Açık ve parlak renge sahip bir ürün olan Filli Boya seramik boyası; seramik, ahşap ve plastik gibi yüzeylerde rahatlıkla tercih edilebilen bir seçenektir.
Tercih edeceğiniz boya neme ve suya dayanıklı olmalı ki uzun yıllar rahatlıkla kullanabilirsiniz. Fayans boyama işleminiz için boya sektörünün öncüsü olan Cadence Boya'nın suya ve neme dayanıklı, uzun yıllar solma ve deformasyona uğramayan Multisurface Akrilik Boyalarını tercih edebilirsiniz.
Mobilyalar ve günlük aktiviteler nedeniyle fayanslar zarar görebilir, çizilebilir. Yer fayansları için kullanılan yer fayans boyası bu tür aşınmalara karşı dirençlidir. Bu nedenle, yer fayanslarını boyarken, özellikle zemin boyası olarak tasarlanmış dayanıklı bir boya seçmeniz gerekir.
Genellikle fayans boyama işlemlerinde yağlı boya ya da epoksi boya tercih edilmektedir. Bunların yanı sıra hobi boyaları, su bazlı boyalar veya silikon boyalar da fayans boyama uygulaması için tercih edebilirsin.
Fayans Ne ile Boyanır? Fayans boyası olarak en çok kullanılan fayans boya türleri epoksi boya ya da yağlı boya seçenekleridir. Fayans boyası seçilirken neme ve suya dayanıklı bir boya tercih edilmelidir. Çünkü fayanslar banyolarda ve mutfaklarda su ne nemin en fazla olduğu alanlarda kullanılır.
İlgili 18 soru bulundu
Bu duruma örnek olarak 1 kg boya ile kaç m2 boyanır sorusunun cevabı iç cephede yaklaşık 7 ile 10 metrekare arasına denk gelmektedir. Dış cephede ise aynı oranda boya ile yaklaşık 4 ile 7 m2 duvar boyanabilmektedir.
Karışım hazırlanan yüzeye fırça veya epoksi rulo yardımı ile uygulanmalıdır. İkinci kat uygulama ilk katın yüzey kuruması gerçekleştikten sonra yapılmalıdır. Katlar arası kuruma süresi 18 - 24 saati bulur. Tam sertleşme ve fiziksel, kimyasal dayanıma 7 günde ulaşır.
Hangi Yüzeylerde Kullanılır? Filli Boya AquaLux® bir iç cephe boyasıdır, dış mekanlarda da kullanılabilir. Ürün, çok amaçlı kullanım imkânı veren formülasyonu sayesinde duvar, ahşap, metal, cam, plastik ve duvar kağıdı gibi farklı yüzeylere uygulanabilir, çok amaçlı kullanılabilir.
Fayans boyama yapmak, herkesin evde birkaç püf noktaya dikkat ederek kolayca yapabileceği bir işlemdir. Fayans boyama için doğru boyanın seçilmesi en önemli noktalardan biridir. Suya dayanıklı ya da fayans boyama için olduğu belirtilen boyalardan kullanılması fayans boyama için en doğrusu olacaktır.
Fayans boyamada suya dayanıklı olabilecek bir boya tercihi yapılması gerekiyor, bu sebeple de sprey boya, yağlı boya ya da akrilik boya kullanabilirsin. Sprey boya püskürme durumları yüzünden, yağlı boya ise yoğun bir koku yapması yüzünden kapalı alanlarda tercih edilmiyor.
Akrilik esaslı, solvent bazlı, tek bileşenli, banyo, küvet, duş teknesi vb. yüzeyler için kullanılan küvet boyasıdır.
Fayansta bir leke ile karşılaştığınızda “Fayanstan boya nasıl çıkar?” diye tedirginlik yaşamanız doğal. Cevabı ise oldukça basit. Fayanstaki boya lekesini sirkeli suyla veya limon suyuyla ıslattığınız bir bezle silip durulayın. Bu süreçte sert bir fırça kullanmadan nazikçe ovmanız gerekir.
Silikonda kullanılan renk seçeneği şeffaf, beyaz, siyah, gri ve kahve renkler olurken mastik de beyaz, siyah, gri ve kahve seçenekleri bulunmaktadır. Ancak silikon boyanma özelliği taşımazken mastik her çeşit boyayla kullanılabilir.
Epoksi, doğru şekilde ve doğru ek etken malzemelerle kullanılması halinde ağaç, seramik, fayans, cam fark etmeksizin hemen her türlü zemin üzerine rahatça uygulanabilir. Ekstrem durumların gelişmesi halinde çalıştığınız ekip, zeminin sökülmesinin uygun olduğunu mutlaka tarafınıza iletecektir.
Seramik ürününüzü, kuruduktan sonra primer ile boyayabilirsiniz. Bu, boyanın daha iyi tutunmasını sağlar. Ürününüz üzerine, cerrahi boya veya porselen boya ile boyama yapabilirsiniz. Boya, fırça veya pincel ile uygulanır.
Öncelikle balkon fayanslarını iyice temizleyerek toz ve kirden arındırın. Rulo fırçanıza boya yüklemesi yapın, fazlalığı sıyırın. Tüm fayans yüzeylerine boyayı aşağı yukarı şekilde ruloyu bastırmadan uygulayın. 12 saat sonra ikinci kat boya uygulamasını aynı adımları takip ederek yapın.
Tuvalet, koridor ve banyo gibi fayansın bulunduğu bütün mekanlar için bu işlem uygulanabilir. Renk seçeneği oldukça fazla olan fayans üzeri epoksi boya, nem, ısı ve aşınmalar karşı maksimum dayanıklıdır.
Mermer yüzeyler boyayı çok kolay bir şekilde emmediği için boyamaya geçmeden önce zımpara yapmalısınız. Zımpara bittikten sonra yüzeyi iyice silmeli ve temizlemelisiniz. Ardından yüzeyi zemin astarı veya parlak yüzey astarı ile boyaya hazırlamalısınız. Boyama yapmak istediğiniz su bazlı boyayı boş bir kaba almalısınız.
Filli Boya'nın yenilikçi Aktif Silikon Teknolojisi ile geliştirilmiş tam silinebilir ve yıkanabilir özellikte, iç mekanlara ferahlık katan ipeksi mat® dokudaki renkleri ile dekoratif su bazlı VOC uyumlu silikonlu son kat iç cephe boyasıdır.
Betek, 1993 yılında dekoratif boyalar alanına, Avrupa'nın en büyük üreticisi DAW ile teknolojik iş birliği yaparak büyük bir adım atmış ve Avrupalı bir ortakla üretime geçen ilk Türk boya şirketi olmuştur. 2001'den bu yana boya sektöründe pazar lideri konumunda olan Betek, aynı yıl Filli Boya markasını yaratmıştır.
Yaşam alanlarına renklerin enerjisini yansıtan Filli Boya, Aktif Silikon Teknolojisine sahip, tam silinebilir ve yıkanabilir boyası Momento Max ile yeni yılda temizliğin kurallarını yeniden yazıyor.
1 Litresi İle Uygulama Şekli Ve Zemine Bağlı Olarak 16 - 20 M² Alan Tek Boyanır. Ağzı Açılmamış Orjinal Ambalajında Oda Sıcaklığında 2 Yıldır.
1 kg/set Fayans boyası ile 5 m2 yer çift kat boyanabilir. 0,80 kg/set Glassy 100 sıvı cam ile 3-4 m2 alan çift kat yapılabilir. 2 kg/set Glassy 100 ile 10-15 m2 alan çift kat yapılabilir.
Banyonuz için Pastel Yarı Mat gibi dayanıklı bir boya türü kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Bu, yüzeylerinizde küf oluşumunun önlenmesine ve su, buhar ve nemin etkilerine karşı korunmasına yardımcı olacaktır. Duvarlar ve tavanın boyanması için bir rulo fırçaya, rötuş ve kestirme için küçük bir fırçaya ihtiyacınız olacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri