Yurda giriş yapan yolcuların Karar eki Ek-9 liste kapsamı “A) Tüketim Maddeleri” bölümünde yer alan eşyaya, yolcu beraberinde olmak kaydıyla, muafiyet tanınacaktır. Tütün ve tütün ürünleri ile alkollü ürünler için muafiyet hakkı karşısında yazılı miktarı aşmamak kaydıyla her bir ürün için ayrı ayrı kullanılabilir.
Tütün ve tütün ürünleri. 1- sigaralar 600 adet. 2- sigarillolar (her biri 3 gr. Dan ağır olmayan purolar) 100 adet.
Ayrıca, tütün ve tütün ürünleri ile alkollü ürünlere ilişkin muafiyet hakkından, 18 yaşın altındaki yolcular faydalanamayacaktır. 4- Kıyılmış tütün (200 yaprak sigara kağıdı ile) 250 gr. 5- Pipo tütünü 250 gr.
El bagajında yolcular diledikleri zaman bir adet çakmak ve sigara taşıyabilirler. Fakat yurt dışı seyahatlerinde çantanızda taşıdığınız sigara paketi sayısının gümrük mevzuatlarına uygun olması gerekir. Elektrik sigaraların el bagajında taşınmasına izin verilir.
El bagajında ve yolcu beraberinde sigara ve bir adet çakmak taşınması mümkün. Ancak yurt dışı seyahatlerde üzerinizde ve çantanızda taşıdığınız sigara paketi sayısının gümrük mevzuatına takılmayacağından emin olmalısınız. Elektronik sigaraların da el bagajında taşınmasına izin veriliyor.
İlgili 38 soru bulundu
Örneğin üst limit olarak en fazla 200 paket kadar sigara kişisel kullanım olarak geçerli sayılırken 20 karton üzerinde kişisel olarak bulunan paketler ise sigara kaçakçılığı kapsamında suç teşkil etmektedir.
Madde 50 — Tekel idaresince verilmiş taşıma belgesi olmadıkça, tütünlerin bir yerden diğer bir yere taşınması yasaktır. Ancak, ekici topladığı tütünlerini dizme ve kurutma yerlerine ser bestçe taşıyabilir. Kurutulmuş tütünlerin aynı ilçe hududu içinde bir yerden diğer bir yere taşınması serbesttir.
Reçel ve bal gibi akabilen gıdalara kabin bagajında izin verilmiyor. Bu gıdaları belirtilen standartlara sahip kapalı kutulara yerleştirerek normal bagajınıza yerleştirebilirsiniz.
Delici kesici aletler, makas, jilet, bıçak, silah, çekiç, matkap, saç maşası, 100 ml'yi aşan sıvılar, yanıcı herhangi bir madde, patlayıcı madde, tornavida, saç kurutma makinesi, vb. malzemeler uçuş güvenliğini tehlikeye atacağı için kesinlikle el bagajında taşınamaz.
Sigaralar 600 adet Sigarillolar 100 adet (her biri 3 gr.dan ağır olmayan purolar) Puro 50 adet Kıyılmış tütün 250 gr. (200 yaprak sigara kağıdı ile) Pipo tütünü 250 gr.
Türkiyeden Almanyaya sigara götürmek isteyenlerin. 200 adet götürebileceği bu da Türkiye standartlarında 1. pakette 20 adet olduğuna göre 1 kartona eşit olduğu. görülmektedir.
Gümrük alınmayan tüketim maddeleri;
Yerli ve yabancı ayrımı yapmaksızın; - 200 adet sigara (1 karton) ile 50 adet yaprak sigara. - 200 gram kıyılmış tütün ve 200 yaprak sigara kâğıdı veya 200 gram pipo tütünü veya 200 gram ağız tütünü veya 200 gram tömbeki veya 50 gram enfiye.
Uçak içine hiçbir şekilde yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar ve zarar verici olarak tanımlanabilecek eşyalar sokulmaz. Matkap vb. eşyalarınızı, kayıtlı bagaj yöntemi ile taşımanız gerekmektedir. Kabin bagajında orijinal ambalajsız, reçetesiz ya da doktor raporsuz ilaçlar taşınmaz.
Yiyecek ve içecekler, kozmetik ürünleri, yüksek fiyatlı marka ayakkabı ve çantalar, cep telefonu, bilgisayar ve tabletler gümrüğe takılan eşyalar arasında yer alır. Bu eşyaların dışında herhangi bir sorun ya da zarar teşkil etmeyen tüm mallar vergisi ödendiği takdirde ülkeye sorunsuz bir şekilde girmektedir.
El bagajlarında 1 litrelik ağzı kilitli torba içinde her biri en fazla 100 ml'lik kaplarda sıvı, jel ve aerosol taşıyabilirsiniz. 100 ml'den büyük kaplardaki sıvı ve benzeri yiyecek ve içecekleri uçak altı bagaja vermelisiniz.
Uçak içerisine hiçbir sebeple kesici, delici, yanıcı, yakıcı ve ezici eşyalar alınmaz. Ayrıca ilaç gibi kullanmanızın elzem olduğu bir eşyayı mutlaka reçeteli şekilde taşımalısınız. Reçete yerine doktor raporu da sunabilirsiniz. Ancak reçetesiz ve doktor raporu olmayan ilaçlar da uçak kabinine alınmaz.
Alkol ya da sigara kaçakçılığı suçu iştirak hali olmaksızın, tütün mamulleri, sigara, etil alkol, metanol ve alkollü içkilerin satılması, satışa arzı, taşınması yahut satın alınması durumunda, 10 bin güne kadar adli para cezası ve 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası öngörülmüştür.
Sigara veya alkol kaçakçılığı suçunu iştirak etmeksizin, sigara, tütün mamulleri, etil alkol, metanol ve alkollü içkilerin piyasada satılması, satışa arz edilmesi, taşınması veya satın alınması hâlinde, suçun cezası 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası ve 10 bin güne kadar adli para cezasıdır (5607 sayılı K. md.3/18).
Sarmalık kıyılmış tütünün, makaron içerisine doldurulmak veya yaprak sigara kağıdına sarılmak suretiyle sigara benzeri şekilde piyasaya arz edilmesi yasaktır.
İstisnai bazı uygulamalar dışında et, et ürünleri, süt, süt ürünleri, egzotik hayvan ve bitkiler, ateşli silahlar, patlayıcı madde, uyuşturucu madde ve pornografik malzemenin ülkeye sokulması yasaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri