Tuzlu su da havuzdaki klor gibi saçtaki rengi hafifletebilir ya da yok edebilir. Bu nedenle, yüzmeden kaçınmak istemiyorsanız saçları şampuanla iyice yıkamakta (sadece su ile durulama yapmadan) fayda vardır.
çok ciddi manada saçınızın renginin akmasına. saçınızın karışmasına ve matlaşmasına sebep olur. çünkü deniz suyu alkali olduğu için. yani tuzlu olduğu için. saçım peyaş dengesini yukarıya çekecektir. saçım peyaş dengesi yukarıya çıkarsa. saçın pulcuları daha fazla açılır. daha fazla açıldığında da renk maalesef akar.
Karbonatı şampuanınıza birkaç çay kaşığı karıştırabilir ya da bir bardak suya bir tatlı kaşığı katarak saçınıza uygulayabilirsiniz. Beyaz veya yeşil renkli doğal sabunlar da saç boyasını akıtma konusunda oldukça etkilidir. Hatta saçtan çıkması çok çok zor olan siyah boyayı bile akıttığı söylenmektedir.
Yine saçlarınızda boya varsa tuz ve tuzlu su uygulamaları boyanın daha hızlı akmasına neden olabilir. Saçlarınız yağlıysa ve saçlarınızda boya yoksa tuzlu uygulamalar yapabilirsiniz. Doğru uygulama ile tuz, fazla yağlanma ve saç derisi problemlerine iyi gelecektir.
6) Tuzlu Suyla Doğal Işıltılar
Tatilin faydalarından biri de doğal yolla, tuzlu deniz suyu sayesinde saç renginin açılmasıdır.
İlgili 36 soru bulundu
Deniz tuzunun saça faydalarından biri de kepek sorununu azaltmasıdır. Deniz tuzu, aslında doğrudan kepeği önlemez. Fakat tuzun antibakteriyel özelliği, kepek oluşumuna yol açan mantar ve benzeri organizmaları saç köklerinden uzaklaştırır.
Uzun süre tuzlu şampuan kullanımında ortaya çıkan tuzun saça zararları ise şöyle: Saçı kurutur. Saçın esnekliğini yitirmesine sebep olur. Saçtaki doğal yağları yok eder.
Saçların deniz suyuna maruz kalması zamanın bir fonksiyonu olarak saç tellerinin su çekmesine ve kesiti boyunca genişlemesine neden olur, tuz ve diğer mineraller saçın korteksine kadar nüfuz eder. Bunun meydana gelmesi için saçların deniz suyuyla en az 20 dakika temas halinde olması gerekir.
Sülfatlı şampuanlar tuz içerir ve renk, nem kaybına sebep olurlar. Sülfatsız şampuan kullanın. Boyaya gitmeden önce saçtaki tüm kalıntıları – kir, sprey, vs.- temizleyen arındırıcı özel şampuanlardan kullanın. Böylece boya saç derinize daha iyi nükseder.
Deniz suyunda ve Havuzda, boyalarımız daha hızlı akacaktır. Bu etkiyi hafifletmek için bone takmanızı ve renk koruyucu spreylerden kullanmanızı tavsiye ederiz. Akmadan dolayı saçlarınızda oluşan solmayı, şampuan veya saç kreminizin içine koyacağınız bir miktar boya ile canlandırabilirsiniz.
Saç boyası akıtmak için karbonat çok sık kullanılır. Karbonat da yine doğal ve pratik bir saç açıcı yöntemdir. Şampuanınıza 2-3 çay kaşığı karbonat ekleyin. Saçınızı karbonatlı şampuan ile şampuanladıktan sonra 10 dakika bekletip öyle durulayın.
Saç boyasını çıkarmanın etkili yollarından birisi aseton kullanmaktır. Asetonu bir pamuk yardımıyla leke olan yere sürebilirsiniz. Bu sayede lekeyi çıkarma şansınız vardır. Elinize saç boyası bulaştığı zaman vakit kaybetmeden kolonya ile silme yolunu deneyebilirsiniz.
Papatya suyunu, limon suyunu, elma sirkesini kullanarak ya da bal, tarçın, karbonat gibi malzemeleri ile karıştırarak boya kullanmadan saç renginizi açabilirsiniz.
Kepek Sorununun Tedavisine Yardımcı Olur
Kepek, kafa derisi üzerinde oluşan ve genellikle kan dolaşımı eksikliğinden kaynaklanan ölü cilt hücrelerinin küçük pullarından başka bir şey değildir. Deniz tuzu, sağlıklı bir kafa derisini muhafaza etmek ve kepeği gidermek için gerekli dolaşımı uyarabilme özelliğine sahiptir.
Duşta durulama suyu olarak kullanacağınız sirkeli su saç rengini açmaya yarıyor. Sirke, saçları besleyip saç rengini açma özelliğine sahiptir. Duştayken saçlarınızı son aşamada sirkeli su ile yıkayın. Bu uygulamayı düzenli olarak yaptığınızda saç renginizin açılmaya başladığını fark edeceksiniz.
Limon ile Boyalı Saç Rengi Açma
Tıpkı papatya kadar doğal bir saç açıcı olan limon, içeriğindeki asitler sayesinde etkisi de güçlü malzemelerden. Ancak bu etki her zaman olduğu gibi daha açık renge boyalı saçlarda kendisini daha iyi gösteriyor.
Karbonatlı su yapın: Bu, koyu rengi saçından çıkarmanın doğal bir yoludur. 1/2 su bardağı (120 ml) karbonatla 1/2 su bardağı (120 ml) suyu karıştırarak bir macun yap. Bu macunu saçına yedir, 15 dakika beklet, sonra da sıcak suyla durula. İstediğin rengi elde edene kadar istediğin sıklıkta tekrarla.
Tuz ile saç rengini tamamen açmanın mümkün olmadığını ancak göz alıcı parıltılar elde edebileceğinizi söylemekte fayda var. Bir yemek kaşığı tuzu (yemeklik tuz, kaya tuzu vb.) yarım bardak ılık suda iyice eritin.
3.Saçları sık sık yıkamak
Ayrıca saç boyasındaki kimyasallar, saçlarınızı suyun etkilerine karşı daha savunmasız hale getirir. Bu duş almaktan vazgeçmeniz anlamına gelmiyor. Aşırı durulamadan kaçının.
Tuzlu su karışımını uygulayan katılımcılarda, uygulamayanlara göre daha az öksürük, burun tıkanıklığı ve belirtilerde 1-2 gün kısalma görüldü.
Kaya tuzu mineral yapısı ile cildi besleyebilir. İçerisinde bulunan magnezyum, kalsiyum, potasyum ve daha birçok mineral, cilde emilerek cilt sağlığına olumlu yönde katkı sağlayabilir. Kaya tuzu ile banyo yapmak, tuzun enerji temizleme ve nötrleme özelliği sayesinde stres atılmasına ve rahatlamaya yardımcı olur.
Ayakları tuzlu suda bekletin: Ayakta oluşan nemlenme sonucu meydana gelen terlemeyi azaltmak için tuzlu su kullanmak da çözüm olabilir. Gün boyu kapalı kalan ayaklar akşam 15 dakika kadar tuzlu suda bekletilebilir. Bunun için 4 çay kaşığı tuzu 4 su bardağı suya ilave ederek karışım hazırlanabilir.
Tuz, mantar gibi zararlı maddelerinin saç derinizde barınmasına izin vermez, bu sayede kepeklenmeyi önler. Şampuanınıza 2-3 çorba kaşığı tuz ekleyerek kepek sorununuza dur diyebilirsiniz.
Tuz, saç tellerini kurutabilir ve kırılmasına neden olabilir. Ayrıca, saç derisinin kurumasına sebep olabilir ve saçın matlaşmasına yol açabilir.
Tuz - sodyum klorür - popüler fikir birliğinin en kötü yanı olmasına rağmen, sülfat en çok saça zarar verir. Bir temizleyici olduğu ve sebumu kafa derisinden çıkardığı için daha agresif bir temizleme gücüne sahiptir. Bu sebum koruyucu bir tabaka oluşturur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri