Dünyaca ünlü ekonomi dergisi olan Forbes'in yayınladığı Türkiye'nin en yaşanabilir şehirleri içerisinde yer alan İstanbul, genel indeks puanı 68,9 ile Türkiye'de yaşamak için en iyi şehir oldu. İkinci sırayı 66,13 endeks puanı ile Ankara aldı.
Economist Intelligence Unit'in (EIU) "dünyanın en yaşanabilir" şehirleri raporu yayımlandı. Avusturya'nın başkenti Viyana, 2023 listesinin birinci sırasındaki yerini korudu.
Forbes yaptığı açıklamada; “İdeal Kentler araştırmasının sürprizi, “Türkiye'nin yaşamak için en iyi kenti” Çanakkale oldu. Geçen yıl 18'inci sırada olan kent bu sıçramayı 'yaşam kalitesi'ni içeren 60 verinin neredeyse tamamında ilk 25 içinde yer almasına borçlu” ifadeleri yer vermişti.
İlgili 44 soru bulundu
Türkiye'nin en ucuz şehirleri: Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan
Araştırmaya göre Türkiye'deki en ucuz şehirler Doğu Anadolu'da. Listenin en sonunda yer alan Ağrı , Kars, Iğdır ve Ardahan şehirleri, Türkiye ortalamasına göre % - 6,51 oranında daha uygun fiyatlı.
Bunlara göre; Dinamik, çekici ve sürdürülebilir refah sağlayabilen şehirler, enerji tüketimini kontrol edebilen ve doğal kaynaklarını koruyabilen şehirler, nefes alabilen ve çevresel kirliliği en aza indirebilen şehirler, erişilebilir, sağlıklı ve fonksiyonel şehirler inşa edilecek.
Elbette ki o şehirlerin üst sırasında mükemmel iklimi ile Antalya şehrimiz yer alıyor.
İngiltere merkezli ünlü “Time Out” dergisi 2021 yılında dünyanın en iyi 37 şehrini seçti. Time Out'a göre San Francisco şu anda dünyanın en iyi şehri. San Francisco'nun en üst sıraya oturduğu sıralamada ikinci sırada Amsterdam, üçüncü sırada Manchester, dördüncü sırada Kopenhag ve beşinci sırada ise New York yer aldı.
Paris, yeni bir sıralamada dünyanın en güzel şehri seçildi.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, bu endeks değerleri, İstanbul'un Türkiye ortalamasına göre yüzde 14.8 pahalı, Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan'ın ise yüzde 6.5 daha ucuz olduğunu gösteriyor.
1- Seferihisar, İzmir
Seferihisar, 2009 yılında 70 kritere de uyum sağlayarak ülkemizin ilk sakin şehri oldu. Seferihisar'ın bu unvanı almasından sonra da tüm Türkiye cittaslow hareketiyle tanışmaya başladı. Özellikle Sığacık çok popüler bir tatil beldesi haline geldi.
Listenin zirvesinde, Birleşik Arab Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dabi yer alırken Eskişehir onuncu oldu. Şehirlerle ilgili yaptığı araştırmalarla tanınan Numbeo şirketi, 2022 yılında dünyanın en güvenli şehirlerini açıkladı.
Bu endekste de Londra listenin zirvesinde yer almaktadır. Onu New York, Tokyo, Paris ve Singapur takip etmektedir. İstanbul 37.sırada yer alırken en güçlü yönü olarak “Yaşanabilirlik”, en zayıf yönü ise “Ar-Ge” çalışmaları şeklinde gösterilmektedir.
1) Yalova. İlin yüzölçümü 798 kilometrekaredir.
Ayrıntılar haberimizde... Kaçak ve çarpık yapılaşmanın sembolü olan Sisdağı Yaylası, Türkiye'nin 82. ili olarak anılmaya başladı. Trabzon ve Giresun'un ortak kullandığı yüzlerce yayla evinin bulunduğu Sisdağı Yaylası, kaçak ve çirkin yapılaşmanın en kötü örneğini gözler önüne seriyor.
1- YALOVA. Türkiye'nin Marmara bölgesinde yer alan şehir, 799 kilometre yüzölçümüyle en küçük yüzölçümüne sahiptir. 1995 yılına kadar İstanbul'un ilçesi olan Yalova, 1995'te İstanbul'dan ayrılarak il olmuştur.
Kışın Sıcak Güneşini Yakalama Noktası: Bodrum. Türkiye'de kış sıcaklık ortalaması en yüksek yerlerden biri Bodrum. 11-13 derece arasında değişen sıcaklığıyla üşütmeyen bir kışa sahip olan Bodrum, kış sezonunda başka bir çehreye bürünüyor.
İl olarak ilan edilen son yer, 81 il plaka koduyla Düzce oldu. 12 Kasım 1999'da meydana gelen depremin merkez üssü olan Düzce, Bolu'nun uzak ilçesiydi. 7.2'lik bir deprem ile sarsılan ilçe, büyük bir yıkım yaşadı ve daha hızlı toparlanması için de il statüsüne kavuşturuldu.
İstanbul Time Out dergisinin yayınladığı Dünyanın En İyi 53 Şehri 2022 listesinde 50. sırada yer aldı.
Açıklanan verilerde yüzde 14,75'lik payla en pahalı şehir İstanbul oldu. İstanbul'u yüzde 9,4 ile İzmir takip ederken, yüzde 6.62'lik oranla Ankara da üçüncü en pahalı şehir olarak belirlendi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri