Koyun yoğurdu ve inek yoğurdu süzme yoğurt haline getirilir. Haşlanmış yarma ile karıştırılır. Yumurta, un, tuz ilave edilerek avuç içi ile küçük topaklar yapılarak güneşte kurutulur. Buyrun size Türkmen Tarhanası.
Yaz kış demeden de pişirip yeriz Emirdağın milli çorbalarındandır. Kendileri suyu tencereye koyup yarmayı ekleyip bir taşım kaynatın geniş bir kasede yoğurdu unu çırpıp yavaş yavaş üzerine tenceredeki sudan kepçeyle ekleyip açın. Sonrada yoğurtlu karışımı tencereye yavaşça karıştırarak koyun bir süre karıştırın.
Avşar Tarhanası adı verilen tarhana kuru bir gıda olduğu için 1 gece önceden ıslatılır. Ertesi güne iyice yumuşayan tarhana elimizle iyice mıncıklanarak ezilir. Kendi suyuyla birlikte ocağa alınır ve kaynayana kadar karıştırılır. Kaynarken terbiyesi hazırlanır.
Köy Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? Yağı ve naneyi tencereye koyup biraz kavuruyoruz salçaları biberleri de koyuyoruz suyunu koyup kaynatıyoruz daha sonra tarhanayı ve tuzotu koyup kaynadıktan beş dakika sonra kapatıyoruz. Servise hazırdır afiyet olsun.
Tencereye sıcak su alalım ve içine tarhanaları atıp blenderdan çekelim ve ocağa koyup kaynayana kadar pişirelim. Sos tavasına yağ, biber salçası, nane ve ezilmiş sarımsakları koyup 2 dk pişirip kaynayan çorbanın içine sosu ilave edip tuzunu ekleyip 10 dk kadar pişirelim. Servis tabağına alalım.
İlgili 37 soru bulundu
Maraş Tarhana Çorbası Yapılışı:
Islanmış tarhananın kaldıracağı kadar su ayarı yapılır. Kısık ateşte karıştırarak pişirilir. Pişen çorba tahta kaşıkla özenir, dövülür ve kıvam verilir. Çorba bu şekliyle tüketildiği gibi taze yoğurt ve et suyu ilavesiyle de tüketilebilir.
Bir tencerede tereyağı kızdırılır ve rendelenmiş sarımsaklar eklenir kavrulur, salça eklenir. Bir kasede tarhana ve bir miktar su karıştırılır o şekilde tencereye eklenir. 5 su bardağı su ile birlikte pişirilir. Kısık ateşte 10 dk fokurdadıktan sonra pulbiber ve naneyle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hazırlanışı: 4 kaşık tarhanayı bir kasede 1 bardak su ile iyice karıştırın, vaktiniz varsa 15-20 dk suda bekletin. Vaktiniz yoksa siz diğer malzemeleri hazırlayana kadar beklesin.
Tarhanamızı, yumuşaması için akşamdan bir tencerede suya ıslıyoruz. Yapacağımız zaman suyunu döküp, tarhanalarımızı tencerede elimizle iyice eziyoruz. Daha sonra 1 su bardağı soğuk su katarak, kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Karıştırmazsanız, tarhana özünde yoğurtla yapıldığı için kesiliyor arkadaşlar.
Uşak Tarhanası; buğday unu, tam yağlı yoğurt, kırmızıbiber, soğan, domates ve nanenin karışımı ile hazırlanan hamurun en az 21 gün fermente edildikten sonra, temiz bez üzerine serilerek ve belli aralıklarla boyut küçültülerek gölgede kurutulan granül yapıda bir tarhana çeşididir.
Tarhananın kıvamını bulması için hamurunu hazırladıktan sonra mutlaka bir süre bekletmeli, hemen kurutma işlemine başlamamalısınız. Ortalama 2 ila 7 gün arasında bekletiliyor olsa da tarhanada ekşimsi bir lezzet yakalamayı seviyorsanız bekletme süresini kontrollü bir şekilde daha da uzatabilirsiniz.
Ana malzemesinde bolca yoğurt bulunan, dövme (buğday) ile karbonhidrat ihtiyacını karşılayan Maraş tarhanası, yapımıyla ayrı bir emek istiyor. Saatlerce kaynatılan dövmeler, yoğurtla buluşuyor, kekikle ya da sevilen başka baharatlarla tatlanıyor. Günlerce özel bir aparatın üzerinde kurumaya bırakılıyor.
Tarhana 1 su bardağı su ile ıslatılarak 10 dakika bekletilir.Tencereye yağ ilave edilerek salça,nane,pul biber kavrularak su ilave edilir.Kaynayınca altı kısılır tarhana ilave edilir kaynayıncaya kadar karıştırılır. Tuz ilave elilerek 5 dakika daha kaynatılarak servis edilir.Arzuya göre sarımsak ilave edilir.
Yörede tadından dolayı ekşi tarhana olarak da bilinen Kütahya Kızılcık Tarhanası, Kütahya iline özgü ürünlerin başında gelir.
Tarifte kullandığımız nohut hamurun mayalanmasını sağlamaktadır. Bu yüzden bu tarifte tekrardan maya kullanmanıza gerek olmayacak. Tarhananın kuruma süresi bulunduğunuz yerdeki sıcaklığa göre değişiklik gösterecektir. Nemli bir yerde yaşıyorsanız tarhanayı kurutmak sizin için oldukça zor olacaktır.
Tarhana çorbası: Tarhana çorbasına Karabiber, nane, pul biber ve kırmızı biber ilave edilir.
Tarhanayı ıslatırken soğuk su, pişirme suyunda da sıcak su kullanmanız ve ilk pişim anında sürekli karıştırmanız önerilir.
Ana malzemeleri kimi zaman değişse de içine mutlaka; domates, etli kırmızı biber, yoğurt, un ve nane giriyor. Kimi zaman nohut ve mercimek ilave ediliyor.
Çorbamızın yapımı çok basit bi gece önceden tarhanamızı sıcak su ile ıslatalım iyice şişsin. Sonra üzerini geçecek kadar su koyup ister düdüklüde ister tencerede dağılana kadar pişirelim. Blenderdan geçirelim, 2 diş sarımsağı tuzla ezip içine katalım. Üzerine tereyağlı sos dökelim, nefis çorbamız hazır.
Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde kadınlar el birliğiyle tarladan toplanan ve taş değirmenlerde öğütülen buğdayı, odun ateşinde kazanlarda haşlıyor. Daha sonra çuvallar üzerine serilerek soğumaya bırakılan tarhana aşı, yoğurt, nane, kekik ve çörek otuyla yoğurularak ekşimesi için çuvallara koyup bekletiliyor.
Tarhana tencereye alınır üzerine kaynar su ilave edilir, tencerenin kapağı kapatılıp tarhanalar yumuşayana kadar bekletilir. Yumuşayınca kaşık ile iyice karıştırılır, ezilmemişse kaşığın tersi ile ezilir. Orta ateşte pişmeye bırakılır. Kıvamı koyu ise sıcak su ile açılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri