2019 yılında Türkiye'de okumak için en çok tercih edilen kitap türü %42 ile roman, öykü, şiir gibi kurgu kitapları olmuştur. Diğer kitap türlerinin oranları için tıklayınız. 2013 yılından beri her yıl basılan kitaplar içinde en büyük pay eğitim türünde kitaplara ait olmuştur.
En çok tercih edilen kitap türleri arasında, roman ilk sırada yer alır.
Hepsiburada'nın istatistiklerine göre bu yılın ilk yarısında en çok satan roman Ahmet Ümit'in 'Bir Aşk Masalı' kitabı oldu. Hepsiburada'nın açıklamasına göre yılın ilk yarısında 4,5 milyon adetten fazla kitap satışı yapıldı ve 200 binin üzerinde farklı kitap satışı gerçekleşti.
1. İki Şehrin Hikayesi - Charles Dickens - 200 milyon. Kitap, Fransız Doktor Manette'in 18 yıl boyunca Paris'te Bastille'de hapis yatmasını ve hiç tanımadığı kızı Lucie ile Londra'da yaşamak üzere serbest bırakılmasını anlatır. Charles Dickens'in bu eseri dünya çapında en çok satışı yapılan eser olma unvanını taşıyor.
Ajans Press'in Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, Türkiye'nin günde 7 dakika kitap okuduğu görüldü. Böylelikle Avrupa ülkelerine oranla orta seviyede yer alan Türkiye'nin aynı kitap okuma süresini Almanya ve Lüksemburg ile paylaştığı saptandı.
İlgili 16 soru bulundu
sonuçlarına göre Türkiye'de yılda ortalama 7.2 kitap okunuyor. 7-14 yaş grubu bireyler yılda 12 kitap okurken, yaşamının büyük bir kısmını büyükşehirde geçirenler yılda ortalama 7.7 kitap okuyor.
Japonya'da toplumun yüzde 14'ü Amerika'da yüzde 12'si İngiltere ve Fransa'da yüzde 21'i düzenli kitap okurken, Türkiye'de yalnızca binde 1 kişi kitap okuyor. Bir Japon yılda ortalama 25, bir İsviçreli yılda ortalama 10, bir Fransız yılda ortalama 7, bir Türk ise 10 yılda ancak 1 kitap okuyor.
Dünyada en çok kitap okunan ülke olarak liste başında yer alan Hindistan'da her kişi, haftada ortalama 10 saat 42 dakika kitap okuyor.
Yüce Allah'ın insanlara değişik zamanlarda gönderdiği kutsal kitapların sayısı dörttür. Sırasıyla Tevrat, Zebur, İncil ve Kur'an-ı Kerim'dir. Kitapların tamamı günümüze ulaşmasına rağmen, İslam inancına göre, diğer üç kitap değiştirilmiş olup, ilk haliyle günümüze kadar ulaşamamıştır.
TÜRKİYE 18'İNCİ SIRADA
Türkiye, haftada ortalama 5 saat 54 dakika kitap okunma süresiyle listenin 18'inci sırasında yer alıyor.
Yüzüklerin Efendisi, hem bir üçleme olarak (Yüzük Kardeşliği, İki Kule ve Kralın Dönüşü) hem de tek cilt olarak satılmıştır. 1995 yılı Guinness Dünya Rekorları verilerine göre İncil, tahmini 5 milyarlık satış rakamıyla tüm zamanların en çok satan kitabıdır.
Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı ISBN Türkiye Ajansı'nın verileri kullanılarak oluşturulmuştur. 2021 yılının üretim verilerine göre toplam 438.679.864 adet kitap üretildi.
Türkiye'de toplumun düzenli kitap okuma oranı% 0.1, kitap toplum yaşamında önem sıralamasında 235 sırada, toplumun% 75'i kitap okumuyor,% 40 hiç kütüphaneye gitmemiş.
Tür olarak bakıldığında da Türk halkının büyük bir bölümünün romanı tercih ettiği görülüyor. Yüzde 33,7'lik bir oranla roman türü ilk sırada, yüzde 27,1 ile öykü ikinci sırada yer alıyor. Yüzde 85,7'lik bir oranla Türkiye'de Türkçe yazılmış kitapların tercih edildiği görülüyor.
Kitap okumak bilgi birikimini arttırır.
Her kitap, belirli bir konuyu öğretmek için özel olarak yazılmamış olsa bile, yeni bilgiler içerir. Düzenli olarak okuyarak, yavaş yavaş bilgi biriktirebilir ve kendinizi daha etkili bir şekilde düşünme ve ifade etme yeteneğini geliştirebilirsiniz.
Sözlükte "sabırlı, gayretli ve kararlı kimseler" demektir. Ahzâb Suresi'nin 7, Ahkaf Suresi'nin 35 ve Şûrâ Suresi'nin 13. ayetlerinden yola çıkan İslam âlimleri, ulu'l-azm peygamberlerin ilgili ayetlerde ismi geçen Nuh, İbrahim, Musa, İsa ve Muhammed peygamberler olduğuna karar vermişlerdir.
Tevrat. Tevrat, kanun ve öğreti anlamına gelen kutsal kitaptır. Hz. Musa'ya indirilen Tevrat, insanoğluna indirilmiş ilk kutsal kitap olma özelliğini taşımaktadır.
Yahudiler Tevrat'a ibranice Tora derler. Yahudi kültüründe Tora terimi öğreti, doktrin, kılavuz, teori, hüküm, kanun, din gibi anlamlara gelir. Bu terim, Hz. Musa'nın kitabına isim olarak kullanıldığı gibi Tanah, Mişna ve onun yorumu olan Gemara ve hatta din bilgini rabbilere ait bütün eserler için de kullanılır.
Türk'ün alkışlanması gerektiğini anlatan Tutulmaz, "Gerçekten bin 53 kitap okuyabilmek ancak rekorla adlandırılabilirdi. Çünkü günümüzde kitap okumanın çok sınırlı olduğu bir dönemdeyiz. Mahir'imiz bu davranışı ile mahirliğini gösterdi, bütün arkadaşlarına ve biz büyüklere örnek oldu" dedi.
Libonet Okur Profili Ve Kitap Satınalma Davranışları Araştırması, Türkiye'deki kitap okuma alışkanlığı üzerine çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Araştırmaya göre yüzde 32 hiç kitap okumuyor. En az okuyan bölge Akdeniz. Evliler bekarlara, kadınlar erkeklere göre daha çok kitap okuyor.
Araştırmalara göre, genç yaştan başlayarak düzenli olarak kitap okuyan öğrencilerin yavaş yavaş geniş kelime dağarcığı gelişir ve kelime hazinesi, standart testlerdeki puanlardan üniversiteye kabul ve iş fırsatlarına kadar hayatın birçok alanını etkileyebilir.
Japon okul sistemi okul öncesi, 6 yıl ilkokul, 3 yıl ortaokul, 3 yıl lise ile ortala- ma 4 yıl üniversite olmak üzere dört aşamadan oluşmaktadır. İlkokul ve ortaokulu kapsayan zorunlu öğrenim süresi 9 yıldır. Ülkede ulusal okullar, kamu okulları ve özel okullar olmak üzere üç tür okul bulunmaktadır.
6 Eylül Dünya Kitap Okuma Günü (Read a Book Day)
Kitap okuma alışkanlığı kazanmak istiyorsanız mutlaka günde en az 1 saat zaman ayırmalısınız. Yani ben 5 dakika sabah okurum, 10 dakika yatmadan önce bakarım şeklinde bir alışkanlık kazanmanız, kitabın kurgusunda bir konu bütünlüğü yakalamanız mümkün değil.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri