Bugün ise Yargıtay, mahkeme kararını onayarak Uber'i Türkiye'den temelli olarak yasaklamış oldu.
Asliye Ticaret Mahkemesi, haksız rekabet oluştuğu gerekçesiyle Uber faaliyetlerinin durdurulmasına, mobil uygulamasına ve internet sitesine erişimin engellenmesine karar verdi. 24 Aralık 2020 tarihinde, mahkeme, Uber uygulamasına erişim engeli kararını kaldırdı.
Türkiye'de Uber'e uygulanan erişim engeli İstinaf Mahkemesi'nin kararı ile kaldırıldı.
Uber'in yasak olduğu tek ülkenin Türkiye olmadığına dikkat çeken Şahbaz, "Yunanistan'da, İtalya'da, İsrail'de de yasak.
13 Ocak 2021 tarihinde Uber resmi Twitter adresi üzerinden açıklama yaptı. Uber Türkiye “Uber'e Türkiye'de uygulanan erişim engeli mahkeme kararına uygun olarak bugün itibarıyla resmen kaldırıldı!
İlgili 21 soru bulundu
Erişim engelinin kalkması ile Uber, Türkiye'de artık sarı taksiler ile çalışarak faaliyetlerine devam ediyor.
Uber'in Türkiye organizasyonunu kuran Austin Kim, yeni ve bu kez baştan sona yerli bir araç çağırma uygulamasıyla karşımızda. GelGit adlı yeni uygulama, İzmir Çeşme ile başlayıp tüm Türkiye'ye yayılmayı hedefliyor.
Uber'e Türkiye'de uygulanan erişim engeli bugün resmi olarak kaldırıldı. İstinaf mahkemesi Uber'e Türkiye'de erişim engeli getiren ilk derece mahkemesi kararını hatalı bulmuştu. Verilen kararla erişim engelinin kaldırılarak Uber, taksi ürünüyle Türkiye genelinde faaliyet göstermeye devam edebilecek.
Frankfurt Eyalet Mahkemesi: Uber artık Almanya'da yasak.
Taksi hizmeti verenler ile yolcuları online platformda buluşturan ABD'li girişim Uber'e, Almanya'dan yasak geldi. Almanya'daki bir mahkemenin aldığı karar da, şirketin kiralık araçlar ile yolcu taşımacılığı için gerekli olan lisansa sahip olmadığı kaydedildi.
Bu sürücülere trafikte yakalanmaları durumunda, tıpkı korsan taksilerde olduğu gibi, ilk seferde 2 bin 532 TL; ikinci seferde 4 bin 22 TL ceza kesilecek. Trafikte yakalanan Uber sürücüsü eğer aracın sahibiyse, ceza kesilmeyecek ve fakat aracı 60 gün boyunca trafikten men edilecek. Yolculara ise 281 TL ceza kesilecek.
Yolcu, bir sürücü ortağı ile eşleştirilir
Yakınlardaki bir sürücü ortağı, yolcunun yolculuk çağrısını görür ve seçerek kabul eder. Sürücü ortağı aracıyla yolcunun bulunduğu konuma yaklaşık bir dakikalık bir mesafeye geldiğinde, yolcuya otomatik olarak bildirim gönderilir.
AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Türkiye'de taksicilerle yaşadığı gerilimle gündeme gelen Uber, Avrupa ülkelerinde yıllardır kullanılıyor. Uber, faaliyet gösterdiğinden bu yana özellikle Avrupa'nın çeşitli ülkelerindeki taksi birlik ve dernekleri tarafından "rahatsızlıkla" karşılanıyor.
Şu anda Türkiye'de toplam 9 şehirde Uber Taksi hizmeti ile faaliyet gösteriliyor. Uber Sarı Taksi hizmeti İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Bursa, Mersin, Kayseri ve Hatay'da; Uber Sarı Taksi ile birlikte Turkuaz Taksi, Siyah Taksi ve Uber Kurye hizmetleri İstanbul'da aktif olarak kullanılabiliyor.
Kendi koşullarınıza uygun şekilde para kazanın
Sürücü ortağı olduğunuzda ne kadar fazla yolculuk tamamlarsanız, o kadar fazla para kazanırsınız. Yolculuk taleplerinin normalin üzerinde olduğu durumlarda daha fazla kazanç elde edebilirsiniz.
Uber'e erişim engeli Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna (BTK) bağlı faaliyet gösteren Erişim Sağlayıcıları Birliği (ESB) tarafından resmen kaldırıldı. Uber Türkiye'den yapılan açıklamada, istinaf mahkemesinin 24 Aralık 2020'de aldığı kararla Uber'e Türkiye'den erişim engelinin kaldırıldığı hatırlatıldı.
Uber Portekiz'in Lizbon kentinde mevcuttur ve dürüsttür.
Taksi çağırmak için +971 4 208 0808 numaralı telefonu arayabilirsiniz. Ayrıca, Uber veya Careem gibi özel platformların mobil uygulamalarını kullanarak taksi ayarlayabilirsiniz.
MAHKEME ENGELLEDİ
Kararla birlikte Aralık 2019'da Uber'in, Türkiye'deki faaliyetleri fiilen durdu. Şirket avukatları, yerel mahkeme kararına itiraz etti. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 13. Hukuk Dairesi, taksi uygulamasının haksız rekabete yol açmadığına hükmederek engelin de kaldırılmasına karar verdi.
Yurt dışında oldukça popüler olan uygulamanın ülkemizde de oldukça tercih edileceği düşünülüyor. Uber Eats'in ülkemizde faaliyet göstermesiyle beraber Yemeksepeti, Getir ve Trendyol Yemek gibi pazarın öncü oyuncularının nasıl bir yol izleyeceği henüz bilinmiyor.
Uber uygulamanızdan varış noktanızı kolayca değiştirebilirsiniz. Varış noktanızı değiştirdiğinizde, yolculuğunuzun ücretlendirmesi değişebilir. Köprü ve otoban ücretleri nedir? Bunlar köprü, otoban gibi yol geçiş ücretleri olan yolculuklara uygulanan ek tutarlardır.
Uber'in sistemine dahil olan lüks taksilerin fiyatı hesaplaması da sarı taksilere göre yüzde 40 oranında fazla çıkıyor. Açılış ücreti 11.90 TL olan siyah taksilerin kilometre başına ücreti 7.65 TL. Siyah taksilerde miminum ücret ise 34 lira.
Uygulama komisyonlarından şikayet eden taksi şoförleri, Bitaksi ve Uber'in komisyonlarının yolculuk başına yüzde 7 iken yüzde 11'e çıktığını belirtiyor.
Uber, 2009 yılında Silikon Vadisi'nde kuruldu ve kısa sürede bütün dünyaya yayılıp dünyanın en büyük teknoloji platformlarından biri haline geldi. Bugün dünyada 71 ülkede ve 10 binden fazla şehirde faaliyet gösteriyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri