Truva atı Bu virüs türü aynı zamanda tarayıcıyı ele geçirerek akıllı telefonunuzun sizin yetkiniz olmadan yüksek ücretli metinler göndermesine de sebep olur. Ayrıca, uygulamaları devre dışı bırakır veya telefonunuzun tamamen kitlenmesine sebep olur.
-- Truva atları şu anda en sık rastlanan zararlı yazılım kategorisi. Arka kapılar açmak, etkilenen cihazın kontrolünü ele geçirmek, kullanıcı verilerini süzmek ve saldırgana göndermek, etkilenen sisteme diğer zararlı yazılımları indirmek ve çalıştırmak ve diğer birçok kötü amaç için kullanılırlar.
E-posta Ekleri: Truva atı virüsü, e-posta ekleri aracılığıyla yayılabilirler. Kötü niyetli kişiler, çeşitli tuzaklar kullanarak kullanıcıları e-posta eklerine tıklamaya teşvik ederler. E-posta eklerini açtıktan sonra, Truva atı bilgisayarınıza bulaşabilir.
Truva Virüsü Telefona Bulaşır Mı? Ne yazık ki, mobil cihazınız bile Truva virüsüne karşı güvende değildir. Tıpkı bir bilgisayarda olduğu gibi, bir Truva Atı, cep telefonu kullanıcılarını, genellikle uygulamaların sahte sürümleri aracılığıyla kötü amaçlı yazılım indirmeleri için kandırır.
Bu virüsleri cihazınızdan temizlemek için en etkili yöntem, özel olarak tasarlanan programlardır. Bu programlar oldukça pratik ve basittir. Trojan virüsü temizleme işlemi için “Trojen Remover” programları kullanabilirsiniz. Bu programlar sisteminizdeki zararlı yazılımları ve dosyaları bularak temizler.
İlgili 18 soru bulundu
Eğer güvenli mod açıkken telefonunuzda herhangi bir sorun kalmıyorsa muhtemelen cihazınızda virüs var demektir. Yabancı yazılımların tespiti için kullanabileceğiniz bir diğer yöntem ise virüs tarama uygulamaları indirmektir. Android cep telefonu kullanıcıları virüs programlarına Google Play Store üzerinden erişebilir.
Uygulamaların çökmesine ve telefonunuzun aşırı ısınmasına neden olabilir. Daha da tehlikelisi Android virüsleri paranızı ve kişisel verilerinizi bile çalabilir. Kötü amaçlı yazılımlar, otomatik mesajlar gönderip telefonunuzu sahte ücretli servislere abone ederek faturanızın artmasına neden olur.
Bu virüs herhangi bir bilgisayar bulaştığında bilgisayarda anormal hareketler gözlemlenir. Özellikle yeni pencerelerin açılması veya fare ve klavyenin kullanım dışı hareket etmesi, bu virüslerin göstergesidir. Trojan virüsü tespit ederek manuel olarak kaldırılması mümkündür.
Hürriyet'te yer alan habere göre, Trojan (virüs) sesli mesaj, sohbet, ödeme, fotoğraf veya video yoluyla ulaşabiliyor. Bu mesajlar tanımadığınız kişilerin haricinde virüsün bulaşmış olduğu arkadaşlarınızdan da gelebilir. Eğer WhatsApp üzerinden gönderilen .
Truva atları şu anda en sık rastlanan zararlı yazılım kategorisidir. Arka kapılar açmak, etkilenen cihazın kontrolünü ele geçirmek, kullanıcı verilerini süzmek ve saldırgana göndermek, etkilenen sisteme diğer zararlı yazılımları indirmek ve çalıştırmak ve diğer birçok kötü amaç için kullanılırlar.
Bu sayede saldırgan Truva atı olarak adlandırılan bu tehlikeli yazılım türünü kullanarak kurbanın bilgisayarında yapmak istediği zararlı işlemleri gerçekleştirebilmektedir. Truva atı yazılımları, virüslerin aksine kendini çoğaltmak için dosyalara bulaşma ya da kopyalarını oluşturma gibi yöntemleri kullanmaz.
Truva atları masum kullanıcıya kullanışlı veya ilginç programlar gibi görünebilir ancak yürütüldüklerinde zararlıdırlar. Truva atlarının iki türü vardır. Birincisi, kullanışlı bir programın bir hacker tarafından tahribata uğrayıp içine zararlı kodlar yüklenip program açıldığında yayılan cinsi.
Kaspersky Lab 'da çalışan güvenlik araştırmacıları yeni bit tür Android Bankacılık Truva Atı keşfetti. Faketoken olarak adlandırılan bu zararlı yazılımın yetenekleri arasında, telefon sahibinin yaptığı görüşmelerin kaydını kaydedebiliyor.
Trojan Virüsü Nasıl Bulaşır ? Trojan virüsü genellikle hileli programlar aracılığı ile bilgisayar sisteminize girerler. Bir web sitesindeki cazip görünen bir fotoğraf ve/veya linke tıkladığınızda virüs bilgisayarınıza sızabilir. Özellikle yasa dışı bannerlar, içeriğinde, trojan virüsü barındırmaktadır.
Trojan bir veya bir kaç kişinin, yazdığı tıpkı hesap makinesi uygulaması, Mp3 player gibi belirli amacı gerçekleştirmeye yönelik yazılmış programlardır. Bu programı günlük hayatımızda kullandığımız programlardan ayıran tarafı tamamen zararlı olmasıdır.
Truva Atı, savaş sırasında düşmanı yanıltmak için kullanılan bir taktiğe verilen isimdir. Truva Atı herkesin ilgisini çeken bir olay olmuştur. Bu Truva Atı günümüzde ise Çanakkale şehrinde yer almaktadır.
Troya Savaşı'ndan esinlenilerek 2004 yılında çekilen Troy filminde kullanılan tahta atı Çanakkale ili merkezinde görebilirsiniz. Troya'yı ziyaret ettiğinizde karşılaşacağınız tahta at ile birlikte her ikisi de ziyaretçilerin hatıra fotoğraflarında mutlaka yer ediyor.
Akhalılar ve Troyalılar arasında geçen bu uzun savaş artık askerleri yormuştur. Zekası ve cesaretiyle ünlü Akhalıların komutanı Odysseus'un aklına savaşın seyrini değiştirecek kurnazca bir fikir gelir. Bu fikir, tahtadan devasa bir atın yapılmasıdır. Ve tarihimize adını Truva atı olarak kazıyacaktır.
'XHelper'ı tespit etmesi zor yapan şey kendisini bir Android servisi gibi göstermesi ve kurması. Dolayısıyla virüslü uygulamayı kaldırmak virüsü kaldırmıyor. Yazılım açılır pencereler ve spam bildirimler göstermeyi sürdürüyor. Cihazlar fabrika ayarlarına sıfırlansa bile virüs her seferinde kendini yeniden yüklüyor.
Sonuç: Android için Antivirüse İhtiyacınız Yok
Pek çok antivirüs şirketi uygulama mağazasını sık sık tarar ve çeşitli zararlı yazılımları bularak Android'in virüs dolu bir işletim sistemi olduğu imajını tazeler.
Merhaba, kesinlikle bulaşır, bunun önüne geçmenin çokta mümkünü yok. %100 olmasa da %95-98 oranında sizi bu durumdan koruyacak şey bir Antivirüs yazılımı değil, bir İnternet Security yazılımıdır.
Antivirüs programı kullanarak, zararlı uygulamaları kaldırarak ve telefonunuzu güncelleyerek virüsleri temizleyebilirsiniz. Ancak, tüm bu yöntemler başarısız olursa, son çare olarak telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürerek virüsleri tamamen temizleyebilirsiniz.
AV-TEST tarafından yapılan testler nihayetinde en başarılı antivirüs yazılımları Avast, Avira, Bitdefender, G DATA, Kaspersky ve Trend Micro olarak belirlendi. Dünya genelinde oldukça popüler olan bu yazılımlar; koruma, performans, kullanılabilir testlerinden tam puan almayı başardılar.
Format atmak istesem bir deneme yapıp ekran kartımı onun pcsine bağlasam ekran kartına virüs bulaşır mı? Evet, bu mümkün ama bunun olması için virüsün çok özel bir virüs olması gerekiyor. Bu tip virüsler ne yazık ki var ve bunlardan kurtulabilmenin tek yolu romları tekrar yazdırmaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri