarak sağlamlığı tespit edilir.
Arabayı çalıştırırken V kayışı kopabilir, akü şarj göstergesi geç söner. Araç çalışırken kaput açıldığında motorun sol tarafından gelen sesi de duyabilirsiniz. Kayışı incelerken gevşediği ve düştüğü görülebilir. Ayrıca dişlerinden ayrılan V kayışı eskisi gibi olmayabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri