Alınan bilgilere göre Türkiye'nin en soğuk yerleşim yeri Sivas'ın İmranlı ilçesi oldu. İmranlı, Sivas ilinin en doğusunda bulunan ilçesidir.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklandı. Yapılan açıklamaya göre Türkiye'nin en soğuk bölgesi eksi 20.2 ile Bolu'nun Gerede ilçesine bağlı Samat köyü olurken, ikinci sırada eksi 20.1 ile Bolu Merkez Batı Karadeniz Orman Araştırma, üçüncü sırada eksi 19'ya Bolu'nun Dörtdivan ilçesi oldu.
Doğu Sibirya şehri Yakutsk'ta yaşayanlar için bu sorunun cevabı eksi 50 derece! Dünyanın en soğuk şehri Yakutsk'ta termometreler eksi 50 dereceyi gördü. Dünyanın en soğuk yerlerinden biri olarak tanımlanan doğu Sibirya'da bulunan şehir, anormal derecede uzun bir soğuk hava dalgası gördü.
Ardahan'ın Göle ilçesi eksi 28 dereceyle Türkiye'nin en soğuk yerleşim yeri.
Antarktika, Sibirya, Grönland, Alaska ve Kanada...
İlgili 34 soru bulundu
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün 1981 yılından bu yana yaptığı hava ısısı ölçümlerine göre Türkiye'nin en soğuk beş ile sırası ile Ardahan, Kars, Ağrı, Erzurum ve Sivas. Türkiye'nin en soğuk illeri arasında ilk sırada Ardahan yer alırken, en düşük ısı ise Ağrı'da ölçüldü.
sonrasında ise ardahan. erzurum'un daha soğuk olmasının sebebi daha karasal ve daha iç kesimde kalmasıdır. buna bağlı olarak ülkemizde en sert karasal iklim erzurum'da yaşanır. yükselti olarak ardahan'a yakın olsa da, erzurum'un ortalama rakımı da ardahan'dan yüksektir.
Yıllık ortalama soğuk dereceler alındığında Ağrı -21,525 en soğuk il, Ardahan -19,825 en soğuk ikinci il ve -19,716 derece ile Erzurum üçüncü il oldu. Kars ili -18,958 ile dördüncü il olmuştur. Yıllık değerler incelendiğinde Türkiye'nin en soğuk illeri bu dört il olmuştur.
Türkiye'yi etkisi altına alan sıcak hava dalgası sürüyor.
Türkiye'nin en soğuk illeri arasında ilk sırada Ardahan yer alırken, en düşük ısı ise Ağrı'da ölçüldü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 1981 yılından bu yana yaptığı hava ısısı ölçümlerine göre Türkiye'nin en soğuk beş ile sırası ile Ardahan, Kars, Ağrı, Erzurum ve Sivas.
Araştırmalara göre dünyada hayatın devam ettiği en soğuk yerleşim yeri olarak Rusya'da bulunan Oymyakon köyü. Oymyakon'da kış aylarında hava sıcaklığı eksi 52 ila eksi 71 derece arasında değişiyor.
İlçe bugün Türkiye'nin en soğuk yeri olarak kayıtlara geçti. Sivas'ın İmranlı ilçesi, dün gece sıfırın altında 27,1 derece ile Türkiye'nin en soğuk yeri olarak kayıtlara geçti.
Türkiye'de sis yoğunluğu ve sisli gün sayısı en fazla olan il Konya'dır. Nedeni ise Konya ovasının bir çanak şeklinde bulunmasıdır. Uzun zamanlarda ölçülen en düşük sıcaklık -29 °C, en yüksek sıcaklık ise 41 °C'dir.
Son olarak, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, Sivas sıfırın altında 28,2 dereceyle Türkiye'nin en soğuk ili oldu. Sivas'ın İmranlı ilçesi, gece sıfırın altında 28,2 dereceyle Türkiye'nin en soğuk yeri olarak kayıtlara geçti. Soğuk hava Sivas merkezde ve ilçelerde de etkili oldu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden alınan verilere göre, Ankara, Türkiye'nin en soğuk ili olarak kayıtlara geçti. Gölbaşı ilçesine bağlı Ahiboz köyünde sıcaklık -11,6 derece olarak ölçüldü.
Sivas'ın Altınyayla ilçesi, eksi 15,3 derece ile 'Türkiye'nin en soğuk yeri' oldu. İlçede soğuk nedeniyle yol ve kaldırımlar buzla kaplandı, çatılarda da sarkıtlar oluştu.
İnsan vücudu ve solunum sistemleri; 65 oC sıcaklığa sınırlı bir süre, İnsan vücudu ve solunum sistemleri; 120 oC sıcaklığa 15 dakika, İnsan vücudu ve solunum sistemleri; 143 oC sıcaklığa 5 dakika, İnsan vücudu ve solunum sistemleri; 177 oC sıcaklığa ise 1 dakika dayanabilir.
Dün ölçülen sıcaklıklarla; Türkiye'nin en sıcak yeri, 45,9 derece ile Antalya'nın Kaş ilçesi Çavdır Orman Sahası ve Muğla'nın Köyceğiz ilçesi Zeytinalanı Ekip Orman Deposu oldu. Antalya ve Muğla'yı 45,7 derece ile Şırnak'ın Cizre ilçesi takip etti.
Dünyanın en sıcak yeri, ABD'deki Ölüm Vadisi'dir. Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO) verilerine göre, bugüne kadar yeryüzünde ölçülen en yüksek hava sıcaklığı değeri 10 Temmuz 1913'te ABD'nin California eyaletinde bulunan Ölüm Vadisi'nde 56,7 ºC olarak kayıtlara geçti. Dünyanın en sıcak yeri, ABD'deki Ölüm Vadisi'dir.
Bu durumun temel nedenleri; yüksek dağ sıralarıyla denizlerin ılımanlaştırıcı etkisinden ayrılması, yüksekliğin fazla olması, kış mevsiminde Büyük Asya Kara Kütlesi üzerinde yerleşen soğuk ve ağır hava kütlesi (Sibirya yüksek basınç merkezi) nin buraya kadar sokulmasıdır.
Kars Bölgesinde Ortalama Sıcaklık
Soğuk mevsim 3,0 ay uzunluğundadır ve 7 Aralık tarihinde başlayıp 7 Mart tarihine kadar sürer, günlük ortalama yüksek sıcaklık 2°C altındadır. Kars bölgesindeki en soğuk ay Ocak ayıdır; bu ayda ortalama düşük sıcaklık -15°C iken yüksek sıcaklık -4°C düzeyindedir.
Burada, sonbahar ve kış aylarında bir yağış asgarisi, ilkbahar aylarında ise bir yağış azamisi belirir. Erzurum ve yakın çevresinde kasım, aralık, ocak, şubat, mart ve nisan kar yağışlı ayları teşkil eder. Hattâ bazı senelerde ekim ve mayıs aylarında da kar yağmaktadır.
Derece açısından bakarsak tabiki kışın Erzurum Eskişehirden çok daha soğuktur. Fakat bide hissedilen sıcaklık denen birşey var.Havadaki nem oranı ne kadar yüksekse birazcık soğuk olan havayı çok daha soğukmuş gibi hissetmene sebep oluyor.
Soğuk havanın etkisiyle kentte araçlar, kapı kilitleri, şadırvanlar ve otobüs durakları buz kesti. Bölgede en düşük sıcaklık ise Erzurum'un Tekman ilçesinde eksi 33 derece olarak ölçüldü.
Sahada altı ay kış mevsimi yaşanır. Bu esnada yağışlar hep kar halindedir ve boldur. Mayıs'a kadar kar yağdığı da olur. İlkbaharda ve sonbaharda sisler oluşur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri