En sık kullanılan temizleme yöntemlerinden birini beyaz sirke ve su karışımı oluşturuyor. Bu karışımı tuvaletinize döktükten sonra kokunun büyük ölçüde azaldığını fark edeceksiniz. Karbonat ve limon suyu karışımı da tuvaletteki istenmeyen kokuların giderilmesinde oldukça etkili.
Tuvalet koku giderici hem tuvaletin havasını değiştirmiş olur hem de tuvaletin pis kokudan arınmasına yardımcıdır. Tuvaletiniz daha temiz ve ferah bir hava içerisinde olur. Tuvalet koku giderici kalabalık ortamlardaki tuvaletler için de büyük bir kurtuluş yolu olur.
Lavabo kokusu karbonat ve sirke kullanılarak giderilebiliyor. Akla ilk gelen bu yöntemde öncelikle lavabo deliklerinin üzerini kapatacak şekilde yarım ya da bir su bardağı karbonat boşaltmanız gerekiyor. Ardından asidik özelliğe sahip bir miktar sirkeyi karbonatın üzerine dökerek köpürmeleri izleyebilirsiniz.
Kimi zaman özellikle tatil dönüşleri evde lağım kokusuyla karşılaşılır. Sıcak havalarda daha çok kullanılmayan tuvaletlerden de bu kokuların yayıldığını görebiliriz. Lağım kokuları bütün lağım sisteminde bulunan maddelerin bozunmasına bağlı olarak oluşan gazlara özellikle lağım gazına bağlıdır.
Jel klozet kokusu denildiğinde kokuyu yok eden koku gidericinin jel kıvamda olduğu anlaşılır. Sifonun çekilmesinin ardından yayılan su ile temas eden jel koku giderici ortamın havasını değiştirir. Klozet kokusunu ortadan kaldıran jel, klozet içerisine yapıştırılarak rahatlıkla kullanılır.
İlgili 16 soru bulundu
Sadece bir limonu dilimleyin ve tuvalete ya da banyonuza koyun. Limon kötü kokuları emerek aşırı kokuyu yumuşatır. Kendi doğal kokusunu salar. Aşırı derecede rahatsız eden kötü kokunun şiddetinin azaldığını fark edeceksiniz.
Klozetin içine çamaşır suyu dökerek 5 dakika bekleyin ardından sert kıllara sahip bir fırça ile klozetin iç kısmını iyice fırçalayın. Bu işlemden sonra klozeti durulayın. Mineralli temizleyiciler ile klozetin içini yeniden fırçalayın. Güçlü bir kireç çözücü ile kireç kalıntılarını temizleyin.
Özellikle de yaz aylarında daha az kullanılan tuvaletlerde, bu kokuların yayıldığını daha sık görürüz. Lağım kokusu atık su gider sistemindeki atıkların bozulması ve çürümesi ile iyice kokar. Hatta bu esnada çürüme ile ortaya lağım gazı çıkar. Bu gaza çoğu bölgede metan gazı da denilir.
Klozeti uzun süredir kullanmadıysanız dipteki su tamamen buharlaşarak kanalizasyondan gelen havanın geçebileceği bir boşluk bırakmış olabilir. Bu durumda çözüm kolaydır: Sifonu çekmeniz yeterli! Atık boşaltım borunuzda çatlak varsa veya bu boru tıkanmışsa kanalizasyondan gelen kokunun evinize yayılma olasılığı vardır.
Tuvalet taşının kenarlarında boşluk olabilir. Havalandırma boşluklarında ağzı açık bırakılmış pimaş borular olabilir. Tuvalet vidaları yeterince iyi sıkılmadı ise kalan boşluklardan koku sızabilir. Tuvalet giderlerinin tıkanmaya ve suyun yavaş gitmeye başladığı durumlarda tuvaletler kokmaya başlar.
Limon suyu ile karbonatı karıştırarak gidere dökerseniz koku gider ve daha güzel bir ortam oluşur. Limon giderdeki tüm kötü kokuları emer ve o kokuların yumuşamasını sağlar. Bir süre sonra kötü koku tamamen ortadan kalkar ve doğal kokusu meydana çıkar.
Banyo giderlerinde biriken saçlar ve kıllar zamanla kıkırdak boru içinde birikir ve sürekli ıslak ve nemli kalan bu yüzeyde kötü kokuya sebep olur. Bu koku her ne kadar lağım kaynaklı olmasa da lağım kokusuna çok yakın kokulardan bir tanesidir.
Tıkanıklıkları açar: Lavabo açıcılar, lavabo ve giderlerde oluşan tıkanıklıkları etkili bir şekilde açar. Suyun akışını düzenler ve su birikintilerini önler. Kötü kokuları giderir: Koku giderici özellikleri sayesinde lavabo ve giderlerde oluşan kötü kokuları etkili bir şekilde yok eder. Ferah bir ortam sağlar.
Evin temiz kokması için ne yapmalı sorusuna verilecek en temel yanıtlardan biri düzenli havalandırmadır. Bunun bir sebebi düzenli havalandırma işleminin nem ve rutubeti önlemesidir. Özellikle uzun süre kapalı kalan alanların pencere ve kapıları açılarak dışarıdaki temiz havanın içeriye girmesi sağlanabilir.
limon kabuğu da esansiyel yağlar gibi etki eder. çünkü limon kabuğu yoğun kokulu doğal yağlar içerir ve bu yağlar kokuları hızla uzaklaştırır. birkaç tane taze limonun kabuğunu bir fincan kadar su ile birlikte 3-4 dakika kaynatın.
Popüler Üye. banyonuzu yıkadıktan sonra giderin içine güzel kokulu bir deterjan dökün yada giderin üstüne detarjanlı bez koyun banyonun herzaman güzel kokmasını sağlar.
Tuvalet kokusunu gidermek için piyasada pek çok kimyasal madde bulunmaktadır. Fakat bunlar hem sağlığa hem de çevreye olumsuz etkiler bırakmaktadır. Bu noktada zararlı gaz salınımı yapmayan, sağlığa zarar vermeyen ve güzel kokusu ile mest eden koku gidericiler tercih sebebi olmaktadır.
Havalandırmalarda koku gelmemesi için de kullanılabilir. Kanalizasyon ve alt yapı problemlerinden meydana gelen geri tepmeleri engeller. Fare ve haşere gibi canlıların bina içine girişini engeller. Kanalizasyon kaynaklı istenmeyen kötü kokuları önler.
Çevre duyarlılığını artırmak ve vatandaşla birebir iletişim kurabilmek amacıyla kurulan ve merkezi Trabzon'da bulunan 'ALO 181 Hattı'na vatandaşlar kimi zaman ilginç şikayet, istek, görüş ve önerilerde bulunuyor.
Bir çay kaşığı karbonatı lavabo deliğine döktükten sonra üzerine birkaç damla sirke dökebilir ve lavabodaki kokuyu kısa süre içinde yok edebilirsiniz. Aynı şekilde tuz ve limon suyu ikilisi de mutfak lavabo kokusu nasıl gider sorusunun cevaplarından biridir.
Beyaz sirke ve suyu yarı yarıya karıştırarak küflü yüzeye sıktıktan sonra beş dakika bekleyin. Nemli bir bez yardımı ile burayı durulamanız ve dolabı havalandırmanız yeterli.
Ahır tabanından yayılan kokular ahır tabanının temiz ve kuru tutulması ile azaltılabilir. Bazı organik altlıkların kullanımı koku oluşmasını azaltıcı olmaktadır. Göreceli olarak az miktarda altlık kullanılması dahi koku yayılmasını önlemede yeterli olacaktır.
Çamaşır suyunu tuvalete dökerek bir süre beklemek ardından da fırça ile iyice fırçalamak gerekir. Çamaşır suyunun ardından kireç önleyici deterjan dökülür ve fırçalama işlemine devam edilir. Fırçalama işi bittikten sonra Sprey ya da krem formundaki mineralli temizleyicilerle tuvalet temizlenir. Bol su ile durulanır.
Aslında düzenli rutinler halinde doğru malzemelerle klozeti temizlemek çocuk oyuncağıdır. Çok genel bir kural olarak, temel temizlik için klozet haftada en az bir kere temizlenmelidir.
Tuz ruhu dökerek yaklaşık 5 dakika sonrasında fırça ile temizleme, Tuvalet taşı sarardığında ilk olarak hemen uygulayabileceğiniz yöntemleri denemeniz sizin için daha yararlı ve masrafsız olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri