Üniversite Sayısı: Uçak Teknolojisi bölümü toplam 21 adet üniversitede bulunmaktadır. TYT Puan türündededir.
Meslek liselerinde teknik alanda eğitim alan ya da üniversitede Uçak Bakım ve Onarım ile Uçak Gövde Motor Bakımı bölümlerinden birinden mezun olan kişiler, uçak teknisyeni olarak çalışabilir. Uçak teknisyeni, uçakların bakım-onarımından sorumludur, uçak bakım mühendisi ile çalışır.
CEVAP: 100 puan üzerinden 75 puan almak gereklidir.
Uçak bakım teknisyeni olmak için Anadolu Teknik Liselerinin beş yıllık eğitim veren Uçak Bakım Teknisyenliği ve Gövde Motor bölümünden mezun olma şartı bulunmaktadır. Ayrıca üniversitelerin Uçak Teknolojisi gibi ilgili bölümlerinden mezun olarak da mesleğe adım atmak mümkündür.
Uçak Teknolojisi 2 yıllık eğitim veren bölümler arasındadır. Bölümde öğrenim görmekte olan öğrenciler toplam 4 dönemde eğitimlerini tamamlarlar.
İlgili 35 soru bulundu
eleman.net verilerine göre, Uçak Teknisyeni 2023 yılında ortalama 29.300 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Uçak Teknisyeni , Ocak 2023 yılında ortalama 23.320 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 14.388 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Uçak Teknolojisi programından mezun olan öğrenciler kazandıkları yeterlikler doğrultusunda; havacılık sektöründe hizmet veren işletmelerde imalat, bakım-onarım, proje, planlama, makine resim, kompozit imalatı ve bakımı ve konstrüksiyonla ilgili bölümlerde görev yapabilirler.
Uçak Gövde ve Motor Bakımı Bölümü'ne her yıl Alan Yeterlilik Testi (AYT) sayısal puan ile 62 örgün, 40 ikinci öğretim olmak üzere toplam 102 ğrenci alınmaktadır.
Teknik liselerde yer alan ve 5 yıllık eğitim veren Uçak Bakım Teknisyenliği ve Uçak Gövde-Motor bölümlerinden mezun olan kişiler ile düz liseden mezun olup üniversitelerdeki sivil havacılık yüksekokullarındaki ilgili bölümleri bitiren kişiler, Uçak Bakım Teknisyeni Yetiştirme Programı'na katılabilir.
Türk Hava Yolları Teknik A.Ş'de görev yapan kadın teknisyenler başarılarını anlattı. Genellikle erkekler tarafından icra edilen uçak teknisyenliği aslında kadınların da başarılı bir şekilde yürüttüğü meslekler arasında yer alıyor. Bugüne kadar fazla tanınmayan kadın teknisyenlerin sayısı da azımsanmacak düzeyde.
Hava aracı teknisyenleri; hafif, döner katlı veya büyük hava araçlarına bakım yapmak üzere Genel Müdürlüğümüz tarafından lisanslandırılan meslek grubudur. Hava aracı teknisyenleri hava aracı gövde yapılarının, motorların, elektronik ve aviyonik sistemlerin muayenesini (kontrolünü), bakımını ve onarımını gerçekleştirir.
Eğitim süresi 2 yıldır. Dersleri sayısal ağırlıklı olduğu için sizleri zorlayabilir.
Uçak Teknolojisi Bölümü Taban Puanları 2023
Uçak Teknolojisi bölümü, 2 yıllık bir bölümdür. Özellikle tercih dönemlerinde araştırılan bu bölüm ile en çok merak edilenlerin başında, "Uçak Teknolojisi bölümü hangi üniversitelerde var?" sorusu gelmektedir.
Uçak bakım ve onarım sektörü, istihdam açısından da önü açık olan ve kariyer imkânları sunan bir sektör olarak görülmektedir. Havacılık sektörüne ilişkin eğitim alan ve yetkinliğini kanıtlayan bireyler, bu alanda iş bulma şansına sahiptirler.
Uçak Teknolojisi Bölümü 2023 taban puanları en düşük 212,92913, en yüksek 385,04789'dir. Uçak Teknolojisi Bölümü 2023 başarı sıralaması en düşük 1396096, en yüksek 144576'dir.
Programın eğitim dili Türkçe'dir. Hazırlık eğitimi yoktur. Ancak hazırlık eğitim programının eşdeğeri bir İngilizce eğitim programı ve mesleki/akademik İngilizce dersleri 2 senelik önlisans programına yerleştirilmiş ve zorunlu tutulmuştur.
Uçak bakım teknisyenleri, kamu veya özel sektöre ait sivil uçak bakım merkezleri, hava alanları, hangar ve atölyelerde çalışırlar.
Bu alandan mezun olanlar uçak gövde-motor teknisyeni veya uçak elektroniği alanlarında kariyer yapma şansı elde ederler. Sivil havacılık yönetmeliklerine uygun bir şekilde uçakların mekanik ve elektronik kontrollerinin yapılmasını kapsayan bu meslekler, günümüzün popüler meslekleri arasında yer almaktadır.
Uçak Teknolojisi programı öğrencileri aşağıdaki programlarda çift anadal yapabilir. Her öğrenci, 8 AKTS (ECTS) kredilik Endüstriye Dayalı Eğitim dersi kapsamında 40 günlük staj zorunluğunu yerine getirmelidir.
Uçak Teknolojisi Programının yıllık eğitim ücreti 45.000 TL' dir.
Türkiye'de bir pilotun ortalama aylık maaşı, 77.000 TL ile 147.000 TL arasında değişebilir. Ancak, deneyimli ve özellikle de uluslararası uçuşlarda görev yapan pilotlar daha yüksek maaşlar alabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri