TYT hiçbir zaman bitmez.
Evet, disiplinli ve planlı bir şekilde çalışarak 2 ayda TYT'yi bitirmek mümkündür.
Hiç temeliniz yoksa bütün TYT konuları en az 6 aylık bir zaman dilimi gerektirecektir. Bilgi düzeyiniz, ne kadar hızlı öğrendiğiniz gibi faktörlere bağlı olarak bu sürenin artması veya azalması mümkündür. Bunun yanı sıra; bazı dersleri iyi biliyor, fakat bazılarında zorlanıyor olabilirsiniz.
Günde 8 saat ayıracağınız bir çalışma programında TYT Türkçe dersini 1572 dakika, TYT Tarih dersini 3547 dakika, TYT Matematik 1478 dakika, TYT Kimya 439 dakika, TYT Fizik 768 dakika, TYT Coğrafya 712 dakika, TYT Biyoloji 644 dakika ve TYT Geometri 2941 dakikada bitirebilirsiniz.
TYT'ye çalışmaya son sınıftan önce başlanmalıdır. TYT'de çalışılacak konuların çok olması ve öğrencilerin son senede hem okul dersleri hem de sınav konularına çalışması zor olduğu için 12. sınıftan önce TYT'ye çalışmaya başlamak yararlıdır.
İlgili 42 soru bulundu
Bu sınavlara girebilmek için öğrencilerin lise 12. Sınıf öğrencisi ya da mezunu olması gerekir. Bu sınav kapsamında öğrenciler birçok dersten sorumludur. TYT anlamı Temel Yeterlilik Testi'dir. Bu sınav daha çok 9. ve 10. sınıflarda gördükleri derslerin konularını kapsar.
TYT'ye çalışmaya 9. sınıftan itibaren başlamak TYT hazırlık sürecinde işinizi kolaylaştıracaktır. Ancak 12. sınıfta sınava hazırlananlar için TYT çalışmaya eylül ayında başlamak gerekir. TYT konularına çalışmaya başlamak için 12. sınıfın eylül ayı en iyi seçenek olacaktır.
TYT hiçbir zaman bitmez.
Hectopat. 3 Ayda TYT konularını bitirirsin. Onun dışında TYT hiçbir zaman bitmez, sürekli tekrar ve test çözmeyi gerektirir.
TYT'de 80 Net Kaç Puan Getirir? TYT'de 80 net 382,794 puan getirir. 2021 ve 2022 yılında düzenlenen TYT verilerinden hareketle 80 net ile aşağıdaki puanlar alınır. Yapılan puan hesaplamalarında diploma notu 60 puan ve OBP (ortaöğretim başarı puanı) ise 300 olarak kabul edilmiştir.
Ama Matematik, Türkçe gibi derslere de çalışacağın için 4 - 4.5 ayda biter.
2021 YKS'de Sınav Süreleri Değişti Mi? Geçtiğimiz yıl TYT sınav süresi 165 dakikaya çıkartılarak öğrencilere kolaylık sağlanmıştı. Ancak bu sene ÖSYM yayınladığı sınav kılavuzunda TYT süresini eskiden olduğu gibi yine 135 dakika olarak açıkladı.
Bütün bunlara rağmen AYT sınavında sorulan sorular, öğrencilerin alanları hakkında daha net bir bilgi gerektirdiğinden, AYT sınavının TYT sınavına göre daha zor bir sınav olduğu söylenebilir.
70-80 günde biter.
-Kısacası evet 2 hafta içerisinde bütün TYT problemler çok rahat oyun oynayarak ve film izleyerek, anlayarak bitiyormuş. (TYT matematiğe başlayacaklar tavisye isterse konuyu diriltebilirler.)
Yine de genel bir tahmin yürütmemiz gerekirse; düzenli çalışma ile AYT konularının 5-6 ay içinde bitebileceğini söyleyebiliriz. Geri kalan vakitte ise öğrencinin bol bol soru çözümü ve denemelerle meşgul olarak netlerini artırması lazımdır.
Cevaplama işlemini erken tamamlamış olsalar bile, adaylar sınavın ilk 90 dakikası ve son 15 dakikası içinde sınav salonundan dışarı çıkarılmayacaktır.
Kişiden kişiye göre değişir ancak günlük en kötü 3-4 saat ayırılmalı. Düzenli olarak da tekrarlar yapılmalı.
TYT Türkçe Denemeleri
İdeal süre yaklaşık kırk dakikadır. Kendimden örnek vermek gerekirse, ilk denemeleri çözme sürem yaklaşık bir saat civarındaydı. Ancak zamanla ve bol deneme ile bu süreyi 35-40 dakika aralığına düşürmeyi başardım.
Bir TYT matematik denemesi kaç dakikada çözülmeli? Türkçe Dersi Testi 35 dakika, Fen Dersi Testi 15 dakika, Sosyal Dersi Testi 15 dakika ortalama ayırsak geriye kalan 75 dakika Matematik testine harcamanız yeterli olacaktır.
TYT fizikte 9. sınıf konularını bitirdikten sonra AYT fizik konularına başlayabilirsiniz.
Bu durumu önlemek adına ilk olarak Türkçe ile başlamak ve ardından iyi olduğunuz dersleri sırayla çözmenizde fayda vardır. Yukarıda bahsetmiş olduğumuz deneme çözme taktikleri için profesyonel olan ve özellikle alanında uzman kişiler tarafından destek almanızda büyük yarar olacaktır.
AYT'ye 11'in sonunda başlaman gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri