Tabii ki uçakta yanına makyaj malzemelerini alabilirsin. Makyaj malzemeleri uçak içine alınmayan eşyalar listesinde bulunmuyor. Uçakta sadece likit formdaki makyaj malzemeleri için kısıtlama bulunuyor. Yani fondöten, maskara, eyeliner, likit aydınlatıcı ve likit rujları yanına alırken dikkatli olmalısın.
Krem, losyon, maskara, ruj gibi makyaj malzemelerinizi kabinde taşıyabilirsiniz. Özel çantasında olmak üzere, tenis ya da squash raketinizi kabinde taşıyabilirsiniz.
EL BAGAJIMDA NELERİ, NASIL TAŞIYABİLİRİM? Uçağa sokacağınız el bagajında 1 litrelik ağzı kilitli torba içerisinde her biri maksimum 100 mililitrelik kaplarda sıvı, jel, aerosol taşıyabilirsiniz. Her bir yolcu sadece 1 tane poşet taşıyabilir.
Boya, çakmak gazı ve tiner gibi yanıcı maddeler. Kibrit ve kolayca tutuşan maddeler, kendiliğinden tutuşabilen maddeler, suyla temas ettiğinde tutuşabilen maddeler gibi yanıcı katılar. Oksitleyici maddeler (ağartıcı tozu ve peroksit gibi) Zehirli (toksit) ve bulaşıcı maddeler.
100ML'e kadar olan kozmetiklerinizi el bagajınıza alabilirsiniz. Ama 100ML'den fazlası maalesef yasak. Makyaj ve cilt bakımı seyahat setleri ile bu sorunu tamamen çözebilirsiniz elbette.
İlgili 19 soru bulundu
Çok sayıda kozmetik ürünü ya da sıvı haldeki gıda ürünleri, kabin bagajına alınmayabilir. Duty Free mağazalarından alışveriş yaparken ek bagaj hakkınız yoksa bu bilgiyi hatırlamanızı tavsiye ederiz. Kabin bagajı içine alabileceğiniz kozmetik ürünleri, 100 ml'yi geçemez.
Uçağa yanınızda taşıyacağınız el bagajında/çantasında sadece 1 adet, 1 litrelik ağzı kilitli torba içerisinde her biri maksimum 100 mililitrelik kaplarda sıvı, jel, aerosol taşıyabilirsiniz.
Gevşek veya yedek piller, taşınabilir şarj aletleri, elektronik sigaralar, elektronik pipolar veya diğer kişisel buharlaştırıcılar yalnızca kabin bagajınızda taşınabilir ve check-in bagajına konmalarına izin verilmez.
Saç düzleştirici, maşa gibi ürünler kabin bagajına değil kargo bagajına verilmelidir. Hiçbir türlü ateşli silah veya mühimmat kabin bagajında yer alamaz. El bagajında kimyasal ve toksin maddelerin bulunması da yasaktır.
Sırt Çantası Kabin Bagajı Sayılır Mı? Kabin bagajı valiz olabileceği gibi sırt çantası da olabilir. Bagajın şekli veya ürün yapısı çoğu durumda önemli değildir. Burada kabin bagajı için temel şartlar ağırlık, ölçü ve içeriktir. 8 kilogramı geçmeyen ve ölçü limitlerine uygun sırt çantaları kabin bagajı sayılır.
Uçakta sadece likit formdaki makyaj malzemeleri için kısıtlama bulunuyor. Yani fondöten, maskara, eyeliner, likit aydınlatıcı ve likit rujları yanına alırken dikkatli olmalısın. Uçakta yanına makyaj malzemesi alırken dikkat etmen gereken ilk kural 100 ml altında olmaları.
Yanıcı, kesici eşyalar uçak içine alınamaz: Delici, ezici, yanıcı, kesici, sivri uçlu eşyaların ve tehlikeli maddelerin el bagajınızda yani uçakta yolcuların yanında taşınması yasaktır. Çünkü tüm bunlar, uçuş güvenliğini tehlikeye atabilir.
Bıçak gibi kesinci aletlerin yasak olduğunu sanırım herkes biliyordur ama törpü, tırnak makası hatta birden fazla çakmağın da el bagajına alınamayacağını biliyor musunuz? Çok fazla tokadan tutun, cımbız tırnak makası hatta bazen törpüye de izin çıkmıyor.
Türk Hava Yolları'nda ekstra bagaj hakkı hem Business uçuşlar için hem de ekonomi uçuşları için 23 kg'lık bir valiz kabul ediliyor. 1 parça ek bagaj için 80 USD tahsil ediliyor. Anadolu Jet'te direkt uçuşlarda ek bagaj hakkı kilogram başına 16 TL iken, aktarmalı uçuşlarda ise 24 TL.
El bagajı olarak, 55x40x20 cm'ye kadar boyutlarda ve 8 kg ağırlığa sahip bir parçanın yanı sıra, aralarından seçim yapabileceğiniz bir ek kişisel eşya (dizüstü bilgisayar, kamera, sırt çantası, evrak çantası, şemsiye) alabilirsiniz.
600 ml'yi aşmamak kaydıyla kolonya, parfüm, lavanta, esans veya losyon ile 5 adet cilt bakım ürünü ve makyaj malzemesi.
Uçakta El Bagajında Kozmetik Ürünler Taşınır mı? Kozmetik ürünler el bagajında, 100 ml'yi aşmayacak ve 20 x 20 cm ölçülerini geçmeyecek şekilde taşınabilir.
Dikiş seti gibi kesici ve delici maddeler içeren ürünlerin kabinde ve kabin bagajında taşınması yasaktır. Saç kurutma makinesi, saç düzleştirici ya da maşayı kabinde taşıyamazsınız.
Delici kesici aletler, makas, jilet, bıçak, silah, çekiç, matkap, saç maşası, 100 ml'yi aşan sıvılar, yanıcı herhangi bir madde, patlayıcı madde, tornavida, saç kurutma makinesi, vb. malzemeler uçuş güvenliğini tehlikeye atacağı için kesinlikle el bagajında taşınamaz.
Kabin bagajına alınabilecek sıvılar için genel olarak ölçü dışında bir sınırlama bulunmuyor. 100 mililitreyi aşmayan sıvıları ve diş macunu gibi ürünleri yanınıza alabilirsiniz.
7. Kraliyet mücevherlerinizi çıkarın. Güvenlik kontrolünde alarmların ötmesini istemiyorsanız, el bagajınızı X-ray cihazına bırakmadan önce anahtar ve cep telefonu gibi eşyalarınızı üzerinizden çıkarmayı unutmayın. Saatiniz, küpeleriniz, yüzüğünüz ya da kolyeniz de alarmın çalmasına neden olabilir.
Yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda geçerli olan fazla bagaj ücretlerini ise fazla bagaj sayfasında bulabilirsiniz. Kabin Bagajı (El Bagajı) Yolcunun kendi denetim ve sorumlulukları altında olan, yolcu kabininde ücretsiz taşınan, 55x40x23 cm ebatlarında ve 8 kg ağırlığında olan bagajlardır.
Evet, 100ml ya da daha küçük kaplarda olduğu sürece, maskara, fondöten, dudak parlatıcısı, ruj, göz kalemi, kapatıcı, allık dâhil olmak üzere tüm makyaj malzemelerini el bagajınızda uçağa alabilirsiniz. Tüm kozmetik malzemeleri, kişi başı bir tane şeffaf, açılır kapanır çantaya sığmalıdır.
Uçağa sokacağınız el bagajında 1 litrelik ağzı kilitli torba içerisinde her biri maksimum 100 mililitrelik kaplarda sıvı, jel, aerosol taşıyabilirsiniz. Her bir yolcu sadece 1 tane poşet taşıyabilir.
Artırılan güvenlik önlemleri kapsamında yolcu beraberinde kesici, delici, yanıcı, parlayıcı her türlü materyalin bulunması uçuş güvenliği açısından yasaklanmış bulunmaktadır. Bu nedenle tırnak makası, çakı, ve deodorantlarınız dâhil olmak üzere benzer kişisel eşyalarınızı kargoya vermeniz gerektiğini unutmayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri