Tuz lambası yatmadan birkaç saat önce yanmalı çünkü kaya tuzu lambası ancak ısınarak aktifleşir ve negatif iyon salmaya başlar ve ortamda ki nemi kendisine doğru çeker.
Tuz lambası negatif iyon yaymaktadır faydalı olabilmesi için 4-5 saat yanık olması yeterlidir. Özellikle rahat uyumak için lambayı yatmadan önce açık bırakmanız iyi ve kaliteli bir uyku uyumanıza yardımcı olacaktır.
Kaya tuzu lambası da ürettiği eksi iyonlar ve nem çekici özelliği sayesinde yaşam alanlarımızı daha temiz hale getirerek fayda sağlar. Ancak birçok kez belirttiğimiz üzere tuz lambaları, ilaç/tıbbi ürün değildir. Önleyicidir, tedavi edici değildir.
Kullanmış olduğumuz tuz lambasını yanı başımıza koymamız şart değil. Şöyle ki zaten biz kaya tuzu lambasını yayılan negatif iyonun oda dışına çıkmayacağı kapalı( kapı, pencere) ortamlarda kullanıyorsak odanın neresinde olursa olsun verim sağlayacaktır.
Merhaba İnci Hanım, tuz lambasının sürekli aktif olarak kullanılması durumunda elektrik tüketimi aylık 5-10 TL civarında yansıyabilecektir. Ancak kullandığınız ampulün Wattına bağlı olarak fiyat değişikliği olabilmektedir.
İlgili 37 soru bulundu
Kullanım Ömrü en az 100 Yıldır. Himalaya Kaya Tuzu Lambası 3 -4 kg arası gelmektedir. Himalaya tuz lambalarının 3 - 4 Kilogram ağırlığı arasındaki olanları 14 - 32 m2 oda için ideal olup özellikle çocuk odaları veya yatak odalarında sağlıklı bir ortam oluşturur.
Böylece yaşlıların, bebeklerin, çocukların ve hastaların ihtiyaç duyduğu temiz ve kaliteli havayı sunar. Astım, bronşit, KOAH, burun tıkanıklığı, horlama, nefes darlığı vb. solunuma bağlı sağlık problemleri için rahatlatıcı ve önleyici etkiye sahiptir.
Genel olarak faydası için iyon lambası alan müşterilerimiz burun tıkanıklığı, geniz akıntısı ve uyku apnesi sorunları için alabilmektedir. Ancak kesin bir şekilde ifade etmeliyiz ki tuz lambaları, herhangi bir hastalığı giderici ya da tedavi edici amaçla kullanılamaz ve bu nedenle tıbbi bir ürün değildir.
Bunlar Himalaya Tuz Lambası ve Çankırı Tuz Lambasıdır. Her ikisinde de toplamda 84 adet mineral bulunmaktadır. Ancak Çankırı Tuz Lambasında daha dengeli bir mineral dağılımı olduğundan insan vücudu için daha çok fayda gösterdiği gözlemlenmiştir. Asıl önemli bir detay ise Himalaya Tuz'unun pembe renkte olmasıdır.
Biz müşterilerimizden gelen bu soruya şartlı cevap vermekteyiz. Şöyle ki; Şayet gün içerisinde kapı ve pencereyi genel olarak kapalı tutuyorsanız tuz taşı lambasını gün boyu/24 saat yakabilirsiniz ve lamba eğer odanın büyüklüğü ile doğru orantılı ise tam verim sağlayacaksınız.
-Havadaki koku nem ve radyasyonu azaltır, rahat bir uyku ortamı sağlar. -Havadaki tozları bakterileri temizler. -Boğazı ferahlatır öksürüğü azaltır.
Doğal Tuz Kristalleri: Orijinal bir tuz lambası, gerçek doğal tuz kristallerinden yapılmış olmalıdır. Bu kristaller, Himalaya tuz madenlerinden elde edilmektedir ve genellikle pembe veya turuncu renklere sahiptir. El değmemiş doğal tuz kristalleri, düzgün bir şekilde işlenmemiş ve farklı boyutlarda olmalıdır.
Bu nedenle tuz lambalarının ışığı düzensiz ve boğuktur. Eğer bir tuz lambası çok parlak ışık yayıyorsa sahte olduğunu düşünebilirsiniz. Çünkü gerçek bir tuz lambası odayı tamamen aydınlatacak şekilde ışık yaymaz. Tuz lambası alırken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise ışığının rengidir.
Yani herhangi bir kullanım ömrü var mıdır? C: Hayır, Çankırı tuz lambalarını üzerine su dökmediğiniz sürece ve nemli ortamlarda yaktığınız sürece ilk gün aldığınız gibi sürekli kullanırsınız ve faydasından istifade edebilirsiniz.
Aldığınız doğal tuz lambasının alt kısmında su birikmeye başlamasının nedeni kaya tuzunun güçlü bir nem çekici(higroskopik etki) özelliğe sahip olmasıyla ilgilidir. Şayet lamba yakılmazsa tuz ısınamayacağı için çektiği nem ile birlikte sulanmaya başlayacaktır.
Bu nedenle renk terapisi açısından farklı renkte ki ampuller tercih edilebilir. Ancak himalaya kaya tuzu lambası gibi pembe ve turuncu renklerde ki tuzlardan üretilen lambalar ışık rengi ne olursa olsun tuzun rengini bastıramamaktadır. Çankırı Tuz Lamba olarak beyaz ve kil oranı yüksek lambaları tavsiye etmekteyiz.
Doğal himalaya tuz lambasını yaktığınızda, LED ışık sakinleştirici bir Amber rengi yayar ve düğmeye bir kez daha basın, otomatik olarak şu renk değişir: Turuncu, Mavi, pembe, kırmızı, yeşil ve mor.
Tuz lambası genel olarak bakıldığında çevresine negatif iyon yayarak fayda sağlar. Dolayısıyla bu lambaların bir yada iki saat yanması fayda gösterecektir. Şifa olabilmesi için kaya tuzu lambası yaklaşık olarak 4 veya 5 saat yanık vaziyette kalarak ortamın saflaşmasının sağlanması gereklidir.
Genel olarak bir tuz lambası orta pembe ila turuncu renktedir. İçerisinde yer alan tuz, yararlı minerallere sahip olduğu için orijinal tuz lambası loş bir ışık yayar.
Admin 09/05/2018 0 Yorum Tuz Lamba Videoları Çankırı tuzu yüksek tansiyon yapmaz çünkü çankırı tuzu kristal kaya tuzudur. Prof Dr. Canan Karatay yeni kitabının tanıtımında yaptığı ezber bozan açıklamalarla kristal tuzun tansiyonu yükseltmediğini ifade etti.
Satın almış olduğunuz ürünün ampulü, ürünün toplam kg ağırlığına uygun olmalı. Eğer 5 kg ve altında doğal kaya tuz lambaları kullanıyorsanız 10 Watt değerinde ampul yeterli ve ideal olacaktır. Ancak 5 kg ve 10 kg ağırlığında ki ürünlerde 15 Watt değerinde ampul kullanmak yeterli olacaktır.
Yazımıza giriş yapmadan önce kalın çizgilerle belirtelim ki tuz lambası astımı tedavi etmez! Sadece alerjik astım benzeri solunum yolu olan kişilerin soluduğu hava kalitesini artırdığı için rahatlatıcı etkiye sahiptir.
- Negatif iyon yayarak alerjenleri ve pozitif yüklü iyonları nötralize eder. Bu da koah, astım ve bronşitin yanı sıra birçok alerjik rahatsızlığı olanların yaşam konforunu gözle görülür şekilde arttırır. - Uyku apnesi ve horlama rahatsızlıklarında büyük oranda rahatlama sağladığı görülmüştür...
Tuz lambası, fazla nemi azaltır ve nemi çekerken havada yer alan alerjen maddeleri de yere düşürür. Düzenli olarak yakılmayan kaya tuzu lamba fazla nemi( su buharını) yeterince kurutamayacağı için erimeye, ıslanmaya, akmaya ve aşınmaya başlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri