Keratin yağı özellikle saçlara ve köklerine etki eden bir üründür.
Saçınızın kurullarına yoğun sürmek koşuluyla saç derisi harici uygulama yapabilirsiniz. Saç kremi, saç maskesi, keratin kıl köklerine değerse genişlemeye sebebiyet verir ve saçlarınızı döker. Ayrıca saç derisi emilimi fazla olduğundan o kimyasalı kafa derinize yedirirsiniz ki bu çok zararlı.
Keratin Saç Diplerine Sürülür Mü? Kullandığınız keratin bakım ürünlerinin saç diplerine sürülmemesi gerekir. Saçların dip kısmına yani kök kısmına temas etmeyecek şekilde sürülmesi ve uç kısma kadar nüfuz etmesinin sağlanması gerekir.
Keratin şampuanla yıkanan ve tazelenen saçlarınıza keratin serumunu sürmek için saçlarınızı açın ve tarayın. Öncelikle keratin serumunu saçlarınızın uçlarına sürün. Diplere kadar gelmemeye dikkat edin.
Böylelikle keratin, saç diplerine iyice nüfuz ederek saçların beslenmesini ve güçlenmesini sağlar.
İlgili 45 soru bulundu
Keratin saçların yanı sıra, tırnak ve dişlerin yapısında da bulunur. Saçların dirençli ve güçlü bir hale gelmesi için çok gerekli olan keratin özellikle, fön, maşa ve düzleştirici gibi ısıl işleme maruz kalmış olan saçların toparlanması için kullanılır.
Saçların keratin sonrası bozulmaması için saçlara at kuyruğu, tokalar ve saç bantlarını saçlara takılmamalıdır. Saçları aşırı işlem yapılmamalıdır. Keratin sonrası saçlara sülfatsız şampuan ve saç kremleri kullanılmalıdır.
Keratin Saçta Kaç Gün Kalmalı? Keratin bakımı yaptıktan sonra 48 ile 72 saat son derece önemlidir. Bu sürede saçınızı yıkamamalısınız. Eğer ilk 48 saatte saçınız ıslanırsa saçınızın ıslanan yerini hemen kurutma makinesi ile kurutmalı ve üstünden düzleştirici ile geçmelisiniz.
Kalın telli, kıvırcık saçlarda 230; ince ve yıpranmış saçlarda 200, aşırı yıpranmış ve açık sarı saçlarda 180 derece sıcaklıkta saç düzleştiricisi ile düzleştirme işlemi yapılır. Şekillendirmeden sonra kullanılan ürüne göre 1-2 gün saçlar yıkanmaz ve beklenir. Sonrasında sadece duru su ile saçlar yıkanır.
3. Saç Diplerinize Bakım Kremi Uygulamayın
Bu nedenle saç kremlerinin yalnızca saç uçlarına ve boylarına uygulanması gerekir. Bakım kremlerinin özel formülasyonları, saç diplerine uygulandıkları takdirde bu bölgede hızlı yağlanma sorununa neden olabilir.
Cildi nemlendirmeye yardımcı olmak için saç derisi üzerinde bir saç bakım kremi kullanmak genellikle tavsiye edilmez, çünkü gözenekleri tıkadığı veya daha ince saç dokularına ağırlık yaptığı düşünülür.
Keratin saça fırça ile sürülür ve saç uçlarına kadar taranarak yayılır. Uygulama ardından keratin saçta 20-30 dakika kadar bekletilir. Sabitleme için saç fön makinesi ile kurutulur ve saça fön çekilir.
Bunun nedeni kreatin içerisinde DHT adlı bir hormonun yer almasıdır. DHT, vücut içerisinde artış gösterir ise istenmeyen saç dökülmelerine neden olabilir. Düzensiz DHT artışına neden olunmaması için kreatinin vücut içerisinde emilebileceği kadar kullanımı son derece önemlidir.
KERATİN BAKIMI DEZAVANTAJLARI:
Saçta aynı parlak ve düz görüntü için, uygulamanın yenilenmesi gerekmektedir. Ancak yenilemenin sık tekrarlanması durumunda saçta hasarlanma riski yüksektir.
Saçın durumuna göre keratinin saçta bekleme süresi değişmektedir. Ortalama bir süre verilmesi gerekirse de keratin saçta 15 ya da 30 dakika kadar kalmalıdır.
Sadece keratin içeren ürünlerin kullanımı bırakıldığı anda saç eski haline döner. Ancak unutmamak gerekir ki birçok ürün sadece keratin değil birçok farklı aktifi de senkronize olarak içerebilir ve kullanılan diğer aktifler bu ürünlerin daha uzun süren kalıcılıkta memnuniyet seviyesini artırabilir.
Ürün, saç düzleştirme işlemlerinde kullanılan keratin kompleksi içerir. Ürünün uygulanmasıyla saça keratin yüklemesi yapılır ve saçın uzun süre düz kalması sağlanır. Keratin, saçın en önemli yapı taşlarından birisidir.
Keratin bakımı yapmak için üretilen ürünlerin içerisine tuz girdiği zaman keratinin etkisi yok olmaktadır. Bu sebeple keratin bakımı yaptırmak ya da yapmak istiyorsanız tuzsuz şampuan kullanmalısınız.
Evde kendinizin de uygulayabileceği keratin bakımını, güvendiğiniz kuaförünüze yaptırmanız daha mantıklı olmakla birlikte, saçınız ilk olarak, kullanılan ürünün şampuanı ile güzelce yıkanır. Bir süre şampuan ile bekletilen saçlar, sonrasında durulanır ve ıslak saça, keratin yüklemesi yapılır.
2-) Kuaf Tuzsuz Şampuan ve Keratin Maske
Brezilya fönü öncesinde ve fön sonrasında tuzsuz şampuan kullanmak önemlidir. Çünkü tuz, saç köklerindeki gözenekleri tıkar ve saçı sertleştirerek şeklini kaybetmesine neden olur. Kuaf tuzsuz şampuan ve keratin maske, saçın şeklini korumasını sağlayarak saçı besler.
Profesyonel kullanım için geliştirilmiş olan Native Base Daily Keratin Treatment, kuaförlerin en çok tercih ettiği keratin bakım ürünlerinden biri diyebiliriz.
Keratin yükleme uygulamanızı kuaförünüzde yaptırmanız mümkün. Keratin yükleme işlemi için öncelikle özel bir şampuan ile saç pulları açtırılır. Bunun akabinde boyama işlemi gibi saçlarla keratin yüklemesi yapılır. Yarım saat kadar bekletildikten sonra yıkanır.
Peki keratin bakımı uygulamasını kuaför fiyatları nedir 1000 TL ile 3000 TL arasında değişmektedir. 300 - 500 TL bandında uygulama yapılıyor ise kullanılan ürünün kaliteli olması yada iyi bir keratin markası olma olasılığı yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri