Arıcılık için gerekli olan birçok arı ilacı çeşidi mevcuttur. Arı dökme, tozlaşma, bit ilacı gibi çeşitleri bulunur. Her ürünün kullanımı değişiklik gösterebilir.
Bal, ayrıca yara ve yanık tedavisinde de kullanılmaktadır. Arı zehri ise özellikle kas-iskelet sistemini etkileyen bazı nörolojik (MS, ALS, parkinson hastalığı vs) ve romatizmal rahatsızlıklarda görülen kas-eklem sorunlarında ve miyalji, fibromyalji, artralji, nevralji gibi ağrılı durumlarda kullanılmaktadır.
Ülkemizde ise neonikotinoid kullanımı tamamen serbest. Neonikotinoidler, arıların yaşamını çok ciddi şekilde tehdit ediyor. Böcek ilaçları ve diğer birçok pestisit arılarda Koloni Çöküş Sendromu adı verilen ölümlere neden oluyor.
Daha güçlü kolonilerin gidip zayıf kolonileri yağmalamalarını önmelek için aynı sahada bulunan tüm kolonilerin eş zamanlı olarak Thymovar® ile tedavi edilmesi iyi olur.
İlgili 20 soru bulundu
Erken ilkbahar ve genç sonbaharda açık yavru gözlerinin en çok balın en az olduğu dönemlerde 3 gün ara ile 3 defa ilaçlanır. İstenilen sonuç alınmaz ise ilaçlama sayısı artırılmalıdır. Arılara yan etkisi olmayan ve balda kalıntı bırakmayan ilaçlar kullanılmalıdır.
Sonbaharda kapalı yavrunun sona erdiği, son bal hasadından sonraki dönem varroa mücadelesinde ilaç uygulamak için uygun bir zamandır.
Arıya hiçbir zarar vermez.
Delikler, şişenin tabanına yakın ve birbirine eşit mesafede olmalıdır. 3. Şişenin alt kısmına, su, şeker ve sirke karışımını doldurun. Karışımın miktarı, şişenin yarısını geçmemelidir. Şeker ve sirke, sarıca arıları cezbedecek ve tuzağa düşmelerini sağlayacaktır.
Yaban Arısı Kapanımız Swiss Inno İsviçre firmasından ithal edilmiş olup bildiğimiz yaban arılarını (eşek arılarını) kendisine çekerek yakalamaktadır. Kullanımı Kolay Tüm yaban arısı türleri için geçerlidir. Yem poşeti içeriğini yarım bardak su ile birlikte kapana koyup karıştırın. Yemi her 3 haftada bir yenileyin.
Sadece 15 Kasım ve 15 Mart dönemleri arasında kullanılması önerilmektedir. Karıştırarak kovan başına yarım litre olacak şekilde paylaştırmalısınız. Bu işlemi 3 günde bir tekrarlayarak arıların vitamin almasını sağlayabilirsiniz.
İşletmedeki arılı kovanların tamamı, bir kısım su, iki kısım şekerden oluşan koyu şurupla 2-3 günde bir olma kaydıyla yemleme yapılmalıdır. Yemlemeler eylül ayının sonuna kadar yapılmalı ve her yemlemede, 1-1,5 şurup verilmelidir.
Arının soktuğu yer soğuk su ve sabunla yıkanmalıdır. Soğuk su rahatlatırken, sabun da kalan kiri ya da zehri bölgeden temizlemeye yardım eder. Şişlik ve kaşıntının olduğu yer kaşınmamalıdır. Şişliği indirmek amacıyla buz kompresi yapılabilir.
Kekik ve okaliptüs bitkileri
Kekik ve okaliptüs çoğu insan için hoş kokuludur fakat eşek arıları bu kokulardan nefret eder. Eşek arılarını uzak tutmak için, evin etrafına bu bitkileri ekebilirsiniz.
Salatalık kabuğu: Salatalık kabuğu bulundurmak, belirli bir alan için arıları uzak tutmaya yarayan doğal yöntemlerden biridir. Nane: Nane kokusu, hatta taze nane kokusu arıları rahatsız eden kokular arasındadır. Bu şekilde arıları uzak tutabilirsiniz.
Arı kaçıran, çift yönlü özelliği sayesinde bal hasadı öncesi arıların ballıktan çıkmasını sağlar ve bu sayede bal verimini artırmak amacıyla kullanılır. Arı Kaçıran ürünü çift yönlü ve işlevsel kullanımı sayesinde arıcılar için büyük bir kolaylık sunmaktadır.
Bir arı sokması, bilinenin aksine yalnızca zehrini bırakmaz. Arı sokması faydaları incelendiğinde; anti-enflamatuar ve ağrı azaltıcı maddelerle birlikte, ortaya çıkan karışımda yaklaşık 18 ila 20 doğal olarak oluşan antibiyotik ve antiviral bulunabildiği görülür.
Kraliçe Arı: 5 yıl kadar yaşayabilir. İşçi Arı: 6 ay kadar yaşayabilir. Bal Arısı: 3 ay kadar yaşayabilir.
Üzüm salkımları naylon poşetle muhafaza edlilirse kuşların yemesine imkan tanınmamış olur ve üzümleriniz size kalır. Aynı zamanda eşek arıları ve karıncalar da üzümlerin en önemli düşmanlarından biridir. Salkımları poşetle perdemele yaptığınız takdirde işte bu tüm zararlılar salkıma ulaşmasını önlemiş olursunuz.
Sinek ve arılara lavanta, fesleğen, ada çayı, kahve
Fesleğen saksıları, karasinek ve sivrisineklerin hoşlanmadığı kokular yayarak, evden uzak durmalarını sağlar. Kekik de aynı şekilde sinekleri kaçırır.
Bu hastalıkla kesin ve en etkili mücadele yöntemi, hastalıklı kolonilerin tümüyle yakılarak yok edilmesidir. Boş kovanı ve kovan kapağı pürümüzle iyice yakılıp 40 lt suya 400 gr kostik katılarak elde edilen sıvı ile yıkandıktan sonra tekrar kullanılabilir. Kullanılan alet ve ekipmanlar da bu sıvı ile yıkanmalıdır.
Tarım ilaçlarının ve ot öldürücülerin bal arılarına verdiği zararlar ile ilgili yapılan araştırmalar neticesinde, kullanılan birçok ot öldürücü kimyasalın arılarının sindirim sisteminde yaşayan bakterilere ve bağışıklık sistemlerine zarar verdiğini, bal arıların bu etkiler nedeni ile öldürücü enfeksiyonlara karşı ...
Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Türkiye'de arı piyasasına yön veren Aydın İli Arı Yetiştiricileri Birliği, her yıl olduğu gibi bu yıl da arının çıta fiyatını belirledi. Birlik Başkanı Ayhan Özdemir, bu yılki fiyatı 200 lira olarak açıkladı.
Oksalik Asit:
Oksalik asit, balda düşük miktarda doğal olarak bulunmaktadır. Balın tadını etkileyecek şekilde kalıntı bırakabildiğinden, sonbaharda yapılması önerilmektedir. Sonbaharda yapılan oksalik asidin bir sonraki ilkbaharda bala bir etkisi olmamaktadır.
25,43 TL'den başlayan taksitlerle! % 100 DESTİLASYON YÖNTEMİYLE ELDE EDİLMİŞTİR. Kullanım talimatı: 10 lt koyu şerbete 1 lt KEKİK SUYU karıştırılıp poşetlenerek tercihen akşam yemlemesinde verilir...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri