Özellikle kalıcı fön (brezilya fönü), çıt çıt kaynak, saç boyası , saç açma gibi işlemleri yaptırdıktan sonra tuzsuz şampuanlar kullanmanız gerekir. Tuz hem saç boyasını çabuk akıtır hem kaynağınızı zedeler hem de kalıcı fön işleminizin süresini kısaltır.
Eğer saçınızda boya kullanıyorsanız boyanın uzun ömürlü olması için tuzsuz şampuan kullanmanız gerekir. Tuz içeren şampuanlar boya ile birlikte saçınızı hassaslaştırabilir. Tuzsuz şampuanlar boyanın rengini daha uzun süre korumaya yardımcı olur.
Kepek şampuanları saç boyası akıtmak için oldukça etkilidir. Bu işlemi her gün uygulayarak birkaç hafta içinde çok etkili bir sonuç alabilirsiniz.
Sülfatlı şampuanlar tuz içerir ve renk, nem kaybına sebep olurlar. Sülfatsız şampuan kullanın. Boyaya gitmeden önce saçtaki tüm kalıntıları – kir, sprey, vs.- temizleyen arındırıcı özel şampuanlardan kullanın. Böylece boya saç derinize daha iyi nükseder.
Boyalı, yıpranmış ve kuru saçlar diğer saçlardan daha hassas oldukları için, uygulanan bakımın da hassas olması gerekir. Sülfatsız şampuanlar boyalı saçların rengini, kuru saçların saç tellerini koruyarak, hassas saç derisinin tahriş olmadan, yıpranmış saçları da onararak nazikçe temizlenmesini sağlar.
İlgili 25 soru bulundu
Sülfat içermeyen şampuan genellikle tuzsuz şampuan olarak da bilinir. Sülfat halk dilinde tuzsuz olarak bilinir ve söylenir. Bu şampuanlar daha güvenli, sağlıklı ve organiktir. İçeriğinde tuz olmayan şampuanlar tuzun sert yapısını taşımadığı için saçınıza yumuşak bir şekilde etki eder.
Argan yağı, jojoba yağı ve Hindistan cevizi yağı gibi doğal ürünler ve kremler saç tellerine nemlilik kazandırarak daha yumuşak olmasını sağlayabilir. Aynı zamanda saçınızı fön makinesi yerine havluyla kurutmak, saç tellerinin sertleşmesini engelleyebilir.
Saç boyası akıtmak için karbonat çok sık kullanılır. Karbonat da yine doğal ve pratik bir saç açıcı yöntemdir. Şampuanınıza 2-3 çay kaşığı karbonat ekleyin. Saçınızı karbonatlı şampuan ile şampuanladıktan sonra 10 dakika bekletip öyle durulayın.
Yine saçlarınızda boya varsa tuz ve tuzlu su uygulamaları boyanın daha hızlı akmasına neden olabilir. Saçlarınız yağlıysa ve saçlarınızda boya yoksa tuzlu uygulamalar yapabilirsiniz. Doğru uygulama ile tuz, fazla yağlanma ve saç derisi problemlerine iyi gelecektir.
Tuzlu su da havuzdaki klor gibi saçtaki rengi hafifletebilir ya da yok edebilir. Bu nedenle, yüzmeden kaçınmak istemiyorsanız saçları şampuanla iyice yıkamakta (sadece su ile durulama yapmadan) fayda vardır.
Saç boyası diğer bölgelerde olduğu gibi kıyafetler üzerinden de oldukça kolay bir yöntemle çıkarılabiliyor. Beyaz sirke ve beyaz sabun yardımıyla lekenin oluştuğu bölgenin üzerini iyice ovalayın. Sonrasında ılık suyla kıyafeti biraz daha ovalamaya devam edin. Ardından kıyafeti tamamen durulayın.
Saç boyasını çıkarmanın etkili yollarından birisi aseton kullanmaktır. Asetonu bir pamuk yardımıyla leke olan yere sürebilirsiniz. Bu sayede lekeyi çıkarma şansınız vardır. Elinize saç boyası bulaştığı zaman vakit kaybetmeden kolonya ile silme yolunu deneyebilirsiniz.
Temiz bir pamuğu asetona batırın ve elinizdeki boya lekelerini pamukla ovalayın. Aseton güçlü bir madde olduğu için, el dışında başka bir bölgede kullanmanız önerilmez. Lekeleri çıkardıktan sonra elinizi bol su ve sabunla yıkayın. Boyalı alanlara bebek yağı veya zeytinyağı sürün.
İçerisinde tuz bulunmayan yani sülfat çeşitlerini barındırmayan şampuanlar tuzsuz şampuan olarak nitelendirilir. Saçların kurumasını engeller. Tuz, uzun vadede saç derisini ve köklerini kurutarak nem kaybına neden olur.
Tuzsuz Şampuan ile Saçlarınızın Doğal Yapısını Koruyun
İçerisinde kimyasala yer vermeyen tuzsuz şampuan seçenekleri, tuzlu şampuanların aksine kuruluk ve kaşıntı gibi problemlere neden olarak saç derisi sağlığını olumsuz etkilemez. Saçı yormadan kir ve yağdan arındırma konusunda destek çıkar.
Saç düzleştirici keratin, sağlıklı ve güzel bir görünüm kazandırır. - Tuzsuz keratin şampuan Escabel Tuzsuz keratin şampuanı,Sülfat ve paraben içermez. Saçtaki uygulanan keratinin daha kalıcı olmasına yardımcı olur. Özel tuz içermeyen formülü ile saçın yıpranmasına engel olur.
Saç Cilası Ne Zaman Akar? Genele bakıldığında saç cilasının ömrü yaklaşık 1-1,5 aydır.
Yaptığınız keratin bakımı saçın pulcuklarını tamamen kaplar ve derinlemesine bir onarım sağladığından saçınıza hemen boya uygulaması yapılması saçınız da etkisini tam anlamıyla göstermez. Bu durum brezilya fönünüze veya keratin bakımınıza zarar verirken boyanın da kalıcılığını sağlamaz.
Siyaha boyalı saçlar sadece profesyonel işlemler ve deneyimli kuaförler ile açılabiliyor. Aksi halde rengi açmak için üst üste uygulanan yöntemler doğal olsa bile saçı yıpratabiliyor.
Karbonat ile saç boyası akıtma: Saç boyası akıtmak için karbonat çok fazla başvurulan bir yöntemdir. Doğal ve pratik bir saç açıcı yöntem olan karbonatı şampuana 2-3 çay kaşığı kadar karbonat eklenir. Sonrasında karbonatlı şampuan ile saçlar şampuanladıktan sonra 10 dakika bekletilir ve sonrasında durulanır.
Daha Uzun Süreli Yarı Kalıcı boyalar, 28 yıkamaya kadar sürer; saçınızı hergün yıkarsanız, bu süre yaklaşık 4 haftadır. Kalıcı Boyalarda ise dipleriniz gözükmeye başladığında, yaklaşık 4 ila 6 hafta sonra boyanın yenilenmesi gerekir.
Karbonatlı su yapın: Bu, koyu rengi saçından çıkarmanın doğal bir yoludur. 1/2 su bardağı (120 ml) karbonatla 1/2 su bardağı (120 ml) suyu karıştırarak bir macun yap. Bu macunu saçına yedir, 15 dakika beklet, sonra da sıcak suyla durula. İstediğin rengi elde edene kadar istediğin sıklıkta tekrarla.
Yıpranan saçlarını onarmanın en güvenli yollarından biri boyadan yıpranmış saça keratin maskesi yapmaktır. Keratin içeren saç bakım ürünleriyle boyalı saçlarının daha güçlü uzamasını sağlayabilirsin. Boyadan dolayı yıpranan saçlarını daha parlak ve güçlü göstermek için keratinin gücünden yararlan.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri