Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yapılan akademik bir araştırmaya göre yoğurt, turşu ve kombuça gibi mayalanmış yiyecek ve içeceklerin bağırsaklardaki yararlı bakterileri (probiyotik) artırdığı ve vücutta oluşan iltihapları (inflamasyon) azaltmaya yardımcı olduğu ortaya çıktı.
En güçlü probiyotiklerden biri olan turşu özellikle virüslerin baş düşmanıdır. Enfeksiyonlu hastalıklar için doğal ilaç olan turşu suyuna bal ekleyip tüketildiğinde güçlü bir balgam söktürür ve sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar.
Turşu suyu böbrek üstü bezlerini çalıştırarak vücuttaki sıvı oranını dengeler. - Güçlü bir antioksidan olduğundan bağışıklık sistemini hastalıklara karşı güçlendirir. - Metabolizmayı çalıştırarak kilo vermek isteyenlere yardımcı olur. Vücutta yağ birikimine izin vermez.
Boğaz ağrılarına karşı bir çorba kaşığı turşu suyu içilmesi tavsiye edilir. Birçok ilaçtan daha etkili sonuç vermektedir.
Turşu suyu güçlü bir probiyotik ve antioksidan kaynağıdır. Bu yüzden bağışıklık sistemini düzenler. Özellikle kış aylarında tüketildiğinde hastalıklara karşı koruma sağlar. Metabolizmanın daha düzenli ve hızlı çalışmasını sağladığı için kilo vermek isteyen kişiler tarafından tüketilebilir.
İlgili 18 soru bulundu
Ancak turşu yüksek oranda sodyum içerdiği için; yüksek tansiyonu, diyabeti, böbrek yetmezliği ve mide hastalıkları olanların çok kontrollü yemeleri hatta hastalık düzeylerine göre hiç yememeleri gerekiyor. Özellikle hazır turşuların sodyum oranları daha yüksek olduğundan riski artırıyor.
Yemeklerden sonra da bir fincan turşu suyu tüketmek sindirim sisteminiz için oldukça etkili olacaktır. Kilo vermek isteyenler sizleri de böyle alalım. Çünkü düzenli şekilde ve az miktarda turşu suyu içenlerin yağ yakımının hızlandığı belirlenmiştir. Özellikle sirkeli turşular, yağ yakımında oldukça etkilidir.
Turşu Suyunun Gribe Faydaları
Aynı zamanda bazı hastalıklar için önemli bir fayda sağladığını dile getirmek mümkün. Bu bağlamda özellikle gribe karşı önemli yararlar sunuyor. Eğer soğuk algınlığı ya da grip gibi bir problem var ise, bir kaşık Turşu suyu ile sirke karışımı öksürük şurubu niyetine kullanılabilir.
Turşu Suyu Kabızlığı Tedavi Eder
Özellikle bağırsak problemi olan kişiler, turşu suyu içerek bu sıkıntıları giderebilirler. Bundan dolayı kabızlık yaşayan kişiler, turşu suyu içerek bağırsak rahatsızlıklarını düzeltebilirler. Özellikle lahana turşusu, bağırsakları yumuşatmak konusunda birebirdir.
Doğal Antibiyotik Deposu
Turşu oluşumu sırasında kullanılan limon ve sirke, tercih edilen meyve ve sebzelerin vitaminleri ile de birleşince; doğal bir antibiyotik etkisi gösteriyor. Soğuk havayla bağışıklık sistemi zayıflayan bünyeleri güçlendirmek için turşu ideal bir yardımcı.
Sarımsak turşusunun cildi temizleme etkisinin yanı sıra enfeksiyonları engelleme özelliği bulunur. Enerji vermesi ve yağ yakımını desteklemesi kilo kontrolünde de insanlara yardımcı olur.
Turşu Üretimindeki Önemli Mikroorganizmalar
Turşu üretiminde ortama hâkim olması istenen laktik asit bakterileri Enterococcusfaecalis, Leuconostoc mesenteroides, Lactobacillus brevis, Pediococcus cerevisiae ve Lactobacillus plantarum'dur.
Bu, son zamanlarda popülerliğinde artış görülen başka bir lahana turşusu şekli olan kırmızı lahana lahana turşusu da çok sayıda iyi bakteri ve yüksek C Vitamini içerir. Bu sayede kırmızı lahana turşusu tüketimi, güçlü bir bağışıklık sistemi için mükemmel bir seçimdir.
Fermente bir yiyecek olduğu için bakteri açısından zengin. Bu bakteriler bağırsak florasının zenginleşmesini sağlar ki güçlü bir bağırsak florası güçlü bir bağışıklık sistemi anlamına gelir. Turşu ile gelen yararlı bakteriler aynı zamanda bağırsaklarda K vitamini yapımına destek olur.
A ve E vitamini içermesinin yanı sıra antioksidan bakımından da zengindir. Turşu suyu, alkol sonrası yorgunluğu (akşamdan kalmalığı) gidermek için de etkili bir içecektir. İçeriğindeki su ve tuz, elektrolit dengesini düzenlemeye yardımcı olurken alkol nedeniyle yorulan metabolizmayı dinlendirir.
Mayalı gıdalardan turşu, sirke, yoğurt, ayran histamini ve histaminin vücutta salgılanmasını artırmaktadır. Ancak bunların fayda-zarar dengelerini ayarlamak, tüketimi tamamen kesmek yerine sınırlandırmak, böylece bağışıklığı güçlendirici faydalarından da mahrum kalmamak doğru olacaktır.
Bir tencerenin içerisine sıcak içme suyunu alın. Diğer malzemeleri tencerenin içerisine ekleyin ve tuz eriyinceye kadar karıştırın. Ardından turşu suyunun soğuması için, oda sıcaklığında bekletin. Sterilize edilen kavanozun içerisine taze sebzeleri yerleştirin.
Doğal prebiyotik kaynağı olan turşular kadar suyu da kıymetli. Ödem attırıcı bir özelliğe sahip olan turşu suyu düzenli ve ölçülü kullanımıyla yağ yakımını kolaylaştırmaktadır. İçerisindeki tuz miktarına oranla dikkat edilmesi gereken turşu suyunda bir çay bardağı ya da 3/4 su bardağı kadar tüketim önerilmektedir.
Probiyotik etkisi olan lahana turşusu sindirim sorunlarının üstesinden gelmenize yardım ediyor. Bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor. Kanser önleyici olarak biliniyor. Kalp hastalıklarının oluşmasına engel oluyor.
cevabı limon suyu olan soru. cevabı sirke olan soru.
Yeşil erikten yapılan turşu özellikle iştah açıcı özelliğe sahip. Sarımsak turşusu kanser hücrelerinin çoğalmasını, pancar turşusu ise kansızlığı önlüyor ve hazmı kolaylaştırıyor.
Cildi tazeleyen sarımsak turşusu, ciltte akne ve sivilce oluşumunu engeller. Antioksidan özelliği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklardan korur. Sarımsak turşusu enerji verdiği için yağ yakımında etkilidir. Bu turşunun en büyük faydalarından birisi, akciğerde enfeksiyon oluşumunu engellemesidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri