Ancak AYT'ye de girmek istiyorsanız TYT konularını en geç mart ayına kadar bitirmeniz gerekir. Çünkü AYT konuları da kapsamlıdır ve bilgi ağırlıklıdır. Dolayısıyla AYT konularını öğrenmek için de geniş bir zamana ihtiyacınız olacaktır. Bu yüzden en geç mart ayına kadar TYT konularını bitirmeniz gerekir.
TYT'de Bunlar Bitmeden AYT'ye Başlanmaz!
Temel Yeterlilik Sınavı: TYT
Üniversiteye gitmek isteyen tüm adaylar bu sınava katılmakla yükümlüdür. Sadece TYT puanıyla tercih edilebilecek üniversite bölümleri olduğu gibi bu sınav genelde AYT'nin ilk adımı olarak görülür.
TYT-AYT'ye hazırlanan bir öğrenci en geç Temmuz' da çalışmaya başlamalıdır.
Hedefi daha düşük 250-350 puan civarı olan öğrencilerin 11. Sınıf sonlarından itibaren çalışmaya başlaması yeterli olacaktır. Ancak hedefi 400-500 arası olan ve sınavda derece yapmak isteyen öğrenciler 9. Sınıftan itibaren sınav sürecine kendini hazırlamaya başlamalıdır.
İlgili 19 soru bulundu
Yine de; sıfırdan TYT kaç ayda biter? Diye merak edenler için, ortalama bir süre belirtecek olursak: Hiç temeliniz yoksa bütün TYT konuları en az 6 aylık bir zaman dilimi gerektirecektir. Bilgi düzeyiniz, ne kadar hızlı öğrendiğiniz gibi faktörlere bağlı olarak bu sürenin artması veya azalması mümkündür.
11.sınıfta öncelikli olarak AYT yani 11.sınıf konularına odaklanmalıyız. Aktif ilerleyen konular 11.sınıf konuları olduğundan ayrıca okuldaki yazılı, sözlü vb. sınavlar da 11. sınıf konularından yapıldığından bizim 11.sınıf konularına odaklanmamız gerekiyor.
Dolayısıyla eylül ayında çalışmaya başlayan bir YKS hazırlık öğrencisi, en geç mart ayına kadar TYT konularını bitirip TYT derslerinin sonlarına doğru yaklaştığı zaman bir yandan AYT'ye çalışmaya başlamalıdır. TYT konuları tamamen bittikten sonra AYT konularına ağırlık verilmelidir.
AYT Sayısal tek günde de biter, bir hafta da biter, bir ayda da biter, 3 ayda da biter, 6 ayda da biter, 1 yılda da biter, 2 yılda da biter… Biter ama önemli olan nasıl bittiğidir. Şunu unutma, bu çok temel bir öğrenme ve hatırlama prensibidir: “Bir şeyi ne kadar hızlı öğrenirsen o kadar hızlı unutursun..”
Çünkü adaylar AYT'de oldukça fazla konudan sorumludur. Lise son sınıf dersleri ile birlikte sınav konularına çalışmak zordur. Ayrıca sınava son sene çalışmaya başlamak daha çok stres yaşanmasına neden olmaktadır. Bu nedenle 12. sınıftan önce çalışmaya başlamak oldukça faydalıdır.
Ne var ki, AYT matematiğe nasıl çalışılır? sorusunu sormadan evvel, TYT matematik konularını halletmiş olmanız gereklidir. Çünkü TYT matematiği bilmeden AYT matematik konularını anlayamaz ve soruları kolay bir şekilde çözemezsiniz. Dolayısıyla öncelik sıralamasını doğru yapmanız son derece önemlidir.
AYT'ye girmeyen ve yalnızca TYT oturumuna katılanlar tercih yapabiliyor. Tercihini sadece TYT olarak belirleyenler, TYT puanı ile 2 yıllık önlisans bölümleri üzerinden tercih yapabiliyor. 2 yıl öğrenim süreci bulunan bölümlere sadece TYT'ye girerek tercih yapılabilir.
Bu durumu önlemek adına ilk olarak Türkçe ile başlamak ve ardından iyi olduğunuz dersleri sırayla çözmenizde fayda vardır. Yukarıda bahsetmiş olduğumuz deneme çözme taktikleri için profesyonel olan ve özellikle alanında uzman kişiler tarafından destek almanızda büyük yarar olacaktır.
TYT hiçbir zaman bitmez.
Sayısal, eşit ağırlık ya da sözel alanlarından birisi ya da birden fazlası için YKS sınavına girebilirsiniz. Size “ Dersigo İle YKS Kaç Günde Biter” sorusunun cevabını bir örnek ile açıklayacak olursak; Dersigo ile günde 8 saat bir çalışma ile TYT müfredatını 25 günde AYT müfredatını ise 15 günde bitirebilirsiniz.
TYT fizikte 9. sınıf konularını bitirdikten sonra AYT fizik konularına başlayabilirsiniz. Böylece AYT çalışmalarınızı gereğinden fazla ertelemediğinizden emin olabilirsiniz.
YKS üç oturum halinde iki gün sürerken, sınav maratonu bugün AYT ve YDT ile devam ediyor. AYT 18 Haziran Pazar günü saat 10.00'da başlayacak, 180 dakika sürecek.
Eğer ayt konularından hiç temelin yoksa 3-3.5 ayda biter. limit türev integral 2 ay sürüyor 2 ay da diğer konular. 4 ayda bitirirsin.
TYT 12. sınıftan mezun, sınava girmek isteyen herkesin katılabildiği bir sınav olduğu için Türkçe ve Matematik ağırlıklıdır. AYT ikinci oturumdur ve öğrencinin kendi branşındaki başarıyı ölçmeye yöneliktir. AYT, 11 ve 12. sınıf konularını kapsar.
TYT'ye çalışmaya son sınıftan önce başlanmalıdır. TYT'de çalışılacak konuların çok olması ve öğrencilerin son senede hem okul dersleri hem de sınav konularına çalışması zor olduğu için 12. sınıftan önce TYT'ye çalışmaya başlamak yararlıdır.
YKS ilk oturumu TYT 17 Haziran Cumartesi günü saat 10:15'te başladı. Sınav birinci oturumu saat 13:00'te sona erecek. YKS ikinci oturum AYT 18 Haziran Pazar günü saat 10:15'te, YDT ise saat 15:45'te başlayacak. Şurada Paylaş!
AYT, öğrencilerin mevcut bilgi düzeyini ölçer ve ağırlıklı olarak 11 ve 12. sınıf konularından sorular barındırır.
Üniversite sınavının ilk adımı olan TYT, öğrencilerin; Türkçe, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve Matematik alanındaki yeteneklerini ölçmeye dayalı bir sınavdır. TYT sınavına girmek zorunlu iken, diğer oturumlar isteğe bağlıdır. Bu oturumda çıkan sorular 9. Sınıf ve 10. Sınıf konularından olur.
Çalışmaları düzenli soru çözümleri takip etmeli. AYT temeli oturana kadar ve konuyla ilgili kafada soru işaretlerinin bitmesi adına 3 kaynaktan konuyu taramakta fayda var. İlk kaynak orta-kolay arası konuyu pekiştirmeye yardımcı bir kaynak olmalıdır. İkinci kaynak orta seviye bir kaynak olmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri