İşte cevabı.. Türkiye'den Avrupa'ya uçakla seyahat edenler, havaalanındaki gümrük kontrolünde kötü bir sürpriz yaşıyor. Gümrük memurları, kadın yolcuların kolundaki altın takılara el koyuyor. Yolcu aynı zamanda para cezası ödemek zorunda kalıyor.
Para ve mücevherler
Nakit para, altın, gümüş gibi değerli takılarınız ve gözlük, saat gibi önemli aksesuarlarınız her an elinizin altında, el bagajınızda olsun.
Güvenlik kontrolünde alarmların ötmesini istemiyorsanız, el bagajınızı X-ray cihazına bırakmadan önce anahtar ve cep telefonu gibi eşyalarınızı üzerinizden çıkarmayı unutmayın. Saatiniz, küpeleriniz, yüzüğünüz ya da kolyeniz de alarmın çalmasına neden olabilir.
Bu Eşyaları Bagaja Vermeyin!
Nakit para ve parasal değer taşıyan menkuller. Bilgisayar ve kişisel elektronik cihazlar. Pasaport ve diğer kimlik belirleyici evraklar. Pahalı saatler, değerli metaller ve takılar.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile vatandaşlık bağı bulunmayan ve yurda giriş tarihinde 18 yaşını doldurmuş olan yolcuların, beraberlerinde bir takvim yılı içerisinde kendilerine ait olan en fazla 5 kilogram ağırlığındaki standart işlenmemiş altını yurda getirmeleri serbest olacak.
İlgili 40 soru bulundu
Memurların kolye, bilezik, küpe ne varsa çıkarmanızı isteyeceğinden hiç şüpheniz olmasın. Ciddi zaman kaybını önlemek ve arkanızdaki yolcuları bekletmemek için ya en başından çıkartıp güvenlik torbalarına koyun ya da hiç takmayın.
Yolcular, beraberlerindeki kendilerine ait değeri 15.000.-ABD Dolarını aşmayan ve ticari amaç taşımayan ziynet eşyası niteliğinde kıymetli madenlerden ve taşlardan yapılmış eşyayı yurda getirebilirler ve yurt dışına çıkarabilirler.
Havaalanına Gidince Yapılması Gerekenler
Güvenlik kontrolünde yolcuların tehlikeli madde taşıyıp taşımadığına bakılır. Üzerinizdeki anahtar, tokalı kemer gibi metal eşyalarınızı ve cep telefonu, takı, saat vb. aksesuarlarınızı güvenlik noktasındaki kaplara koyarak, X-Ray cihazından geçirmeniz gerekir.
İşte cevabı.. Türkiye'den Avrupa'ya uçakla seyahat edenler, havaalanındaki gümrük kontrolünde kötü bir sürpriz yaşıyor. Gümrük memurları, kadın yolcuların kolundaki altın takılara el koyuyor. Yolcu aynı zamanda para cezası ödemek zorunda kalıyor.
Kendi ölçünüzde, sıkmayan bir sütyen takmanız, omuzlarınızın ve sırtınızın ağrımasını önler, uçak koltuğunda daha rahat oturmanızı sağlar. Sütyenlerin metal aparatları da havalimanında güvenliğin engeline takılabilir. Bralet giyinmek en doğru seçim olacaktır.
Altın takılarınızı parfüm, kozmetik, saç spreyi ve diğer kimyasallardan koruyun. Bu maddeler altın takılarınızın yüzeyine zarar verebilir veya rengini değiştirebilir.
Cevap: Yolcular, beraberlerindeki kendilerine ait değeri 15.000 ABD Dolarını aşmayan ve ticari amaç taşımayan ziynet eşyası niteliğinde kıymetli madenlerden ve taşlardan yapılmış eşyayı yurda getirebilirler ve yurtdışına çıkarabilirler.
Sözcü Ahland, Türkiye gibi Avrupa Birliği üyesi olmayan ülkelerden gelen yolcuların beraberlerinde en fazla 430 euro değerinde altın takı bulundurabileceklerini belirterek, bu miktarın üzerindeki takıların gümrüğe tabi olduğunu ve mutlaka önceden resmi makamlara bildirilmesi gerektiğini vurguladı.
Uçağa yanınızda taşıyacağınız el bagajında/çantasında sadece 1 adet, 1 litrelik ağzı kilitli torba içerisinde her biri maksimum 100 mililitrelik kaplarda sıvı, jel, aerosol taşıyabilirsiniz. Ağzı kilitli torba olarak 1 litrelik (yaklaşık 20cm x 20 cm) kilitli buzdolabı poşeti kullanabilirsiniz.
Üzerinizde bulunan metal aksesuarlar güvenlik kontrollerinde sorun çıkaracağı için yolculuğa çıkmadan önce küpe, kolye, broş vb. gibi üzerinizde bulunan tüm metal aksesuarları güvenlik torbalarına koyarak hazırlanmanız kontrollerden rahatça geçmenize yardımcı olacaktır.
Etek, şort gibi oturma konforunuzu olumsuz etkileyebilecek kıyafetlerden kaçının. 👚üst giyimde yine rahat edebileceğiniz bol kıyafetleri tercih edin. Uçaklar genelde soğuk olduğundan kat kat giyinmek ideal olacaktır.
Bagajınızı, uçaktan inince havalimanındaki bagaj teslim noktasından alabilirsiniz. Bunun için havalimanındaki bilgilendirme ekranlarını takip etmelisiniz. Ardından bagajınızın geleceği alanda bekleyerek bagajınızı teslim alabilirsiniz.
Türkiye Cumhuriyeti ile vatandaşlık bağı bulunmayan ve ülkemize giriş tarihinde 18 yaşını doldurmuş olan yolcuların beraberinde bir takvim yılı içerisinde kendisinin maliki olduğu en fazla 5 kilogram ağırlığında standart işlenmemiş altını ülkemize getirmeleri serbesttir.
Uçak içerisine alınacak kabin bagajında bulunan sıvı içerikli eşyalar 100 mililitreyi geçemez. Bebek maması gibi sıvı haldeki temel ihtiyaçları valizinize koymak için kilitli poşete koymanız gerekiyor. Ayrıca yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar kabin valizlerinde kabul edilmiyor.
AB ülkeleri ve Türkiye güzergahındaki ülkelerde 9.999 avro üzeri ya da buna eşdeğer dövizi beyan etmeden taşımak yasaktır. Çek ve senet gibi ödeme araçları da nakit para olarak sayılır. Birlikte Yolculuk Edenler: Birlikte seyahat edenlerden her bir kişi için 10.000 avroya kadar nakit para bulundurma hakkı vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri