Kavanoz ürünlerini ise kuru ve serin bir yerde saklamalısınız. Kavanoz kapağını açıldıktan sonra 48 saat içinde tüketilmeli. Kavanoz kapağını açtıysanız ürünü buzdolabında saklamalısınız.
Açıldıktan sonra kapağı kapalı olarak buzdolabında saklanmalı ve 24 saat içerisinde tüketilmelidir.
Kavanozu kurutun. Sıcak şekilde mamayı ekleyin kapağını kapatıp ters çevirin. Ilıyınca buzdolabında muhafaza edin. Bebeğinize vereceğiniz zaman benmari usulü ile ısıtıp ( cevizi sunacağız zaman ekleyin ) verin. 3, 4 gün içinde tüketmeye dikkat edin.
Her defasında, paketin içerisinden mamayı aldıktan sonra, paketin içerisindeki havayı çıkartarak fermuarı kapamanız, mamanın tazeliğini daha uzun süre korumanızı sağlayacaktır. Paketin ağzını açtıktan sonra, bir ay içerisinde mamanın tüketilmesini öneririz.
Bebek Maması Saklama Koşulları
Bebek mamalarını açtıktan sonra kendi kutusundan ziyade cam bir kavanozda ya da mama saklama kabı içerisinde muhafaza edilmelidir. Süt ya da su ile karıştırılan mama derhal tüketilmeli, ertesi güne bırakılmamalıdır.
İlgili 25 soru bulundu
Açılmamış bebek maması kaplarını araçlarda, garajlarda veya dışarıda değil, serin, kuru, kapalı bir yerde saklayın. Bir bebek maması kabı açıldığında, kapağı sıkıca kapalı olarak serin ve kuru bir yerde saklayın. Buzdolabında saklamayın.
Bebek Mamalarının Tatil Yerinde Muhafaza Edilmesi
Tatil yerinde kavanozlar oda sıcaklığının altında bir sıcaklıkta muhafaza edilmelidir. Kullanmadan önce kavanozların hala doğru şekilde kapalı olduklarından emin olmanız gerekmektedir. Eğer kavanozun artık vakumu kalmamışsa mama yenmeye uygun değil demektir.
Prof. Dr. Ergün, bozulmuş ya da bayatlamış mamaların bebeklerde yüksek ateş kusma ve ishalle ortaya çıkan ciddi zehirlen-melere yol açabileceğine dikkat çekti. Mama alırken son kullanma tarihine dikkat edilmesinin çok önemli olduğunu belirten Prof.
Toz formdaki Aptamil Çocuk Devam Sütleri nasıl saklanır? Aldığınız açılmamış ürünü kuru ve serin bir yerde muhafaza etmelisiniz. Açıldıktan sonra Sıvı Aptamil 1 Bebek Sütü 24 saat içinde, Sıvı Aptamil 2 Devam Sütü ve Aptamil 1 yaşından itibaren Çocuk Devam Sütü 48 saat içinde tüketilmelidir.
Kavanoz ürünlerini ise kuru ve serin bir yerde saklamalısınız. Kavanoz kapağını açıldıktan sonra 48 saat içinde tüketilmeli. Kavanoz kapağını açtıysanız ürünü buzdolabında saklamalısınız.
Öncelikle konservenin kapağı açık bırakılmamalı. Mamanın hava alması kesinlikle engellemelidir. Açılmamış konserve köpek mamalarını serin ve kuru yerlerde muhafaza edebilirsiniz. Fakat açılan konserve mamalar buzdolabında muhafaza edilmelidir.
Kavanoz mama saklama
Mamayı sıcak şekilde kavanoza koyup kapağını kapatıp ters çevirmelisin. Tam bu noktada bebek maması buzdolabında saklanır mı, diye sorabilirsin. Evet, mama ılıdığı zaman buzdolabında muhafaza edebilirsin. Mamayı bebeğine vereceğin zaman benmari usulü ısıtıp vermelisin.
Açılmış konserve mamalar buzdolabında 40-45 ° F arasındaki sıcaklıklarda en fazla 5-7 gün süreyle saklanmalıdır. Bu süreden sonra yenmemiş olan kedi ya da köpek maması çöpe atılmalıdır.
Kutusu açıldıktan sonra mama 1 ay içerisinde tüketilmelidir. Oda sıcaklığında muhafaza edilmesi gereklidir.
Hero Group bebek maması, bebek formülü, reçel ve besleyici atıştırmalık yiyecekleri satan özel, İsviçreli uluslararası tüketici gıda üreticisi ve pazarlama şirketidir.
Kokusu azalmışsa, tanelerin kıtırlığında azalma varsa muhtemelen tazeliğini kaybetmiştir. Kokusunda ve kıtırlığında bir fark yoksa kendinize verebilirsiniz. Kediler genellikle bayat mamayı kendileri de yemezler.
Yaş mamaların açıldıktan sonra bekletilmeden tüketilmesi önerilmektedir. Açılan yaş mamaları taze tutabilmek için, yaş mama paketini sıkıca kapatarak bir saklama kabının içerisine koyup buzdolabında muhafaza ediniz ve 1 – 2 gün içinde tüketildiklerinden emin olunuz. Artık mamalar, bakteri ve böcekleri çekebilir.
Ancak önerilen son kullanma tarihinin üzerinden 3 aydan fazla bir zaman geçtiyse ise bu ürünü kullanmamalısınız. Bu süreden itibaren mamayı açmamış dahi olsanız, belirtilen sürenin aşıldığı takdirde temel yağlar parçalandığı için besin değerini kaybedebilir. Bunun da kediniz için herhangi bir yararı yoktur.
Gıda zehirlenmesinin belirtileri; sindirim sistemini iltihabından kaynaklanan kusma, karın ağrısı ve ishaldir. Bunlarla birlikte sebebe bağlı olarak ateş ve üşüme, kanlı dışkılama, dehidrasyon yani sıvı kaybı, kas ağrıları, halsizlik ve bitkinlik görülebilmektedir.
Yaş ve kuru mamanın ikisinin de besinsel olarak tam olması ya da yapılan karışımın besinsel olarak yeterli olması halinde iki mama rahatlıkla karıştırılarak verilebilir. Yine de verilen miktarlar iyi ölçülmeli ve aşırı beslemeden kaçınılmalıdır.
Devam mamaları (2 numaralı formülalar): 4-9 aylık bebeklere verilir.
Yavrunuza Kavanoz Maması Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz? Bebeğiniz ek gıdaya geçtiğinde, kavanoz mamalarını 4. ayın sonundan itibaren rahatlıkla yedirebilirsiniz.
Kavanozların, Kapların veya Kaselerin Hazırlanması
Bebeğinizin yiyebileceği kadarını alın ve bu miktarı bir sıcak su içerisinde(benmari usülü) ya da bir mikroldalgada ısıtın.
Nasıl kullanılır? Bebeğinize yedirmeden önce kavanozu ile birlikte sıcak suda bekleterek (benmari usulü) veya kapağını açtıktan sonra mikrodalga fırında ısıtarak bir kaşık ile karıştırınız. Dilerseniz ısıtmadan da bebeğinize verebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri