Uçak yolculukları sırasında telefon ile konuşmak yasak olsa da uçak modu denilen modda telefonunuzu fotoğraf çekmek, müzik dinlemek ve oyun oynamak için kullanabiliyorsunuz.
telefon sinyal aldığı sürece yer tespiti yapılabilir. sonuç olarak cihazın ile baz istasyonu iletişime geçiyor, konumun baz istasyonu sinyaline göre bulunabilir. uçak moduna alırsan uçak moduna almadan 1sn. önceki bulunduğun yer şimdiki konumundur. uçak modu ve wifi kapalı ise yer tespiti yapılamaz.
Android telefonunuzun uçak modunu ilk kez açtığınızda kablosuz ağ bağlantısı ve Bluetooth kapatılır. Bu ayarı değiştirerek kablosuz bağlantılarınızı açık tutabilir, böylece akıllı saat veya Bluetooth kulaklık gibi cihazlarınıza bağlı kalabilirsiniz.
Uçak Modunda SMS veya Arama Gelir mi? Uçak modunda mobil hizmet ile bağlantı kurulmadığından kısa mesaj veya çağrı işlevleri çalışmayacaktır. Sizi arayanlar, telefonunuz kapalıyken olduğu gibi sesli mesaja yönlendirilirler.
Ancak, kullanıcılar genellikle bu modun hangi özellikleri kapattığını ve hangi özelliklerin çalışmaya devam edebileceğini tam olarak anlamayabilirler. Uçak Modu aktif edildiğinde, cihazın hücresel ağı, Wi-Fi, Bluetooth ve NFC gibi kısa menzilli iletişim yetenekleri otomatik olarak devre dışı bırakılır.
İlgili 43 soru bulundu
Uçak modu açıkken zaten mesaj alamazsın ve gönderemezsin. Doğal olarak göndermen için uçak modu kapalı olmalı, alman içinde kapalı olmalı.
Telefonun normal konumdayken radyo frekanslarda yayın yapan tüm kanalların açık bulunması uçağın çeşitli alıcı ve algılayıcı devrelerine parazit yapabilir. Aynı zamanda tüm bu bağlantılar uçağın elektronik sistemlerine ve kule ile iletişimlerine de parazit oluşturabilir.
Telefonunuzdaki uçak modu, sadece uçaklarda işe yarıyor diyorsanız yanılıyorsunuz. Günümüzün vazgeçilmezi Whatsapp mesajlarımız için hayat kurtarıcı olabiliyor. Yani Whatsapp'ta mesajları okuduğunuzun anlaşılmaması için Uçak modunu kullanabilirsiniz.
Uçak Modu aktif edildiğinde, cihazın çeşitli elektronik bileşenleri, özellikle kablosuz iletişimi sağlayanlar, derhal devre dışı bırakılır. Bu bileşenler, GSM, Wi-Fi, Bluetooth ve GPS gibi sistemleri içerir. Bu sistemlerin enerji tüketimi, bir cihazın genel batarya ömrünün önemli bir bölümünü oluşturabilir.
Telefonu Uçak Modu'na alın
Bunun için mesaj geldikten sonra telefonunuzdaki Uçak Modu seçeneğini aktif hale getirin. Bu sayede gizli bir şekilde mesaja tıklayıp okuyabilir, hatta dilerseniz yanıt bile verebilirsiniz. Cihazınızda bağlantı olmadığı için mesaj hemen gönderilmez.
Uçuş modu, bilgisayarınızdaki tüm kablosuz iletişimleri kapatmanız için hızlı bir yol sunar. Kablosuz iletişimlere örnek olarak Wi-Fi, hücresel, Bluetooth ve Yakın Alan İletişimi (NFC) verilebilir.
Kapalı olan telefonların bulunması için izlenecek yollar oldukça azdır. Burada GPS kullanarak telefonun en son nerede internete girdiğini bulmak mümkündür. Bu şekilde kaybolan telefonun yeri tespit edilebilir. Ancak telefon çalındıysa ya da başka biri tarafından bulunduysa o zaman bu yöntem işe yaramayacaktır.
Themindunleashed.com'un haberine göre GPS ve konum takibi seçeneklerini devre dışı bıraksanız ve hatta telefonunuzu kapatsanız bile Google hala her hareketinizi kaydedebiliyor ve Amerikan istihbarat servisleri ile paylaşabiliyor.
Ancak çoğu kişi uçak modunun tam olarak ne yaptığına dair tam bir bilgiye sahip değildir. Temel olarak, bu mod aktif hale getirildiğinde cihazın tüm kablosuz iletişim özelliklerini geçici olarak devre dışı bırakır. Bu, Wi-Fi, mobil veri, Bluetooth ve GPS gibi bağlantılarınızı keser.
Uçak Modunun Temel Tanımı
Aktif hale getirildiğinde, cihaz tüm kablosuz iletişimi durdurur. Bu, cihazın hücresel, Wi-Fi ve Bluetooth iletişimini içerir. Fakat uçak modu, sadece uçak seyahatlerinde değil, aynı zamanda birçok farklı durumda da kullanışlıdır.
Çevrimiçi olmadan gelen mesajı okumak için telefonunuzu uçak moduna alın. Ardından mesajı açtığınızda karşı taraf mesajı okuduğunuzda bunu göremeyecek. Eğer mesajı okuduktan sonra WhatsApp'ı kapatıp ardından uçak modunu kapatırsanız internetinizi açtığınızda da karşı tarafta mavi tik çıkmayacaktır.
Uçak yolculukları sırasında telefon ile konuşmak yasak olsa da uçak modu denilen modda telefonunuzu fotoğraf çekmek, müzik dinlemek ve oyun oynamak için kullanabiliyorsunuz.
Sonuç olarak yolculuklarda telefonu uçak moduna almamak uçağın düşmesine sebep olmayabilir ancak kokpitte radyo kesintileri yaşanmasına, pilotun rahatsız edici sesler duymasına ve kule ile sağlıklı iletişim kuramamasına sebep oluyor.
Uçuş modu, özellikle sivil havacılık ticari uçuşlardan yolcuların yanlarında taşıdıkları cep telefonlarının dışarıya sinyal vermesini tamamen veya kısmen azaltan ya da kesen seçenektir. Nexus 5 telefondaki Uçuş modu (Android 4.4.2). Bu mod sayesinde Bluetooth, mobil servis gibi özellikler kapanır.
Telefonunuzu uçak moduna almanız veya kapalı konuma getirmeniz telefonunuzun normal şarj süresinden % 25 daha hızlı olmasını sağlayacaktır. 2- Şarj Modunu Etkin Hale Getirin. Eğer Android bir cihaza sahip iseniz telefonunuzda bulunan şarj modunu etkin hale getirin.
Gerçekten de telefonu uçak modunda şarj ederek şarj olma süresini kısaltmak mümkün. Bunun nedeni, telefonunuz normal moddayken sürekli olarak baz istasyonlarına sinyal vermeye ve konumunuzu belirlemeye çalışmasıdır.
Bazı havayolları, uçak moduna geçerseniz iPhone'unuzu açık tutmanıza izin verir. Wi-Fi ve Bluetooth®, uçak modunda saptanmış olarak etkisizleştirilir; arama yapamazsınız ama müzik dinleyebilir, oyun oynayabilir, video izleyebilir ve ağ ya da telefon bağlantısı gerektirmeyen diğer uygulamaları kullanabilirsiniz.
Telefonunuzu kapamadan uçak moduna aldığınızda sinyaller kesilir, arama yapamaz ya da çağrı ve mesaj alamazsınız.
CMK m.135/5'e göre, “Şüpheli veya sanığın yakalanabilmesi için, mobil telefonun yeri, hakim veya gecikmesinde sakınca bulunan hallerde cumhuriyet savcısının kararına istinaden tespit edilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri