Tırnaklarınızı beyazlatmak istediğinizde bir fincan sirke ve bir fincan içme suyunu karıştırın. Bu suyu bir pamu yardımı ile tırnaklarınıza sürün ve oje siler gibi tırnakları temizleyin. Günde 1 defa olmak üzere sirke ile tırnaklarınızı temizleyerek kısa sürede sararmayı yok edebilirsiniz.
Limon ve karbonat ile tırnak beyazlatma
Yarım limon suyu ve 1 çay kaşığı karbonatı karıştırıp elde ettiğiniz macunu tırnaklarınıza sürebilirsiniz. Tırnak fırçası ile tırnakları fırçalayabilir ve birkaç dakika sonra iyice temizleyerek tırnak beyazlatma sürecini tamamlayabilirsiniz.
Bir çay kaşığı karbonatı bir çay kaşığı yoğurtla karıştırın. Tırnaklarınızı bu karışımla ovun ve hemen yıkayın. Yalnız dikkat; bu yöntemi haftada 3 günden fazla uygulamayın. Son olarak eski bir diş fırçasının üzerine nohut tanesi büyüklüğünde diş macunu sıkıp tırnaklarınızı iyice fırçalayın.
Menekşe yağı hem tırnakları beyazlatır, hem de kısa sürede uzamasını sağlar. Kullanmadığınız diş fırçasının üzerine leblebi büyüklüğünde diş macunu sıkın. Tırnaklarınızı diş macunuyla fırçalayın ve 10 dakika bekleyin. Ardından bol suyla durulayabilirsiniz.
Bir tutam tuz ve bir kaşık limon suyunu karıştırın. Karışımı fırça yardımı ile tırnaklarınıza iyice sürün. Biraz bekledikten sonra ellerinizi yıkayabilirsiniz. Bu karışım da tırnaklarınızın güçlenmesine ve parlak görünmesine yardımcı olur.
İlgili 17 soru bulundu
Düzenli bir şekilde cilde uygulandığında cilt kuruluğunu gidermeye yardımcı olur. Cildin yumuşamasına katkı sağlarken tırnak çevresindeki cildin bakımı da yine vazelin ile sağlanabilir. Manikürde kullanıldığında pürüzsüz, ışıltılı bir tırnak görünümünün ortaya çıkmasına yardımcı olur.
Limon ise dezenfekte edici özellikleriyle tırnaklarınızın temizlenmesine ve güçlenmesine yarar. İnce kıyılmış sarımsak kullanarak bir macun haline getirdiğiniz karışım ise tırnak uzamasını ve güçlenmesini sağlayan yoğun bir bakım sağlar. Bu karışımı haftada 2-3 kere rahatlıkla uygulayabilirsiniz.
RENKSİZ TIRNAKLAR: Sağlıklı bir tırnağın rengi dokunulduğundan pembe- pembemsi beyaz olmalıdır. Eğer tırnaklarınız mat ya da çizgi çizgi başka renk ise gizli bir sağlık probleminiz olabilir. Yeşil tırnaklar, bakteriyal enfeksiyonun göstergesidir. Kırmızı çizgiler, kalp kapağı enfeksiyonunun işareti olabilir.
2- Limon Suyu ve Karbonat!
Limonun tırnakları beyazlattığı malum. Bizim tarifimiz farkı ise içine karbonat koyuyor olmamız. Karbonat ve limon suyunu karıştırın ve bu karışım ile tırnaklarınızı fırçalayın. İlk uygulamada bile fark yaratacaktır!
Karbonat: Kozmetik alanında sıkça kullanılan karbonattan, tırnakları beyazlatmak için de yararlanılır. 1 çay kaşığı kadar karbonatın üzerine, 1 çay kaşığı yoğurt ekledikten sonra kıvam yakalamak için biraz da su ekleyebilirsiniz. Bu karışım ile tırnaklarınızı ovduktan sonra beklemeden yıkayın.
Tırnaklardaki beyaz noktaların çıkmasının en büyük etkeni çinko ve kalsiyum eksikliğidir.
Tırnak üzerinde beyaz lekeler, çizgilenme-lökonişi-leukonychia; tırnak plağının beyaz görünmesidir. Çoğu zaman ciddi bir durum olarak tanımlanmakta yada halk arasında vitamin eksikliği, demir-kalsiyum eksikliği gibi bir nedene bağlanmaktadır.
Genellikle çoğu ojenin içinde formaldehit bulunur. Keratin dokuya zarar vererek sarartır. Aseton ve ojeler tırnağı kurutur, çatlamasına ve kolay kırılmasına neden olur. Oje tırnakta uzun süreli tutulmamalıdır.
El tırnak sararması oldukça yaygın görülen bir durumdur. Bu duruma evde farklı malzemelerle müdahale edebilirsiniz. Tırnaklarda oluşan bu sendrom çinko, C ve D vitamini eksikliğinden olabilir. Bunun için limon, süt ve maden suyu ile tırnak bakımı yapabilirsiniz.
Badem tırnak törpüsü yapmak için kağıt törpüleri kullanmalısın. Kağıt törpüyle önce tırnaklarının yan taraflarını törpülemelisin. Tırnağının uç kısmını küt törpülemek yerine sadece yanlardan ilerleyerek yuvarlak şekilde törpüle. Badem tırnaklarını kısaltmak için tırnak makası kullanmanı önermiyoruz.
Bir çay kaşığı diş macunu ve bir tatlı kaşığı limon suyunu karıştırıp 15-20 dakika tırnaklarınızda bekletmeniz yeterli olacaktır. Aynı tarifte diş macunu yerine karbonat da kullanabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken nokta karbonat daha kurutucu olacağından sonrasında mutlaka vazelin gibi yağlı bir kremle nemlendirmek.
- Tırnakların soğuk suyla temas etmesi, tırnakların uzamasına yardımcı olur. Ancak dikkat edilmesi gereken konu, ılık suyun tırnakları yumuşatıp, daha hızlı uzamasıdır.
Haftada 2 defa bu kürü uygularsanız tırnaklarınız hem güçlenecek hem de sağlıklı bir şekilde uzayacaktır. Limon tırnakların büyümesi için gerekli olan C vitamini açısından oldukça zengindir. Ayrıca limon sararmış tırnakları da tedavi eder ve tırnakların sağlıkla parlamasını sağlar.
Beslenmemizdeki çinko eksikliğinden veya altta yatan bir tıbbi durumdan kaynaklanabilen çinko eksikliği, tırnak distrofisine neden olabilir. Tırnak distrofisi, bir kişinin tırnaklarındaki renk değişikliği ve bozulmadır.
Özellikle E ve C vitaminleri tırnak sağlığına destek olur ve uzama sürecini hızlandırabilir. E ve C vitamini içeren kremlerle tırnağınıza masaj yaparak tırnaklarınızın daha hızlı uzamasına yardımcı olabilirsiniz. Bununla beraber biotin (B7 vitamini) kullanımı da tırnakların uzamasına yardımcı olabilir.
Bu durumda hemoglobin 7 gramın altına düşmüştür! Yani hanımlar için neredeyse 5 torba banka kanına eşdeğer kan kaybetmiş gibidir. Ağız içi, dudaklar ve tırnaklar da kansızlık teşhisinde ayna gibidir.
Vazelin tırnakların ihtiyacı olan nem dengesini sağlar. İçeriğindeki doğal yağlarla tırnakları besler. Suda kolay kolay erimeyen vazelin, tırnaklara uygulandığında kalıcılığı oldukça fazladır. Tırnakların güçlenmesine ve parlamasına destek olur.
Tırnak kırılmalarının önüne geç
Tırnak kırılması neden olur öürendikten sonra, uygun bakımları uygulayabilirsin. Kolonya ve dezenfektan gibi alkol içeren sıvılar da tırnaklarına zarar verebilir.
Tırnaklara Bakım Yapın
Az miktarda zeytinyağını bir kaba koyun ve tırnaklarınızı yaklaşık 10-15 dakika kabın içinde bekletin. Zeytinyağı, tırnakları ve kütikülleri nemlendirmeye ve güçlendirmeye yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri