Yabancı dilde hazırlık sınıfları ile tercih edilen Anadolu liselerinde 2005-2006'dan itibaren hazırlık sınıfı uygulamasının da kaldırılmasıyla Anadolu liseleri düz liseye döndü. Bugün çok köklü ve popüler 11 lisenin dışında hazırlık eğitim veren Anadolu lisesi bulunmuyor.
Geçtiğimiz yıllarda düz liseler sırayla Anadolu liselerine dönüştürülmeye başlandı. Ve bildiğim kadarıyla düz lise ya da diğer adıyla genel lise dediğimiz okullar mevcut değil. Hepsi Anadolu oldu. Düz liselerin eğitim süresi 4 yıldır.
Sadece 3 Anadolu lisesi var. Eskiden 9. sınıfına 900 öğrencinin kayıt olduğu sağlık meslek lisesi oldu. 150 öğrenci alıyor sadece. Öğrencinin başka seçeneği olmayınca meslek lisesine giden öğrenci artıyor.
Genel lise, diğer adı ile düz lise, Türk Millî Eğitimi'nin amaçları doğrultusunda öğrencileri ortaöğretim seviyesinde asgari genel kültüre sahip, toplumun sorunlarını tanıyan, ülkenin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunan insanlar olarak yetiştiren yükseköğretime öğrenci hazırlayan öğretim ...
Ortaöğretim Genel Müdürlüğü- ne bağlı ortaöğretim kurumları; Anadolu liseleri, fen liseleri ve sosyal bilimler liseleri olmak üzere üç okul türünden oluşmaktadır.
İlgili 31 soru bulundu
Türkiye'nin en iyi lisesi Galatasaray Lisesi olarak açıklandı. Listenin ilk sırasında yer alan okul tam puan olan 500 puan ile 2019 yılında öğrenci aldı. Listenin ikinci sırasında İstanbul Erkek Lisesi 0,06 yüzdelik dilim ile yer alırken listenin üçüncü sırada Ankara Fen Lisesi 0,09 yüzdelik dilim ile öğrenci aldı.
Birinci kademe 4 yıl süreli ilkokul (1. 2. 3. ve 4. sınıf), ikinci kademe 4 yıl süreli ortaokul (5. 6. 7. ve 8. sınıf) ve üçüncü kademe 4 yıl süreli lise (9. 10. 11. ve 12. sınıf) olarak düzenlenmiştir.
Ülkemizde de ortaöğretimle ilgili olarak önemli gelişmeler kaydedilmiştir. Ortaöğretimle ilgili en önemli gelişmelerden birisi de 2005–2006 öğretim yılından itibaren ortaöğretim kurumlarının süresinin üç yıldan dört yıla çıkarılmasıdır.
Memur alımları için belirlenen herhangi bir alt veya üst yaş sınırı var ise buna uymak gerekir. En az lise, önlisans ya da lisans mezuniyeti gereklidir. Yüksekokul ve lisans bölümlerinden mezun olmanız önemlidir. En az lise, ön lisans ve lisans mezuniyeti ile memur olunabilmektedir.
Ortaöğretim KPSS Meslekleri
KPSS lise mezunları mesleklerine ulaşmak için düz lise mezunlarının, KPSS aracılığıyla atama yapılan devlet memurluğu kadrolarına atanabilmeleri için yüksek puan almaları gerekir.
Açık Öğretim Lisesi iletişim teknolojilerini kullanarak yer ve zaman sınırlaması olmadan kişilerin eğitim almalarını sağlayan uzaktan eğitim modelidir.
Fen liselerinde Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih gibi dersler sadece temel bilgi düzeyinde verilir. Fizik, Kimya, Biyoloji gibi dersler ise daha ayrıntılı şekilde verilmektedir. Anadolu liselerinde ise okuduğunuz bölüme göre (sözel, sayısal, eşit ağırlık) durum değişmektedir.
b) Meslek Lisesi haricindeki herhangi bir liseden mezun olup Ustalık Belgesi olanlar, Diploma Değişim Programı ile doğrudan belgelerinin meslek/alan/dalı üzerinden Meslek Lisesi Diploması alabilirler.
İyi bir liseye yerleşmek için LGS'den en az 450 puan alınması gerekirken yüzde 2'lik dilime girilmesi gerekiyor.
SÜPER LİSE
birl. i. İlköğretim not ortalamasına göre öğrencilerin kaydedildiği, ilk yılı yabancı dil hazırlık sınıfı olmak üzere ağırlıklı olarak yabancı dille öğretim yapan, toplam dört yıllık örgün eğitim kurumu [Bu liseler Eylül 2005'te Anadolu lisesine çevrilmiştir].
Eğitim sistemimizde bir zamanlar süper lise namıdiğer YDA'lar vardı. Süper Lise diğer adıyla Yabancı Dil Ağırlıklı Liseler (YDA) 2008 yılında son mezunlarını verdi.
Genel olarak, lise mezunları 13 üncü derecenin 3 üncü kademesinde, ön lisans mezunları 10 uncu derecenin 2 nci kademesinde, lisans mezunları ise 9 uncu derecenin 1 inci kademesinde memuriyet görevine başlar.
Yani dediğin şekilde düz lise çıkışlı biri olarak hemşire olarak atanman mümkün değil.
Şurada Paylaş! MEMURLUK İÇİN KPSS'DEN KAÇ PUAN ALMAK GEREKLİ? KPSS ortaöğretim puanı ile memurluk başvurusu yapacak adayların en az 65 puan almaları gerekmektedir. Fakat geçtiğimiz dönemlerde 78 puan ile yapılan atama bu dönem 69 puan ile belirlenebilir, bu genel başarı durumuna bağlıdır.
Robert Kolej, T.C. Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı, hazırlık sınıfı dahil toplam 5 yıllık lise programından oluşan, yabancı dilde eğitim veren özel bir karma öğretim kurumudur.
Dünya genelinde 204 ülkenin 50'sinde lise sona kadar öğrenim süresi 13 yıl, 116'sında ise 12 yıl olarak uygulanıyor. Dünyada lise eğitimin süresi de genel olarak 2-4 yılları arasında değişiyor.
Düz lise mezunları itfaiye eri, zabıt katibi, zabıta memuru olabilir. Düz memurluk kadrolarına başvuru yapabilirler. Gerçekleştirilecek alımlarda KPSS puanlarıyla düz lise mezunları, ilgili şartları taşımaları halinde, itfaiye eri, zabıt katibi, zabıta veya memur olarak görev yapabilirler.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Liselere yeni eğitim modelinin ilk sınavı 2024 yılında yapılacak.
4+4+4 sistemiyle zorunlu hale gelen lise eğitimiyle ilgili MEB'den önemli bir uyarı geldi. Çocuğunu liseye kaydettirmeyen veliye günlük 15 TL para cezası verilecek. Israr eden velilere 500 TL idari ceza uygulanacak.
7.sınıf hem akademik müfredat açısından hem de LGS' ye hazırlık açısından çok önemli. Eğer çok iyi bir lise hayatı kuruyorsak, hedefimizde iyi puanlar almak varsa; evet 7.sınıftan LGS' ye yavaş yavaş hazırlanabiliriz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri