Yabancılar İçin Ev Satın Alma Süreci Bununla birlikte Kıbrıs'ta yabancılar için ev alma şartları çok sert değildir. KKTC'de yabancı ülke vatandaşları ev veya arsa satın alabilmektedirler.
52/2008 numaralı Taşınmaz Mal Edinme ve Uzun Vadeli Kiralama (Yabancıların) Yasası'nın 9. maddesi, yabancı gerçek veya tüzel kişilerin, Bakanlar Kurulu'ndan satın alma izni almaları koşuluna bağlı olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde taşınmaz mal edinebileceğini belirtmektedir.
Yabancı uyruklu bir kişi KKTC'den, arazinin boş olması kaydıyla bir dönüme (1338 metrekare) kadar arazi satın alabiliyor. Satın alınacak arazi içerisinde konut varsa, bir adet konut olması koşuluyla beş dönüme kadar arazi satın alabilirler.
KKTC'den Ev Alma Şartları
KKTC, Türkiye'den bağımsız bir devlet olduğundan Kıbrıslı olmayan kişileri yabancı statüsünde kabul eder. Kıbrıs'ta ev alma şartlarının başında yalnızca bir adet gayrimenkul sahibi olabilme hakkı gelir. Bir ailenin içerisindeki her kişi, kendi üzerine bir taşınmaz alabilir.
Kıbrıs'ta ev alana vatandaşlık imkânı tanınmamaktadır. Ancak burada ev alanlar için oturma izni hakkı tanınması gibi bir uygulama söz konusudur. Bu çerçevede vatandaşlar için Kıbrıs'ın gayrimenkul fırsatlarını değerlendirerek yeni bir yaşam alanına sahip olmak mümkün.
İlgili 23 soru bulundu
Kıbrıs çifte vatandaşlığa izin verir mi? Kıbrıs çifte vatandaşlığa izin verir.
Kuzey Kıbrıs'ta mülk satın almak yönetmelikler açısından güvenlidir. Kuzey Kıbrıs'ta emlak mülkiyet hakkına sahiptir. Bu durum, gayrimenkulünüz üzerinde tam mülkiyet haklarına sahip olduğunuz anlamına gelir. Ayrıca Kuzey Kıbrıs'ta mülk sahiplerinin vefatının ardından aile bireylerine miras kalmaktadır.
Yasalar vasıtasıyla 15 Kasım 1983 yılından itibaren Kıbrıs'ta yerleşik olarak yaşamış herkesin, vatandaşlık alma hakkı bulunmaktadır.
Kıbrıs uygun konut fiyatları, yüksek kira getirisi ve benzer sebeplerden dolayı yatırım yapmanın en mantıklı olduğu yerlerden biridir. Akdeniz'in en popüler lokasyonlarından biri olduğu ve bu sayede tatil yapmak isteyenlerin vazgeçilmez merkezi olduğu için bu bölgede değerli bir yatırım yapabilirsiniz.
Kuzey Kıbrıs'ta Daimi Oturma İzni Başvurusu
Yıl boyunca Kuzey Kıbrıs'ta sürekli bulunmuş olmak (ülke dışında 40 günden fazla kalmamak şartıyla) Altmış yaşından büyük olanlara 3 yıllık daimi oturma izni yeterli olacak, altmış yaşından büyüklerde 6 yıllık daimi oturma izni gerekli olacaktır.
Kıbrıs satılık arsalar adanın her bölgesinde ilgi görmektedir. Özellikle yeni yapılaşma olan bölgeler yatırımın kısa vadede kazanca dönüşme ihtimalini artırır. Bu nedenle Kıbrıs'ta arsalar en çok yatırım amaçlı kullanılmaktadır. Hem kısa vadede hem de uzun vadede arsa yatırımları yatırımcılarına avantaj sağlamaktadır.
Avrupa ülkesi olan Kıbrıs Cumhuriyeti ile birleşme ihtimali tıpkı diğer gayrimenkuller gibi arsaları da önemli bir yatırım aracı haline getirmektedir. Bunun sebebi KKTC'de arsa fiyatlarının aynı ada içerisindeki Kıbrıs Cumhuriyeti'ne oranla 5 kat daha ucuz olmasıdır.
Tahsis koçan – tahsis tapu 1974 Kıbrıs Barış Harekatı sonrası, Türkiye'den gelip adaya yerleşenlere devletin verdiği gayrimenkuller için çıkan tapu çeşidi. Yani tapunun garantisi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti. Genelde Kuzey'de kalan Rum malları tahsis koçanlı olarak geçiyor.
A. Yabancılar kanuni sınırlamalara uymak kaydıyla, Türkiye'de işyeri veya mesken olarak kullanmak üzere, taşınmaz satın alabilirler.
Kuzey Kıbrıs'ta Oturum İzni Türleri
Kısa dönem ikamet izni her seferinde en fazla bir yıl süreyle verilmektedir. Aile ikamet izni en fazla iki yıl; öğrenci ikamet izni her defasında ve eğitim süresine göre iki yıl; 60 yaş üstü yabancılar için oturum izni ise her seferinde en fazla üç yıl süreyle verilmektedir.
Kıbrıs, stratejik konumu, gelişmiş altyapısı, yüksek eğitimli işgücü veya uygun vergi sistemi olsun, işletmelere sunacağı çok şey var. Yüksek düzeyde tüketici harcaması ve sağlıklı bir ulusal GSYİH, iş yapma maliyetini etkiler ve Kuzey Kıbrıs, Akdeniz'deki en düşük başlangıç ve işletme giderlerinden birine sahiptir.
Kıbrıs'ta Ev Alma Şartları Hakkında Bilmeniz Gerekenler
KKTC'de gayrimenkul satın almak isteyen yabancılar 1 konut, 1 dönüm arsa veya 5 dönüm arazi içerisine inşa edilmiş 1 konut satın alabilmektedirler. Bir apartman veya villa sitesine dahil konutlar için arazi genişliği sorun teşkil etmemektedir.
KKTC Türk vatandaşlarına 90 gün vizesiz ülkede kalma hakkı tanır. 90 gün boyunca Kıbrıs'ta kalabilir tatil yapabilirsiniz.
Kıbrıs'tan getirilen araçların Türkiye'de kalma süresi iki yıldır. Bu süreyi aşan araçlar için para cezası ödenir ve araç yurt dışına gönderilir. İki yılın sonunda aracı Kıbrıs'a götürmeli ve 6 ay orada kalmasını sağlamalısınız. Türkiye'de aracı yasal hak sahipleri dışında kimse kullanamaz.
Birincisi, bir Kıbrıs vatandaşı ile en az 3 yıl evli olunması ve başvuru tarihinden önce Kıbrıs'ta 2 yıllık ikamet tamamlaması durumunda vatandaşlığa başvurulabilir.
prim ödeme, ve son 5 yıl içinde 600 günlük prim yatırımı, 60 yaşında emeklilik, kadınlar için 12, erkekler için 15 yıl, ortalamasında, ortalama 150 gün prim yatırımı ile emekli olmaktalar. başlamış olanlar yaş koşulu olmadan 15 yıl, 1985 öncesi başlamış olanlar ise 10 yıl hizmet ile emekli olmaktalar.
Kıbrıs'a yerleşmek ve yaşamak için ne gerekli? Kıbrıs'a yerleşmek için özellikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları daha kolay şartlara sahiptir. Sadece herhangi bir şirkette çalışma izni ile veya taşınmaz mal yani ev alarak oturma izni ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine yerleşebilirsiniz.
Kuzey Kıbrıs'ta yaşam masrafları Türkiye'ye göre %5 ile %10 arasında pahalılık göstermektedir. Bu oran birçok Avrupa ve Akdeniz ülkesine göre oldukça düşüktür. Kuzey Kıbrıs'ta asgari ücret 9.985₺'dir. Markalaşmış fastfood ve tekstil firmaların ürün fiyatları Türkiye'deki fiyatlarla aynıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri