Lavabo ve klozetteki sarı lekelerin başlıca nedeni sert sudur. Peki, sert su nedir? Sert su; yüksek oranda kalsiyum ve magnezyum mineralleri içeren sudur.
1/4 fincan Boraks'ı klozete dökün ve klozet fırçasıyla çevirin. 1 bardak sirke ekleyin ve karışımın yaklaşık 20 dakika klozete oturmasına izin verin. Lekeleri çıkarmak için kaseyi tuvalet fırçasıyla ovarak bitirin. Durulamak için tuvaleti yıkayın.
Isınan limon suyunun içine karbonatı ilave edip karıştırın ve bu karışımı hiç bekletmeden lavabonun giderlerine, her delikten mutlaka geçecek şekilde dökün. Bu şekilde 10 dakika bekleyin. Son olarak kaynatıp 1-2 dakika beklettiğiniz suyu giderlerden dökerek boruların temizlenmesini sağlayın.
Klozete yaklaşık 1 bardak kabartma tozu ekleyin, ardından 1 ila 2 bardak sirke daha ekleyin. Bu bir köpürme yaratacaktır. Çözeltiyi yaklaşık 10 dakika bekletin. Çözeltiyi klozetin her yerine uygulamak için bir tuvalet fırçası kullanın ve çözeltiyi su hattının üzerindeki lekelere uyguladığınızdan emin olun.
Ben evinizde hangi malzemeler varsa o yöntemi denemenizi tavsiye ederim. Klozet suyunu boşalttıktan sonra içine 2 bardak beyaz sirke koyun. 15 dakika hiç dokunmayın sirke o bölgenin içine iyice işleyecektir. Daha sonra tuvalet fırçasıyla kireçlenmiş bölgeyi fırçalayın ve sifonu çekin.
İlgili 35 soru bulundu
Karbonatı tuvalet taşına döktükten sonra sirkeli suyu üzerine boşaltıp durulama işlemini gerçekleştirin. Aynı şekilde limon suyu ve karbonat karışımını da sararmaya karşı etkili bir yöntem olarak kullanabilirsiniz. Diş macunu kullanımı da bir başka önemli doğal temizlik yöntemleri arasında yer almaktadır.
Klozetin genel olarak kir ve pislikten arınması için sifon çekilir. Klozetinin içinde yavaş yavaş kaynar su dökerek sararan yerlerin renginin açılması sağlanabilir. Kaynar su ile kirleri yumuşattıktan sonra çamaşır suyu ile dökülür ve 3-5 dakika beklettikten sonra tuvalet fırçası ile temizlenir.
PORÇÖZ. Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü çaydanlık, su ısıtıcısı, duşa kabin, duş başlığı, lavabo, tuvalet, küvet, fayans ve seramik banyo yüzeylerinde, cam eşya yüzeyleri gibi pas ve kireç kalıntılarının sıkça görüldüğü alanlarda kullanabilirsiniz.
Sıcak su ve karbonat karıştırılarak doğrudan lekelerin üzerine uygulanması lekelerin kısa sürede temizlenmesinde etkili olduğu görülür. Beyazlatıcı bir etkiye sahip olan karbonat, çok fazla kullanıma bağlı olarak sararan lavaboların temizlenmesinde etkili olduğu bilinmektedir.
Temizlik bezinizin üzerine az bir miktar elma sirkesi ya da limon dökerek kireçlenmiş bölgeyi ovalayarak silmeye başlayın. Sirke ya da limon hangisini kullanırsanız kullanın bu ürünlerin asit içeriyor olması nedeniyle kireçli bölgeler kolaylıkla temizlenecektir.
Karbonat, oksijenli su ve tuzkarışımını beyaz kıyafetinizde oluşan sarı lekelerin üzerine sürün. Kıyafetinizi bu şeklide yarım saat bekletin. Daha sonra beyazlarınızı çamaşır makinenizin içine atın. Makineden çıkardığınızda lekenin kaybolduğunu göreceksiniz.
KARBONAT KULLANIN
Karbonat, çamaşır suyunun aksine biriken kireci doğrudan temizler.
Yarım bardak kabartma tozunu sarı lekelerin bulunduğu alanlara döktükten sonra 15 dakika kadar bekleyin. Ardından üzerine beyaz sirkeyi etkilenen bölgelere dökün. Bu karışım, asidi aktive eden ve en inatçı kireç birikintilerini bile parçayabilecek bir reaksiyon üreterek klozeti tertemiz yapar.
Bunun için öncelikle tuvaletteki suyun tamamen boşaltılması gerekmektedir. Toz halinde bulunan boraks daha sonra doğrudan izler üzerine serpilir. Ardından ise sert bir fırça ile lekelerin üzerinden geçilir. Fırçalama sonrasında 30 dakika boyunca tuvalet beklemeye bırakılır ve daha sonra su ile temizlenir.
Tuvalet (dışkılama) sonrası makat bölgesinin su ile temizlenmesi ve tahriş edilmeden kurutulması gerekir. Kurutma için tuvalet kağıdı tahriş etmeden kullanılmalıdır. Makat bölgesi temizliği sonrası bu bölge ıslak bırakılmamalıdır. Nemli ortamlarda mikroplar ve mantar kolay ürer.
Lavabo ve klozetteki sarı lekelerin başlıca nedeni sert sudur. Peki, sert su nedir? Sert su; yüksek oranda kalsiyum ve magnezyum mineralleri içeren sudur.
Kireç sökücü deterjanı lavabo yüzeyine dökün ve bir sünger yardımı ile lavabonun yüzeyini iyice ovun. Bu şekilde birkaç dakika bekleyerek, kireç ve lekelerin yumuşamasını sağlayın. Daha sonra musluğu açarak deterjanı arıtın. Lavaboyu temizledikten sonra kurulayarak, pırıl pırıl bir görünüm elde edebilirsiniz.
Klozetin içine çamaşır suyu dökerek 5 dakika bekleyin ardından sert kıllara sahip bir fırça ile klozetin iç kısmını iyice fırçalayın. Bu işlemden sonra klozeti durulayın. Mineralli temizleyiciler ile klozetin içini yeniden fırçalayın. Güçlü bir kireç çözücü ile kireç kalıntılarını temizleyin.
Ürünü klozetinizin veya alaturka tuvaletinizin temizlemek istediğiniz kısmına uygulayın ve yaklaşık olarak 15 dakika kadar bekleyin. Zor ve inatçı kirlerde daha uzun süre bekleyebilirsiniz. Gerektiğinde yüzeyi fırçalayın ve sonrasında sifonu çekin. İhtiyaç duyulması halinde işlemi tekrarlayın.
Suyun altında bile etkili formülü sayesinde tuvaletinizin her yerinde temizlik ve hijyen sağlar. Kıvamlı yapısıyla hemen akıp gitmez, etkisini uzunca süre sürdürür. KULLANIM ALANLARI: Sadece klozet ve alaturka tuvalet temizliği içindir.
Klozet içi temizliğinde tuvalet fırçası, çamaşır suyu, kireç önleyici ve yüzey temizleyici gibi malzemelerden yardım alabilirsiniz. Bunun yanı sıra klozet kapağı temizliğinde ise sünger, bez ve sıvı temizleyicileri kullanabilirsiniz.
Çünkü tuz ruhu su ile temas edince kimyasal tepkime süresi kısa sürer. Tuvaletin içindeki suyu mümkün olduğu kadar boşaltmalısınız. Tıkalı tuvalette tuz ruhu kullanmak için suyu boşalttıktan sonra tuz ruhunu tuvalete dökünüz. 20 dakika bekledikten sonra tuvalete su dökünüz.
Derz araları çok kararmışsa sirke, karbonat ve limon suyunu karıştırarak fayans aralarında bir süre bekletmeyi deneyin. Bu karışıma cüzi miktarda maden suyu da ekleyebilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra diş macunu, limon tuzu, bulaşık deterjanı ve oksijenli su da derz temizliğinde kullanılan yöntemler arasındadır.
En çok kullanılan malzemelerin başında çamaşır suyu gelir. Bunun yanı sıra yüzey temizleyiciler, arap sabunu, genel temizlik ürünleri ve dezenfektanlar kullanılır. Bu ürünler birbirinden farklı koku alternatiflerine sahiptir. Bu sayede, tuvalet temizliğinden sonra ortamda hoş bir koku oluşturur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri