İşte, o detaylar. Uçakta et taşınması konusu, havayolu şirketlerinin resmi internet sayfalarında yer alan bilgilere göre yasak olarak nitelendirilmemektedir. Sıvı sızdırma durumuna imkan tanıyan her türlü ürünü kısıtlamalara tabi tutan havayolu şirketleri, kurban eti için herhangi bir kural koymamıştır.
Eğer etleriniz kemikli ise, yarım kilo olacak şekilde ayıramıyorsanız en fazla 1 kilo olacak şekilde de buzdolabı poşetlerine pay edebilirsiniz. Eğer etlerinizin çok yer kaplamamasını istiyorsanız bu aşamada eti biraz dövdürerek inceltebilir ya da tercihen kıyma haline getirerek paketleyebilirsiniz.
Yolcu uçakları kırılıp, dökülebilecek ürünleri bagaj ve kabinelere almıyor. Uçaklarla turşu bidonu, et gibi ürünler taşınmıyor. Ancak kargo uçakları bu tip ürünleri taşıyor. Bu sebeple et ya da diğer ürünlerinizi kargoyla gönderebilirsiniz.
Dondurma ve buz paketi gibi ürünler sıvı olarak kabul edildiği için ve erime özelliği bulunduğu için, uçakta taşınmayan besinler listesindedir. Kuru buzun içinde bulunan karbondioksitin patlayıcı riski bulunduğu için, eriyebilir besinler ve buz paketleri bagajda taşınamaz.
Katı yiyecekleri el bagajınızda uçağa getirebilirsiniz, sadece ağırlığına ve boyutuna dikkat edin. Kek, bisküvi, turta, kraker, kuruyemiş, cips ve sandviç gibi yiyecekler el bagajında taşınabilir.
İlgili 39 soru bulundu
Yiyecek ve içecekler: Belirli bir miktardaki katı gıda maddelerinizi valizinizde taşımanıza müsaade edilirken, sıvı ya da sıvıya geçişi mümkün gıda ürünlerinizi valinizde ya da el bagajınızda bulunduramazsınız.
Evet. Katı gıda maddelerini uçakta yemek üzere yanınıza alabilirsiniz.
Kabin bagajı içine alabileceğiniz kozmetik ürünleri, 100 ml'yi geçemez. Sıvı haldeki bebek maması gibi temel ihtiyaç ürünleri, kilitli poşetle kabin bagajı olarak taşınabilir. Uçak içine hiçbir şekilde yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar ve zarar verici olarak tanımlanabilecek eşyalar sokulmaz.
Uçakta et taşınması konusu, havayolu şirketlerinin resmi internet sayfalarında yer alan bilgilere göre yasak olarak nitelendirilmemektedir. Sıvı sızdırma durumuna imkan tanıyan her türlü ürünü kısıtlamalara tabi tutan havayolu şirketleri, kurban eti için herhangi bir kural koymamıştır.
Kapların şeffaf poşetler içerisine konulması gerekir ve her yolcunun yalnızca bir poşet taşıma hakkı vardır. Şurup, her türlü sos, jöle, tereyağı, turşu, çorba gibi pek çok yarı sıvı olarak kabul edilen şeyler de 100 ml'lik kaplarda toplamda 1 litreyi geçmeyecek şekilde taşınabilir.
Evcil hayvan taşıma hakkında sıkça sorulan sorular
Kabinde yolcu beraberinde ve seyahat ettiğiniz uçağın kargo bölümünde evcil hayvan olarak sadece kedi, köpek ve küçük ötücü kuşlar (muhabbet kuşu, kanarya) taşınabilir.
Buzdolabı poşetlerine pay ettiğiniz etleri yolculuğa çıkmadan en az 1 gün önce dondurucuya atmalısınız. Güzelce donan etlerinizi araca yerleştirmek için ise özellikle balıkçıların nakliye için tercih ettiği "strafor kutu" ya da "köpük kutu" olarak bilinen kutulardan temin etmeniz iyi bir tercih olacaktır.
➽ Derin dondurucuda parça etleri 6-12 ay, kıymayı 3-4 ay, sakatatları 2-3 ay, tavuk ve hindi etini 3 ay, sucuk ve sosisi 1-2 ay saklayabilirsiniz. ➽ Kullanmak için derin dondurucudan çıkardığınız eti oda sıcaklığında değil, buzdolabının alt raflarında bekletin. Çözünen etin 1-2 günde tüketilmesi gerekir.
Uçak içerisine hiçbir sebeple kesici, delici, yanıcı, yakıcı ve ezici eşyalar alınmaz. Ayrıca ilaç gibi kullanmanızın elzem olduğu bir eşyayı mutlaka reçeteli şekilde taşımalısınız. Reçete yerine doktor raporu da sunabilirsiniz. Ancak reçetesiz ve doktor raporu olmayan ilaçlar da uçak kabinine alınmaz.
El bagajında taşımamanız gereken diğer bir şey ise yiyecek ve içecekler.
Diğer tüm peynirleri yanınızda götürebiliyor olsanız da krem peynir yasaklılar arasında. Sebebi yine tahmin edebileceğiniz üzere krem peynirin sıvı kapsamında sayılması.
Para ve mücevherler
Nakit para, altın, gümüş gibi değerli takılarınız ve gözlük, saat gibi önemli aksesuarlarınız her an elinizin altında, el bagajınızda olsun.
Kısıtlamaya Dahil Sıvılar:
Traş köpükleri, deodorantlar, diş macunu dahil her türlü macun kıvamındaki maddeler, Reçel, bal, yoğurt, pekmez ve salça gibi tam katı halinde olmayan yiyecekler ve jeller, Kontak lens sıvıları, şampuanlar, sprey ve aerosoller ve yukarıda sayılan maddelere benzeyen diğer maddeler.
HAVAYOLU YÜKLEMİYOR
Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği'nin (IATA ) kurallarına göre bu tür alerjiye sahip yolcular check-in sırasında doktor raporlarını bildirmeleri durumunda uçağa kesinlikle fındık, badem, yer fıstığı veya bunları içeren yiyecekler yüklenmiyor.
İlaçlar, bebek sütü ve bebek maması ve özel beslenme ihtiyaçları için yiyecekler, şeffaf plastik torbaya konmadan uçağa taşınabilir.
Jiletsiz olarak tüm DE ler kabine alınır, Jiletler sadece uçak altına verilen bagajda taşınabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri