Özellikle bağırsak problemi olan kişiler, turşu suyu içerek bu sıkıntıları giderebilirler. Bundan dolayı kabızlık yaşayan kişiler, turşu suyu içerek bağırsak rahatsızlıklarını düzeltebilirler. Özellikle lahana turşusu, bağırsakları yumuşatmak konusunda birebirdir.
Bağırsak florasının sağlığı bağırsak hareketlerinin düzenli olması açısından elzem. Aynı zamanda yüksek lifli sebze ve meyvelerden yapılan turşular bu yolla da dışkı hacmini artırarak, metabolik atıkların vücuttan daha rahat atılmasını sağlayıp kabızlığa iyi gelir.
Turşu suyu böbrek üstü bezlerini çalıştırarak vücuttaki sıvı oranını dengeler. - Güçlü bir antioksidan olduğundan bağışıklık sistemini hastalıklara karşı güçlendirir. - Metabolizmayı çalıştırarak kilo vermek isteyenlere yardımcı olur. Vücutta yağ birikimine izin vermez.
Günlük lif ihtiyacımızı doğru bir şekilde almamız gerekir.Turşu ve turşu suyunda lif değeri yüksekliği beraberinde fermente ürün olduğundan probiyotik bakterilerde içermektedir. Bu durum sindirim sistemimizin düzenli çalışmasına ve bağırsağımızdaki mikrobiyota dengesine destek olmaktadır.
1) Kabızlığın İlacıdır
Turşu bolca lif ve fermente maddeler içerir. Probiyotikler sayesinde metabolizmayı hızlandırır ve bağırsakları çalıştırır.
İlgili 45 soru bulundu
Turşu Suyu Kabızlığı Tedavi Eder
Özellikle bağırsak problemi olan kişiler, turşu suyu içerek bu sıkıntıları giderebilirler. Bundan dolayı kabızlık yaşayan kişiler, turşu suyu içerek bağırsak rahatsızlıklarını düzeltebilirler. Özellikle lahana turşusu, bağırsakları yumuşatmak konusunda birebirdir.
Turşu suyu güçlü bir probiyotik ve antioksidan kaynağıdır. Bu yüzden bağışıklık sistemini düzenler. Özellikle kış aylarında tüketildiğinde hastalıklara karşı koruma sağlar. Metabolizmanın daha düzenli ve hızlı çalışmasını sağladığı için kilo vermek isteyen kişiler tarafından tüketilebilir.
Probiyotik bakımından zengin olan turşu suyuyla yapılan çalışmaların sonuçları bilim insanlarını bile şaşırttı.
Özellikle bacak ve eklem ağrılarınızı dindirerek, sizi daha rahat bir uykuya hazırlayabilir. Daha rahat uyumak için yatmadan 1 fincan turşu suyu tüketmelisiniz. İçeriği sayesinde kan şekerinizi düzenler. Yemeklerden sonra da bir fincan turşu suyu tüketmek sindirim sisteminiz için oldukça etkili olacaktır.
Stanford Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre, yoğurt, kefir ve turşu gibi fermente yiyecek ve içeceklerin vücutta oluşan iltihabı azalttığı ortaya çıktı.
Bağışıklık Sistemini Güçlendirir: Turşu suyu, bağışıklık sistemini güçlendiren ve enfeksiyonlara karşı koruyan C vitamini içerir. Bu nedenle, turşu suyu tüketmek, soğuk algınlığı gibi yaygın enfeksiyonlardan korunmaya yardımcı olabilir.
Probiyotik eczaneden alınabildiği gibi doğal olarak bazı besinlerin içerisinde de bulunmaktadır. Bu besinler ayran, yoğurt, turşu, bitter çikolata, peynir ve kefirdir. Hem ishalden korunmak hem de ishali kesmek için tüketilmesi önerilir. İshalken asitli içeceklerden uzak durulması önerilir.
Gastrit belirtilerinin artmasına neden olabilir.Gastritte, tuz ve tuzlu gıdaların kısıtlanması önerilmektedir. Çünkü tuz mide iç zarına zarar verebilir. Turşu, tuz oranı yüksek bir gıdadır. Bu nedenle gastritte turşu tüketilmemesi veya azaltılması önerilmektedir.
İçerisinde yoğun oranda sirkenin bulunması ve salatalığın kendi özündeki vitamin ve mineralleri koruması sebebiyle, sindirim sistemi üzerinde olumlu etkiler sunar. Bağırsak faaliyetlerini iyileştirirken, mide problemlerinin oluşmasının da önüne geçebilir.
Sindirim sistemini destekleyen bir etkiye sahip olan acı biber turşusu kabızlığın giderilmesine de yardımcı olur. Bağırsak sağlığında parmakla gösterilen besinlerden biri olan acı biber turşusu kolon kanseri ve parkinson hastalıklarında da etkiye sahiptir.
Beyaz Lahana Turşusunun Faydası
Probiyotikler bağırsaklarda yaşayan yararlı bakterilerdir. Bağırsakların sağlıklı olmasını sağlayarak birçok hastalığa karşı vücudu korurlar. Sadece unutulmaması gereken şey; turşuyu mutlaka sirke ile hazırlamak ve olgunlaştığında hem lahanasını yemek hem de suyunu içmek.
Normalde turşu suyu yemeklerin yanında içilen bir şey olmasa da akşam yemeği ile şalgam içmek yaygındır. Özellikle ızgara et ve rakının yanında iyi gittiği söylenir.
Doğal antibotik özelliği bulunan sarımsak, turşusu yapılıp tüketildiğinde idrar yolu ve vajinal enfeksiyonları tamamen kurutur.
Turşu suyu sporculara giren krampları önlemek değil onların krampları rahatlat için kullanılıyor. Sezon öncesi, sezon başında ve oyuncular sakatlıktan döndüğünde kullanıldığı da bildirildi. Kramp anında kaybedilen tuz oranını turşu suyu ile tamamlanıyor ve vücutta rahatlama meydana geliyor.
Her zaman severek tüketilen turşu probiyotik bir ürün olarak piyasada yer almaktadır. En özel gıdalardan biri olan turşu birden fazla çeşitleri ile bireylere sağlıklı bir yaşantı sunmaktadır. Özellikle turşu çeşitleri bağırsakta yer alan probiyotik bakterileri artırarak mide sorunlarına her zaman iyi gelmektedir.
Turşukur sayesinde sebzelere tuz ve sirke ilave etmenize gerek yoktur. Eğer sadece biber turşusu yapacaksanız, 5 litrelik bir kabın içine alacağı kadar (yaklaşık 2 kg) biber doldurun. 3 yemek kaşığı kalın tuz, sonra da Kemal Kükrer Turşukur ekleyin. Ortam sıcaklığına göre 10-15 günde turşunuz hazır olacaktır.
Turşu Suyu Ölçüsü Nedir? Turşu suyu yapımı için sirke ve tuz oranı doğru kullanılmalıdır. Sirke ya da tuzu fazla koyduğunuzda turşunuz daha çabuk olmaz. 1,5 litre suya 2,5 yemek kaşığı kaya ya da deniz tuzu ve sirke ekleyerek turşu suyunuzu hazırlayabilirsiniz.
Turşu bütüncül olarak bağışıklık sistemini koruyup güçlendiriyor. Bu koruyucu etkinliği hem içeriğindeki probiyotik bakteriler hem de turşuyu oluşturan sebze ve meyvelerin kendi özellikleri ile yapıyor. Fermente bir yiyecek olduğu için bakteri açısından zengin.
İçinde bulunan asetik asitin yağ birikimini azaltma ve metabolizmanın hızlı çalışmasına yardımcı olma gibi özellikleri bulunuyor. Sabah aç karnına içilen turşu suyu bağırsakları temizliyor. Turşu suyu kaşıntıyı hafif asidik bir yanmayla dengeleyerek imdada koşuyor.
Lakto bakteriler, bu besinlerin fermente hale gelmelerini sağlıyorlar. Fermente gıdaların da bağırsaklarımıza faydaları say say bitmiyor. Bunların içerisinde de en faydalıların başında probiyotik lahana turşuları geliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri