Bu şartlar 5901 sayılı Vatandaşlık Kanunu 16. maddesinde; “Bir Türk vatandaşı ile evlenme doğrudan Türk vatandaşlığını kazandırmaz. Ancak bir Türk vatandaşı ile en az üç yıldan beri evli olan ve evliliği devam eden yabancılar Türk vatandaşlığını kazanmak üzere başvuruda bulunabilir.
Türkiye' de evli olan bir yabancı da yapılan evliliğin türk makamları tarafından da onaylanmış olması şartı aranmaktadır. Bir Türk vatandaşı ile evli olan kişiye 3 yıllık bir ikamet izni verilmektedir . İlk müracaat sırasında bir ikamet beyannamesi formu doldurulması istenir.
Aile İkamet İzni Kaç Yıllık Sürelerle Düzenlenebilir? - Aile ikamet izni her defasında üç yılı aşmayacak şekilde düzenlenebilir. - Aile ikamet izninin süresi hiçbir şekilde destekleyicinin ikamet izni süresini aşamaz.
1.1.
Türk vatandaşıyla evlenen yabancı bir kişinin, Türk vatandaşlığı kazanabilmesi için gerekli olan ilk şart, Türk vatandaşıyla olan evliliğinin en az üç yıldır devam ediyor olmasıdır.
İlgili 27 soru bulundu
Evlilik yoluyla Türk vatandaşlığına başvurusunun uygun (makül) bir sürede tamamlanması, verilen evrakların eksiksiz olması durumuna bağlıdır. Evlilik yoluyla vatandaşlık almak için istenen evrakların eksiksiz sunulmasının ardından bu süreç 1 ile 3 yıl arasında sonuçlanmaktadır.
Vatandaşlık başvurusunda bulunan kimsenin başvuru tarihinden geriye doğru beş yıl süreyle kesintisiz olarak Türkiye'de ikamet etmesi halinde Türk vatandaşlığını kazanması mümkündür. İşte bu yola, uzun süreli ikamet izni ile Türk vatandaşlığının kazanılması yahut genel yöntemle vatandaşlık kazanılması denilmektedir.
Vize ihlali olan kaçak durumdaki yabancılar Türk Vatandaşları ile resmi evlilik yapabilirler.
Türkiye'de süresiz oturum izni almak isteyen yabancıların kesintisiz olarak en az sekiz yıl oturma izni ile ülkede kalmış olması gerekmektedir. Ayrıca süresiz oturma izni almak isteyen yabancının son üç yıl içinde sosyal yardım almamış olması, düzenli ve yeterli bir gelire sahip olması gerekmektedir.
Aile ikamet izni kimlere verilebilir? Türk vatandaşlarının veya ikamet izinlerinden birisine sahip olan yabancılar ile mültecilerin ve ikincil koruma statüsü sahiplerinin; Yabancı eşine (Birden fazla eşi olması halinde eşlerden yalnızca birine aile ikamet izni düzenlenebilir.
Birçok ülke için 1 yıllık ikamet harç ücreti bugünkü kur ile ortalama 80 dolar yani 2.160 TL civarıdır, ikamet kart ücreti ise 356 TL'dir. Ayrıca Türkiye'de ilk defa ikamet alacaksanız tek giriş vize harcı da ödemeniz zorunludur.
İl/ilçe nüfus müdürlüklerinden alınacak e-imzalı/imzalı ve kaşeli/mühürlü veya e-devlet sisteminden (www.turkiye.gov.tr) alınacak “Yerleşim Yeri Belgesi”) (destekleyicinin Türk vatandaşı olması halinde “Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği” de kabul edilir.)
İkamet İzin Belgesi (üzerinde 99 ile başlayan Yabancı Kimlik Numarası bulunan kart) bulunan yabancı uyruklu şahısların Türkiye'de ikamet adreslerinin bulunması zorunludur. Adres beyanı olmayanların, ilgili nüfus müdürlüğüne adres beyanı verdikten sonra evlenme başvurusu yapmaları gerekmektedir.
İkamet izni almak istiyorsanız da tapuda gösterilen değer en az 75 bin dolar olması gerekmektedir, evi 2 milyona alıp tapuda 500 bin tl gösterilmesi durumunda hem yasalara aykırı hareket etmiş olursunuz hem de ikametinizi alamazsınız bu konuda özellikle dikkat etmelisiniz.
Eşlerden herhangi birisinin yabancı uyruklu olması Türkiye'de boşanma davası açılabilmesinin önünde engel taşımayacak ve boşanma gerçekleşebilecektir. Boşanmanın istenilmesi durumunda bu boşanmada yetkili olan mahkeme hangisiyse o mahkemeye başvurularak boşanma davası açılabilecektir.
Aile oturma izni sahibi yabancı kişilerin Türkiye'de çalışabilmesi için yalnızca bu ikamet izni yeterli değildir. Türkiye'nin taraf olduğu sözleşmelerde aksi görülmedikçe, yabancının ülke sınırları içerisinde bağımlı veya bağımsız çalışabilmeleri için çalışma iznine ihtiyaçları vardır.
Kısa dönem ikamet izni ilk başvuruda sabıka kağıdı gerekli değildir, uzatma başvurularında sabıka kağıdı zorunludur. Bazı durumlarda GÖÇ idaresi hayatınızı devam ettirecek paranızın olup olmadığını anlamak için minimum 6000 dolar bulunan bir Türk banka hesabı isteyebilir.
Uzun dönem ikamet izni süresiz olarak verilen ikamet izinleridir. Ülkemize sekiz yıl süreyle kesintisiz ikamet etmiş olan yabancılar, talep etmeleri halinde süresiz ikamet tezkeresi alabilmektedirler.
2023 Evlilik Cüzdanı Ücreti Nedir? 2023 yılı nikah cüzdanı ücreti ise 445 TL'dir.
İşveren Düğün İzni Kullandırmazsa Ne Olur? Evlilik veya diğer bir deyişle düğün izni, yasa ile çalışana tanınmış bir haktır. Bu nedenle de kullandırılmaması durumunda çalışan, haklı fesih sürecini başlatabilir. Yani çalışan istifa edip kıdem tazminatı dahil olmak üzere tüm haklarını alarak işten ayrılabilir.
Yıllık İzin Paraya Çevrilebilir mi? İşçi tarafından kullanılmak zorunda olan yıllık ücretli izin hakkından işçi hiçbir suretle vazgeçemez. İşveren ve işçi arasında yapılan herhangi bir anlaşma ile işçinin yıllık izin hakkı ortadan kaldırılamaz ya da maddi anlamda paraya çevrilemez.
MADDE 12 – (1) Millî güvenlik ve kamu düzeni bakımından engel teşkil edecek bir hali bulunmamak şartıyla Cumhurbaşkanı kararı ile aşağıda belirtilen yabancılar Türk vatandaşlığını kazanabilirler.
400 Bin Dolar Karşılığı Türk Vatandaşlığı Kazanılması 2023 - Eskişehir Avukat Oğuz ÖZDEMİR.
Yatırımın değeri, 13 Mayıs 2022 tarihinde kabul edilen 5554 Karar sayılı değişiklik ile 13 Haziran 2022 tarihinden itibaren yapılacak başvurular bakımından geçerli olmak üzere 250.000 USD'den 400.000 USD'ye çıkartılmıştır. Yabancı uyruklu gerçek kişilerin en az 400.000 Amerikan Doları değerinde yatırım yapması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri