Evet, 50 faktör güneş kremi bronzlaşmanıza yardımcı olabilir. Hem bronzlaşmanıza yardımcı olurken hem de güneşten gelen zararlı ışınlardan cildinizi korumayı destekler. 50 faktör dışında 30 faktör koruyuculu güneş kremi ile de bronzlaşmanız mümkün olabilir.
Güneş koruyucu kremler UVA ve UVB ışınlarından korumaya yardımcı olsalar da bütün vücudu tam anlamıyla koruyamazlar. Koruyucuyla da bir miktar bronzlaşmak mümkündür. Tam anlamıyla korunmak için bir önceki maddede belirtildiği gibi giysiler ve şapka kullanmak önemli bir unsurdur.
Ürün Açıklaması Güneş korumasında 85 yıllık uzman marka NIVEA'dan, içerdiği pro-melanin özleriyle yoğun bronzluk ve koruma sağlayan NIVEA Sun 50 SPF Bronzluk Arttırıcı Güneş Kremi Doğal pro-melanin özleri ile cildin doğal bronzlaşma sürecini aktive eder.
Güneş kremi bronzlaşmayı engeller mi? Hayır. UVA ve UVB ışınlarına ve bunların zararlı etkilerine (güneşe maruz kalmanın neden olduğu lekeli cilt döküntüsü ve uzun vadede cilt yaşlanması) karşı korunuyorsunuz, ancak bronzlaşma süreci mutlaka engellenmiyor.
Cildinizde doğal bir bronzluk yaratırken güneşin zararlı ışınları ve etkilerinden korunmak istiyorsanız mutlaka önce yüksek SPF'li bir güneş kremi sürmeli, bu krem cilt tarafından emildikten sonra ise bronzlaştırıcı krem ya da spreyi uygulamalısınız.
İlgili 41 soru bulundu
Açık bir ten rengine sahipseniz özellikle de kakao yağı size acısız ve hızlı bir bronzlaşmanın anahtarını verecektir. Bunların yanı sıra Hindistan cevizi yağı, buğday yağı, avokado yağı, yeşil çay özü, ayçiçek yağı ve susam yağı da kullanabileceğiniz seçenekler arasında.
Güneş ışınlarına saat 11:00 ile 15:00 saatleri arasında maruz kalmamak yani o saatlerde güneşlenmemek gereklidir. Güneş gözlüğü kullanmak, şapka ya da şemsiye ile güneşten korunmak önemlidir. Açık renkte giysiler tercih edilerek; ince giyinmek gerekmektedir.
Güneş kararması probleminin çözümü amacıyla güneş koruyucu kullanmak hem pratik hem de kolay bir önlemdir. Güneş koruyucu, cilt kararmasını önlediği gibi sağlıklı bir görünüme kavuşmanıza yardımcı olur.
3- Esmer tenliyseniz SPF 15 ideal bir koruma faktörü olabilir. Güneşte yandıktan sonra koruma faktör oranını kademeli olarak azaltabilirsiniz. 4- Kumral tenliyseniz SPF 30 koruma faktörlü güneş kremleriyle güneşe çıkabilir, daha sonra faktör sayısını düşürebilirsiniz.
Öncelikle plaja gitmeden önce güneş kremimizi kullanmalı ve cildimizin güneş kremini emmesini bekleyerek güneş koruyucu bakımımızı yapmalıyız. Daha sonra plajda bronzlaştırıcı yağımızı kullandıktan sonra doğru bir bronzlaşma için sadece güneşlenmek yerine hareket de etmeliyiz.
Bu nedenle de uzmanlar, günlük yaşamda SPF 30'un, daha uzun süre güneşe maruz kalmanıza neden olan outdoor aktivitelerde ise SPF 50'nin gayet yeterli olabileceğini belirtiyor.
Normalde güneşte 10 dakika kaldıktan sonra kızarmaya başlıyorsanız, SPF15 değerinde bir güneş kremi bu süreyi sizin için 15 kat uzatır ve 150 dakika boyunca (10x15=150) kızarmadan durabilirsiniz. Bu hesaba göre 50 faktörlü bir güneş koruyucu da 500 dakikaya kadar koruma sağlayabilir.
Güneş koruyucu krem güneşe çıkmadan en az 15 dakika kadar önce cilde sürülmelidir. Eğer sonrasında hep güneşli ortamda bulunulacaksa 2 saatte bir, eğer kapalı ortamda bulunulacaksa 4 saatte bir tekrarlanmalıdır. Terleme, yüzme söz konusu ise saat beklenmeden cilt kurulandıktan sonra yenilenmelidir.
Eğer güneş kremi, günlük olarak kullanılacaksa bunun için SPF 15 ila 30 arası koruma faktörü yeterli olabiliyor. Fakat tüm cildin uzun süre boyunca güneş ışınlarıyla temas halinde olacağı plaj vb. alanlar için tercih edilen güneş kreminin SPF 30 ila 50 arasında bir değerde olması gerekiyor.
Uzmanlar, vücut için kullanılan güneş kremlerinin yüze sürülmemesi gerektiğini söylüyor.
Sun Protection Factor yani güneş koruma faktörü anlamına gelen SPF, genelde 15 ile 50 arasındadır. Değer ne kadar büyük olursa ürünün koruma etkisi de o kadar güçlüdür. Örneğin; SPF 50 bir güneş kremi SPF 15 bir kreme göre daha yüksek koruma sağlar. Cilt uzmanlarının tavsiye ettiği değer genelde 30 SPF'dir.
Esmer tenli kişiler ise kolaylıkla brozlaşır ve bronzlaştıktan sonra daha düşük korumalı ürünler kullanabilir. Esmer kişilerin güneş savunma sistemleri daha gelişmiş olsa bile kullanılan güneş koruma faktörü (SPF) en az 15 olmalıdır.
Uzmanlara göre çoğu güneş kremi bronzlaşmayı engeller. Bronzlaşmaya çoğunlukla UVA ışınları neden olur ve geniş spektrumlu bir UVA/UVB ürünü kullanıyorsanız bu bronzlaşmayı engeller.
Güneşten koruyucu kremler, güneşlenmeden 20 dakika önce sürülmelidir. En az 30 faktörlü, mümkünse suya dayanıklı güneşten koruyucular tercih edilmeli ve her 3 saatte bir yeniden güneşten koruyucu kullanılmalıdır.
-Limon: Güneş kararmalarını gideren en etkili ürün limondur. 1 limon sıkılarak, pamuk desteği ile kararmış olan bölgeye masaj yaparak limonu yedirmek gerekir. 30 dakika kadar bekledikten sonra güzel bir şekilde durulamak önemlidir.
Açık tenli kişilerde ilk kalış süresi 5-10 dakikadır. Kumral tenliler ilk çıkışlarında 10-20 dakika, buğday tenliler 20-30 dakika, esmerler ise 40 dakika kadar güneşte kalabilir. Güneş banyosu için sabah ve öğleden sonra saatleri seçilmelidir.
Gölgede Güneşlenmek Bronzlaştırır mı? Gölgede güneşlenerek direkt güneş ışınlarına maruz kalmasanız da bronzlaşabilirsiniz. Gölgede olduğunuzda da güneşin zararlı UV ışınları cildinize ulaşabilir. Bunun önüne geçebilmek için gölgede bile güneş koruyucu ürün kullanmalısınız.
Doğal bir bronzluk elde etmek için genellikle 7 ila 8 seans yeterli olmakla birlikte bronzlaşma süresinin cilt özelliklerine göre değişebileceği unutulmamalıdır. Çabuk bir bronzlaşma elde edilmesi için seans araları sık ya da seans süreleri uzun tutulmamalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri