Sirke ve limon suyu, benzer bir asidik kaliteye sahip olduklarından, birçok tarifte birbirinin yerine kullanılabilir.
Hamuruna sirke yerine limon suyu koydum...
Sirkesiz lokmalık tuzlu kurabiye yapımı için püf noktaları
Tarifte margarin yerine tereyağı da kullanabilirsiniz. Kullanacağınız katı yağın oda sıcaklığında yumuşamış olmasına özen göstermelisiniz. Hamur, pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğurursanız şekil vermeniz çok daha kolay olacaktır.
Kurabiye hamurunda sirke kullanmak ne işe yarar? Özellikle kavanozlarda çok uzun süre saklamak istediğiniz tuzlu kurabiye tariflerinizin içerisine mutlaka sirke koyuyorsunuz değil mi? Çünkü sirke, kurabiyelerinizin kavanozlarda çok uzun süre tazeliğini koruyarak lezzetli olmalarını sağlıyor.
İlgili 38 soru bulundu
Sirke ve limon suyu, benzer bir asidik kaliteye sahip olduklarından, birçok tarifte birbirinin yerine kullanılabilir.
Su, sirke ve tuz ritüelinin yapımı
Bir su bardağının içine su koyun ardından bir çay kaşığı elma sirkesi ve bir çay kaşığı tuz koyun. Bu karışımı yaptıktan sonra, yatağınızın altına koymak için odanıza geçin.
Katı yağsız tuzlu kurabiye; sıvı yağ ile yapılan, az malzemeli, ağızda dağılan, uzun süre bayatlamayan, pratik ve çok lezzetli bir kurabiye tarifidir. Yaptığınızda bitmesi bir olacak kadar lezzetli kıyır kıyır bir kurabiyedir.
Kıtır kıtır kurabiyeler yapmak istiyorsanız sıvı yağlar tercihiniz olacaktır. Sıvı yağ ile hazırlanan hamurlar buzlukta daha kısa süre dayanır. Her iki yağı birlikte kullanmak da mümkün.
Pratik Tuzlu Kurabiye Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır? Oda sıcaklığındaki margarini, yumurtayı, yağı, sirkeyi, tuzu, şekeri, yoğurdu harmanlayıp unu azar azar ilave ederek ve kabartma tozu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim. Şekiller verip 180 derecede pişirelim. Afiyet olsun.
Göbek Ve Basen Eriten Sirkeli Yoğurt Kürü Nasıl Yapılır? 3 yemek kaşığı yağsız ya da az yağlı yoğurdu karıştırma kabına koyun. Üzerine 1 yemek kaşığı elma sirkesi ve 1 çay kaşığı pul biber ekleyip, iyice karıştırın.
Pastanelerde uzun süre rafta taze ve lezzetli bir şekilde kalan tuzlu kurabiyenin asıl püf noktası sirkedir. Eğer sizde tuzlu kurabiye yapacak ve kavanozda saklamak istiyorsanız, mutlaka hamurların içerisine sirke ilave edin.
Tatlı tuzlu kurabiye tarifi
1/2 çay bardağı şeker. 1 tatlı kaşığı tuz. 1 paket kabartma tozu. 2 adet yumurta (beyazlar hamuruna, sarılar üzerine)
Unun üzerine karbonatı, tuzu, şekeri ve mahlebi ekleyip alabildiği kadar unla yumuşak bir hamur yapın. Hamurdan parçalar koparıp istediğiniz şekli verdikten sonra yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpiştirip 200°C üstü kızarana kadar pişirin.
Yani bilinçli şekilde sirke yapan birisi sirke kurarken tuz kullanmaz.
Ağızda Dağılan Sirkeli Tuzlu Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tarifi Nasıl Yapılır? Bir kabın içine oda ısısında yumuşamış margarin, sıvı yağ, üzüm sirkesi, tuz, şeker ve yumurtayı ekleyip, karıştıralım. Sonra yavaş yavaş un ve kabartma tozunu ekleyin, kulak memesi kıvamında hamur elde edeceksiniz.
Tuzlu Kurabiye Yapılışı Tarifi Nasıl Yapılır? Önce margarin eritilir. Derin bir kaba yumurta, şeker, tuz, yoğurt, sıvı yağ katılıp karıştırılır. Ardından erittiğimiz margarin konulur ve un eklenir.
Yemelere doyamayacağınız yoğurtlu kurabiyenin sırrı içerisinde hem sıvı yağ hem tereyağı kullanılmasında saklı. Her iki yağ, yoğurtla birlikte buluşunca kurabiyeyi hafif kek kıvamında bir hale getiriyor. İçerisine konan portakal kabuğu ve vanilya sayesinde misler gibi kokuyor.
Bunlar arasında sağlıklı bir atıştırmalık halini alan kurabiyeler de yer alıyor. Zeytinyağının lezzetli ve şifalı yapısı sayesinde klasik kurabiye tariflerinin ötesinde lezzetler yakalayabilirsiniz.
Sirkenin kurulduğu cam kavanozun kapağı çok sıkı bir şekilde kapatılırsa, sirke anası oluşmaz ve asetik asit alkole dönüşür.
Sirke anası olmadan elma sirkesi nasıl yapılır? Eğer sirke anası yoksa aynı yöntemi uygularken maya olarak nohut, bulgur ve şeker koyun. Birer tutam koymanız yeterlidir. Eğer varsa şeker yerine bal koyarak çok daha güzel bir sirke elde edebilirsiniz.
Sirke, Hz. Peygamber (asm)'in beğendiği ve övdüğü katıklardandır. Çünkü temini kolay ve ekonomiktir. Kanaatkar insanların yediği bir katıktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri