Araştırmalara göre Türk dizileri en çok İspanya, Suudi Arabistan ve Mısır'a ihraç edilmiş. Öyle ki İspanya'da en popüler üç yapım Türk dizileriymiş. Tabii bu ülkelerde Türk dizilerinin popüler olmasının bazı nedenleri var.
Günümüzde Türk dizileri; Fransa'dan Japonya'ya, Uruguay'dan Endonezya'ya, Latin Amerika'dan Türki Cumhuriyetlere kadar dünyada 100'den fazla ülkeye lisanslanmakta ve 500 milyonun üzerinde izleyiciye ulaşmaktadır.
The Economist'in haberine göre, Türkiye dünyada en çok dizi ihraç eden üçüncü ülke. Verilere göre 2020 ile 2023 yılları arasında Türk dizilerine olan talep %184 arttı. Türk dizileri dünya çapında büyük bir ilgi görmeye devam ediyor.
Türk dizilerimiz Türkiye'de olduğu kadar yurtdışında da sevilerek takip ediliyor. Pek çok klasikleşmiş Türk dizisi, üzerinden yıllar geçse de Orta Doğu, Güney Amerika ve Balkan ülkelerinde ilgiyle izlenmeye devam ediyor. Bu diziler 140'tan fazla ülkede 650 milyondan fazla seyirci ile buluşuyor.
'Aile' dizisinin lisanslandığı yerlerin arasında Porto Riko, İspanya, Arjantin, Şili, İsrail, Romanya, Slovenya, Makedonya, Karadağ, Honduras, Bulgaristan, Hırvatistan ve Arnavutluk'un yanı sıra Bağımsız Devletler Topluluğu'na (BDT) bağlı ülkeler, Latin Amerika, Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) ile ABD (Hispanik) de ...
İlgili 16 soru bulundu
'Kardeşlerim', Rusya, Kazakistan, İspanya, Lübnan, Romanya ve Peru'nun da dahil olmasıyla birlikte lisanslandığı ülke sayısını 50'ye çıkarmış oldu.
Her yıl sayıları 60'a ulaşan ve 170'e yakın ülkede yayınlanan Türk dizileri, bu alanda Türkiye'yi ABD ve İngiltere'nin ardından üçüncü büyük ihracatçı konumuna yükseltti.
Uluslararası dağıtım şirketi Eccho Rights, şimdiye dek 30'dan fazla ülkeye satılan Türk dizisi Yalı Çapkını'nın satışı için İsveç ve Finlandiya televizyonlarıyla anlaşmaya vardığını duyurdu.
İlk olarak 2020 yılının sonunda TVN Panama kanalında prime time'da yayınlanmaya başlayan dizi, daha sonra Meksika'da “Pecado Original” adıyla Imagen Televisión kanalında yayınlanmaya başlamıştı. Dizinin başarısı daha sonra Latina Peru ve Telefuturo Paraguay'a kadar ulaştı.
Çarpıcı senaryolarıyla yaklaşık iki saat boyunca izleyiciyi farklı dünyalara sürükleyen ve kendi özgün müzikleri olan Türk dizilerinin en çok satıldığı ve izlendiği ülkeler arasında Şili, Meksika ve Arjantin göze çarpıyor.
En çok sayıda ülkeye ihraç edilen dizi olma özelliğini taşıyan Muhteşem Yüzyıl, 70 ayrı ülkede 500 milyondan fazla izleyiciyle buluşarak Türk dizi sektörünün yurtdışına açılma serüveninin kilometre taşlarından biri haline geldi.
Rekor tazeleyen ihracat geçen yıl 254,2 milyar dolara yükseldi. Sektörler özelinde kimyevi maddeler ve mamulleri 33,5 milyar dolarla 2022'nin ihracat şampiyonu oldu. Otomotiv endüstrisi 31 milyar dolarla ikinci, hazır giyim ve konfeksiyon ise 21,2 milyar dolarla üçüncü sırada yer aldı.
Ömer (dizi) Hz. Ömer (Arapça: عُمَرْ, Farsça: عمر فاروق), MBC1, Qatar TV, ATV ve Kanal 7'de ve bütün Arap ülkelerinde bütün ramazan ayında yayınlanan bir tarihî ve dinî dizidir.
Bölüm sayısı az olmasına rağmen dizi, kalitesi ile yurt dışından dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Bu sayede Son dizisi 30'dan fazla ülkeye satıldı.
29 Mart 1993 – 15 Ocak 1999 tarihleri arasında yayınlanan Ferhunde Hanımlar 1.780 bölümüyle Türkiye'nin en uzun soluklu yerli dizisidir. Kaç Yerli Dizi Başka Ülkelerde En Yüksek Reytingleri Aldı?
Türkiye'de ilk diziler devlete ait olan TRT tarafından çekilmiştir. Türkiye'nin ilk yerli dizisi 1974 yılında çekilen Halid Ziya Uşaklıgil'in aynı adlı eseri olan Aşk-ı Memnu'dur. Dizi, Türkiye'nin kamu yayın kuruluşu TRT'de yayınlandı.
1- ASMALI KONAK. Türk televizyon tarihinin rating rekortmeni dizisi. Yüzde 82'lik izlenme oranına ulaşmış başka bir dizi yok.
O hikayelerden biri de Yalı Çapkını hikayesi olmuştur. Haliyle bu hikayenin gerçek olup olmadığı merak konusu olmuştur. İstanbul'un en zengin ailelerinden Korhan ailesinin hikayesini konu alan dizi yer yer Altınbaş ailesine benzetilmiştir.
Yalı Çapkını'ndaki o yalının kimin olduğu merak konusuydu, gerçek ortaya çıktı. 2. Sayfa'da yer alan habere göre; dizide yer alan yalı, Sabancı ailesine ait.
Geçtiğimiz günlerde Beylerbeyi'nde yer alan yalının Sabancı ailesine ait olduğu ortaya çıktı. Sabancı Ailesi'nin aldığı kira bedelini Engelli Çocuklar Derneği'ne bağışladığı da söylenmektedir.
Endonezya, Macaristan, Arjantin, Peru, Kolombiya, Şili, Rusya ve Polonya yayınlandığı ülkelerden sadece birkaçı. Kurtlar Vadisi yurtdışında ülkemizdeki kadar büyük ilgi görmese de Filistin, Birleşik Arap Emirlikleri, Azerbaycan, Özbekistan, Bulgaristan ve Kazakistan gibi ülkelerde yüksek izlenme oranları tutturdu.
Çarpıcı senaryolarıyla yaklaşık iki saat boyunca izleyiciyi farklı dünyalara sürükleyen ve kendi özgün müzikleri olan Türk dizilerinin en çok satıldığı ve izlendiği ülkeler arasında Şili, Meksika ve Arjantin göze çarpıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri