✔ 1 lt su içerisine 2 yemek kaşığı tuz ilave ederek karıştırın. ✔ Banyo sırasında sağ omzunuzdan başlayarak vücudunuzun yarısına kadar bunu dökün. ✔ Sağ omzunuzdan başlamanızın nedeni,enerjisel bir durumdan ibarettir. ✔ İsteğe bağlı olarak daha sonrasında sol tarafınıza da dökebilirsiniz.
Uzman Klinik Psikolog Esra Ezmeci, kadınların eşlerini veya sevgililerini 'kendilerine bağlayabilecekleri yöntemlerden' bahsederek, "Banyodan sonra 1 litre suya 2 kaşık tuzu ekleyip, karışımı banyodan sonra sağ tarafınızdan başlayarak tüm vücudunuza dökün.
Haftada 1 kere banyodan sonra 1 litre suya 2 çorba kaşığı tuzu döküp, bu suyu sağ tarafınızdan komple tüm vücuda dökün ve 1 gece böyle kalın. Tuzlu su, tuzun içerisindeki kristaller ve atomlar sayesinde vücuttaki negatif elektriği vücuttan uzaklaştırmaya ve vücudu dinlenmeye yaramaktadır.
Hastalıktan korunma için en etkili önlem, yüzyıl öncesinde olduğu gibi bugün de “tuzlu su”dur. Tuzlu su ile yapılacak, günde 7-8 kez tekrarlanacak, etkili, sıkı “ağız, geniz ve boğaz gargaraları”dır. Bir bardak suya bir veya bir buçuk çay kaşığı tuz ekleyin ve 3-4 saat aralıklarla gargara yapın.
Banyo yaparken kullanılan tuzlu su gözenekleri açarak cildin derinlemesine temizlenmesini sağlar. Yüzyıllardır kullanılan bu yöntem sayesinde vücut hızla toksin atar. Cilt hücrelerin bariyerini kirden arındıran tuzlu su yöntemi genellikle hamam ortamlarında tercih edilir.
İlgili 20 soru bulundu
Güçlü bir antiseptik olan tuzlu su bakterilere karşı savaşır, boğazınızı temizler ve kolayca yutmanıza yardımcı olur. Öte yandan tuzlu su mucizesi ile burun temizliği ve tedavisi de yapabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey, ihtiyaç duyduğunuzda düzenli olarak biraz tuzlu su koklamak ve burnunuza çekmektir.
Sadece 20 dakika gibi kısa bir süre bile tuzlu suyun bu etkisini göstermesi için oldukça yeterlidir. Stresi azaltmaya, kasları ve sinirleri rahatlatmaya yardım eden tuzlu su, kan şekeri seviyesini de dengeleyebilir. Özellikle eklemlerde görülen ağrıları da azalabilir.
Ayakları tuzlu suda bekletin: Ayakta oluşan nemlenme sonucu meydana gelen terlemeyi azaltmak için tuzlu su kullanmak da çözüm olabilir. Gün boyu kapalı kalan ayaklar akşam 15 dakika kadar tuzlu suda bekletilebilir. Bunun için 4 çay kaşığı tuzu 4 su bardağı suya ilave ederek karışım hazırlanabilir.
Bunlardan biri kaya tuzunun banyo tuzu olarak duşta kullanılmasıdır. Küvete 1 su bardağı kadar (ihtiyaca göre artırılıp azaltılabilir) eklenerek kullanılabilir. Bunun yanında durulanma suyuna belli bir miktar eritilerek enerjiyi dengelemek ve rahatlamak için duştan çıkmadan önce kullanılabilir.
Ağız hijyeni rutininize tuzlu su ilavesi ağız sağlığını artırabilir, diş eti iltihabına karşı savaşabilir ve nefesi temizleyebilir. Bu uygulamayı düzenli bir şekilde, haftada bir veya iki defa uygulayabilirsiniz.
Tuzlu su ile yüz yıkamanın faydaları
Cildinizi yumuşatır ve kan dolaşımını hızlandırır. Cildinizi siyah ve beyaz noktalardan arındırır.
Nasıl yapıldığına gelirsek; banyodan sonra haftada 1 defa 1 litre suya 2 kaşık tuz karışımını sağ taraftan başlayarak tüm vücuda dökmek gerekiyor. 1 gece sabaha kadar durulanmadan bu şekilde kalınırsa vücuda sağdan sola pozitif enerji yükleniyor.
Belirli sürede ve doğru bir şekilde içilen tuzlu su, gerçek bir iksir görevi görür. Uzmanlar, yedi gün boyunca aç karnına içilen sıcak tuzlu suyun, vücudun her hücresini iyileştirebileceğini söylüyor. Ayrıca kemiklerin güçlendiriyor, kan şekeri seviyelerini normalleştiriyor, metabolizmayı hızlandırıyor.
Deniz tuzunun saça faydalarından biri de kepek sorununu azaltmasıdır. Deniz tuzu, aslında doğrudan kepeği önlemez. Fakat tuzun antibakteriyel özelliği, kepek oluşumuna yol açan mantar ve benzeri organizmaları saç köklerinden uzaklaştırır.
Sirkeli su cildi derinlemesine temizler ve arındırır. Siyah nokta ve sivilce oluşumunu önler. Ciltteki ölü derilerin atılmasını sağlar. Cildi ferahlatır.
Deniz tuzu şifalıdır. Hasarlı dokuların onarılmasına yardımcı olur ve ciltteki toksinleri yok ederek akne, egzama veya sedef hastalığı gibi cilt problemlerinde yönelir. Banyo suyuna 3-4 yemek kaşığı tuz ekleyerek banyodan sonra yıkayarak durulayabilirsiniz.
Aktarlarda, büyük alışveriş merkezlerinde, organik ve doğal ürün satışı yapan dükkânlarda, internetten satış yapan firmalarda deniz tuzu satışı yapılmaktadır.
Tuzlu su karışımını uygulayan katılımcılarda, uygulamayanlara göre daha az öksürük, burun tıkanıklığı ve belirtilerde 1-2 gün kısalma görüldü.
Dibinde yeşim taşları, üstünde Himalaya tuzu ve hepsinin içine sinmiş dişil enerji uyandırıcı uçucu yağlar. 30ml'lik mantar tıpalı şişesinde. İçindekiler: Himalaya tuzu, gül uçucu yağı, manuka uçucu yağı, manolya uçucu yağı, defne yaprağı uçucu yağı, karabiber uçucu yağı, frankincense uçucu yağı.
Yüzünüz çok yağlı ya da aşırı kuruysa Çankırı tuzu kullanarak cildinizin nem ve yağ dengesini koruyabilirsiniz. Kaya tuzunu bir miktar suya karıştırıp, pamukla temiz cildinize yedirerek etkili cilt bakımı yapabilirsiniz. Tuz maskesinin ardından cildinizi bol suyla yıkamalı ve hiçbir şey sürmemelisiniz.
Ayrıca kaya tuzu ile duş almanın dişil enerjiyi yükselttiği ve vücuttaki negatif enerjiyi arındırdığı da bilinmektedir.
Halk arasında nazar değen kişileri iyileştirmede kullanılan bir baş- ka yöntem tütsü yakmaktır. Tütsü için genellikle üzerlik otu, bunun yanı sıra çörek otu, tuz, kuru karanfil vb. kullanılabilir.
Tuzlu su, burunda ve solunum yollarında biriken mukusun atılmasına yardımcı olur ve kişiyi rahatlatır. Tuzlu su ayrıca iltihabı ve tıkanıklığı azaltarak boğazı rahatlatır. Ayrıca birçok durumda burun tıkanıklığı sırasında meydana gelen boğaz ağrısınının giderilmesine de yarar.
Tuzlu su yöntemini dişil enerjiyi yükseltmek için kullanılıyormuş. Bu yöntem oldukça basit. 1 litre suya 2 yemek kaşığı tuz döküp karıştırıyor ve duştan sonra istersek sadece sağ omzunuza ya da sağdan başlayıp tüm vücudunuza döküyorsunuz.
Kur'ân ,ayette yer alan acı ve tuzlu suların deniz suyu olduğunu belirtmekle birlikte, onlarında pek çok menfaatlerini ifade etmektedir. Ayet-i kerimenin fezlekesi ise, bütün bu nimetler karşısında insanı şükre çağırmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri