Uluslararası öğrenci statüsünde lise not ortalaması ile Türkiye'de sınavsız kabul eden üniversitelere başvuru yapabilirler. Eğer siz de sınavdan geçme derdinden endişe ediyorsanız veya hiç sınava katılmak istemiyorsanız, bizim ile iletişime geçmekten çekinmeyiniz.
Türkiye'de sınavsız özel üniversiteler arasında Kocaeli Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi ve İstanbul Aydın Üniversitesi gibi üniversiteler bulunmaktadır.
Sınavsız ikinci üniversitede, öğrenciler, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi veya İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi'nin lisans ve ön lisans programlarından herhangi birini seçerek eğitim alabilirler. Eğitim, uzaktan eğitim yöntemiyle yapılır.
Uzaktan eğitim konseptinde hiçbir sınav şartı olmadan üniversiteye kayıt yaptırabilirsiniz.
Sorumuzun cevabı evet. Eğitim hakkı anayasal bir hak olduğu için kimsenin onu engelleme veya inkar etme yetkisi yoktur.
İlgili 32 soru bulundu
Sınavsız İkinci Üniversite Nedir? Açıköğretim sistemi ile eğitime başlamak için üniversite sınavında ilgili puan türünde barajın üzerinde bir puan almak gerekir. Fakat halen bir üniversitede öğrenim gören öğrenciler ile mezun olan öğrenciler sınavsız ikinci üniversite imkanından yararlanabilirler.
Yükseköğretim Kurumları'ndan daha önce; ön lisans veya lisans programlarından mezun olan öğrenciler, ikinci üniversite kapsamında Açıköğretim Fakültelerine sınavsız kayıt olabilmektedir. Lisans mezunu öğrenciler ön lisans veya lisans, ön lisans mezunu öğrenciler ise sadece ön lisans programını tercih edebilmektedir.
Kimler ikinci üniversite okuyabilir? Herhangi bir lisans veya ön lisans programından mezun olan, devam eden veya yeni başlayacak öğrenciler, aynı alanda olmamak kaydıyla sınavsız 2. üniversite programlarına başvuruda bulunabilirler.
Adaylar, aof.anadolu.edu.tr adresinden Kayıt Otomasyonu bağlantısı "İkinci Üniversite" linkine tıklayarak internet başvurularını gerçekleştirebilecek. Daha sonra kayıt için gerekli belgeleri hazırlayarak, banka ödemesini yaptıktan sonra AÖF Bürolarından kayıt işlemlerini tamamlayacaklardır.
İkinci Üniversite Nedir? Bir üniversiteden mezun ya da halen okumakta olanların herhangi bir sınava girmeden İstanbul Üniversitesi Açık öğretim Programlarına kayıt yaptırabileceği sisteme Sınavsız İkinci Üniversite diyoruz.
Artık öğrenciler, baraj puanına bakılmaksızın üniversite tercihinde bulunabilecek.
Atatürk Üniversitesi 2022-2023 açık öğretim ön lisans programı bölümlerinin yarıyıl harç ücretleri sabit ücret 750,00 TL'dir. Yani, senede toplam 1.500,00 TL harç ücreti ödemeniz gerekir. ÖN LİSANS programı kapsamında tercih edebileceğiniz bölümler ise şunlardır; Acil Durum ve Afet Yönetimi.
Evet, lise diploması hala şart. Üniversitenin senden kayıt için istediği belgeleri ya elden ya da online olarak iletebilirsin (seçeceğin kayıt türüne göre). Elinde lise diploman yoksa E-devlet'ten karekodlu "Mezuniyet Belgesi" alabilirsin. Bu belge diploma yerine geçer, tüm okullar da kabul eder.
Lise Diplomasını kaybeden kişiler diploma yerine geçen mezuniyet belgesiyle üniversite kaydını tamamlayabilirler.
ORTAÖĞRETİM BAŞARI PUANI NASIL HESAPLANIR? Yerleştirme puanınız hesaplanırken 50 ve 100 arasında oluşacak olan diploma notunuzu %60'ı size ortaöğretim başarı puanınızı verecektir.
Başvuru Tarihleri Üniversitelerin Resmi Sitelerinden Duyurulmaktadır. Kayıtlar Online Olarak Yapılmaktadır. En İyi 2 Yıllık Ön Lisans Bölümleri İçin Tıklayın. Sınavsız İkinci Üniversite Eğitimi Ülkemizde İstanbul Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi Ve Atatürk Üniversitesinde Verilmektedir.
İkinci Üniversite Nedir ? Sınavsız İkinci Üniversite, yükseköğretim kurumlarının aynı alanda olmamak şartıyla herhangi bir lisans veya önlisans programından mezun olan, okuyan ya da yeni başlayacak öğrenciler için ikinci diploma sahibi olma şansı veren kaçırılmayacak bir fırsattır.
Anadolu Üniversitesinin Merkezi Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin programlarına Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile öğrenci kabul edilmektedir. gerekmektedir.
YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı), TYT, AYT VE YDT olmak üzere 3 oturumlu bir sınavdır. YKS'ye başvuran tüm adayların, Temel Yeterlilik Testine (TYT) katılmaları zorunludur.
LGS'ye katılıp istediği okula yerleşemeyen öğrenciler, sınavsız alan okullara giderek bir sonraki yıl yeniden sınava girme ve istediği okula gitme hakkına sahip oluyor. Böylece merkezi sınav puan üstünlüğüne göre 9'uncu sınıfın sonuna kadar başka okula geçiş yapabiliyor.
7) Bir örgün yükseköğretim programında okuyanlar veya bu programlardan mezun olanlardan, açıköğretimin bir programına kayıt yaptıranlar, askerlik işlemleri hariç, açıköğretimdeki tüm öğrencilik hizmetlerinden yararlanırlar.
*Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinden mezun olanlar başvuru yapabilirler ancak halen kayıtlı olanlar başvuru yapamazlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri