Coğrafi dağılım. Çöl kobrası genel olarak Türkiye'nin güneydoğusunda bulunan Şanlıurfa ili, Irak'ın büyük çoğunluğu, batı İran (Huzistan Eyaleti ve Fars Eyaleti) ve Arap Yarımadası (Kuveyt ve Suudi Arabistan) yayılım gösterir. Suriye'den varlığı kaydedilmiştir.
Kobra, Elapidae familyasında yer alan çeşitli yılan türlerinin ortak adı. Genelde Asya Avustralya ve Afrika'nın çöllerinde ve tropik bölgelerinde yaşarlar.
Dünyanın en zehirli yılan türü olan Kral Kobra Şanlıurfa'da görüldü. Bu tehlikeli yılan yerel halk arasında "çöl kobra" olarak da biliniyor ve genellikle Şanlıurfa'nın dağlık bölgelerinde gizlenmeyi tercih ediyor. Ülkemizde birden fazla yılan türü yaşıyor ancak en tehlikesi kral kobradır.
Trabzon Ortahisar İlçesi Aydınlıkevler Mahallesinde kobra yılını görüldü. Trabzon Ortahisar İlçesi Aydınlıkevler Mahallesinde kobra yılını görüldü.
Kral kobra (Ophiophagus hannah, Naja bungarus olarak da bilinir), dünyanın en uzun zehirli yılanı.Uzunluğu ortalama 3.5-4 metreye gelebilir ancak 5.5-6 metreye gelenler olmuştur. Ağırlığı da 9 kilograma kadar çıkabilir. Bu tür Güneydoğu Asya'dan Hindistan'a kadar çok geniş bir yaşam alanına sahiptir.
İlgili 29 soru bulundu
Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde, Türkiye'nin en ölümcül yılanı olarak bilinen ve nesli tükenmekte olan koca engerek yılanı görüntülendi. Tek ısırığının bile insanı öldürmeye yettiği bilinen koca engerek, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da, Doğu Akdeniz Bölgesinde habitatın uygun olduğu alanlarda yaşıyor.
"ANADOLU ENGEREĞİ OLARAK" BİLİNİYOR
Anadolu engereği veya Küçük engerek, engerekgiller familyasında zehirli bir yılan türü. Türkiye'nin en zehirli yılanı olarak biliniyor. Saldırdığı insanları öldürme potansiyeli çok yüksek.
Dağılımı Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da, Doğu Akdeniz bölgesinde habitatın uygun olduğu alanlarda dağılım gösterirler ve Türkiye'nin zehri en ölümcül yılanları olarak bilinirler.
Tunceli'de son zamanlarda başta engerek olmak üzere çok sayıda yılan türü vatandaşlar tarafından görüntüleniyor. #Tuncelide yılan#Türkiye'de en büyük yılan görüldü!
Kobraların zehri, esas olarak nörotoksinlerden oluşur. Yılanın ısırması kişide şiddetli ağrı, bulanık görme, uyuşukluk ve baş dönmesine neden olurken, daha sonra felce de yol açabilir. Isırılan kişiye müdahale edilmemesi halinde solunum yetmezliği meydana gelebilir. Bu durum, kişinin ölümüne neden olabilir.
Güneydoğu Asya'da yaygın görülen, yaşam alanı olarak tropikal ormanları seven ağlı piton yılanı, Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Doğa Parkı'ndatutuluyor. Hayvanat bahçesi içindeki Sürüngen Evi'nde bulunan özel alanda yaşayan ağlı piton, uzunluğu ve cüssesiyle görenleri şaşkına çeviriyor.
Yeşil anakonda (Eunectes murinus) boagiller familyasından, Venezuela, Bolivya, Guyana ve Kolombiya'da yaşayan, anakonda cinsinden dünyanın en büyük ve en ağır yılan türü.
Kirpiler yılanların en büyük düşmanlarıdır. Kirpilerin azalması ve göçmen kuşların da gecikmesi, yılanların daha fazla olmasına neden oldu.
Mısır kobrasının ısırığı 15 dakikada insanı öldürebilir.
Birman pitonları dünyanın en uzun yılan türü olarak biliniyor. Uzunlukları 7 metreye kadar ulaşan bu canlıların ağırlığı 90 kiloya kadar çıkıyor.
Brezilya'da Yılan Adası olarak bilinen, dünyanın en çok yılan nüfüsunu barındıran bir ada bulunuyor. Her 1 metrekarede 11 yılan olduğu tahmin ediliyor.
Alınan ekran görüntüleri açık kaynaklar üzerinden aratıldığında, iddia videosunun Jason Moolman tarafından 21 Ekim 2018'de "Ballito'da devasa piton görüldü" başlığıyla Youtube'a yüklendiği görülüyor. 19 milyon görüntülenmeye ulaşan videonun güncel olmadığı ve Güney Afrika'nın Ballito kentinde kaydedildiği ortaya ...
Yılanlar genellikle keskn kokulardan hoşlanmazlar bu nedenle bulunduğu bölgelere kükürt ve kireç koymak onları bulundukları ortamdan tamamen uzaklaştıracaktır. Ayrıca yılanı uzaklaştırmak için bulunduğu bölgeye naftalin koymakta bir diğer etkili yöntemdir.
Deniz yılanları Hint Okyanusu'ndan Büyük Okyanus'a kadar ılık sahil sularında bulunurlar. Tamamının yüzgeç benzeri bir kuyruğu bulunur ve çoğu onlara yılan balığı benzeri bir görüntü kazandıran yandan basık bir vücuda sahiptirler.
Yılan panzehiri olarak da bilinen antivenom, uzman doktor tarafından yılanın zehir türüne uygun dozda kalçadan ya da damardan enjekte edilir. Zehirsiz olduğu bilinen yılın ısırmalarında dahi 8 saat hastanın gözlem altında tutulması gerekmektedir.
Baharın gelmesiyle birlikte kış uykusundan uyandıkları için kendilerini göstermeye başladılar. Yılanları görenlerin sakin kalması ve onları rahatsız etmemeleri çok önemli. Zehirsiz oldukları için insanlara zarar vermeleri mümkün değil. Bu nedenle kesinlikle öldürmeyin.
Boa yılanları ve pitonlar familyasına ait olduğu tahmin edilen görüntülerdeki yılan türü, dünyanın sıcak bölgelerinde yaygın. Türkiye'de bu familyadan yalnızca bir yılan türünün olduğu ve paylaşılan görüntülerdeki büyüklükte bir türün var olmadığı biliniyor.
Dünyanın en zehirli yılan türlerinden biri olduğu bilinen ve ısırması halinde 10 dakika içerisinde öldürebilen engerek türü yılanların görenleri korkuttu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri