Kabin bagajına, yanınıza alacağınız özel eşyalar da dâhildir. El çantası bu özel eşyalardan biridir. Ayrıca fotoğraf makinesi, dizüstü bilgisayar ve tablet de bu eşyalar arasındadır. Yani kabin bagajınızı, elinize alacağınız bir valiz ve ona ek olarak yanınıza alabileceğiniz kişisel eşyalar olarak düşünebilirsiniz.
Kayıtlı veya kayıtsız bagajda kabul edilmeyen maddeler ülkelere göre değişiklik gösterebilir. Lütfen uçak biletinizi alırken varış ve kalkış ülkelerindeki uygulamalarla ilgili bilgi talep ediniz. Mücevher, para, cep telefonu, bilgisayar, doküman vb. değerli eşyalarınızı kabin bagajlarınızda taşıyabilirsiniz.
Uçaklarda yanınıza alamadığınız fotoğraf makinesi, dizüstü ve tablet bilgisayar gibi cihazlarınızı mutlaka kılıfıyla bavulunuza yerleştirin. Kılıflar cihazlarınızın zarar görmesini azaltacaktır. Aksi takdirde bavulun yolculukta ya da uçağa yerleştirilirken sallanması halinde cihazlarınızda hasar oluşabilir.
Uçağa kabul edilmez. Laptop, fotoğraf makinesi, cep telefonu benzeri cihazlar. Sızdırmaz batarya değerleri 12V ve 100Wh / lityum batarya değerleri 160wh ve 8gr lityum ağırlığını geçmeyecek şekilde olan aletler. *Kayıtlı bagajda, veya el bagajında en fazla 15 adet bataryalı cihaz kabul edilir.
İlgili 39 soru bulundu
Aynı çanta içinde olmak koşuluyla ikinci bir laptop ya da tablet bilgisayarı kabin bagajınızda taşıyabilirsiniz.
Full metal kasan varsa bir şey olmaz. Pcb ağırlıklıysa çatlama ihtimali yüksek. Ekran kartını evet. Riske atılmamalı.
Ayrıca laptop gibi büyük cihazlar, bomba gibi patlayıcı mekanizmaları gizlemek için iyi bir mahzen olabileceğinden, cihazınızın gerçek bir laptop mu yoksa bomba vb. düzenekleri gizleyici olarak mı kullanıldığını anlamak amacıyla havacılık kuralları gereğince havalimanların kontrol noktalarında çalıştırılması istenir.
Kemer, cüzdan, dış giyim eşyaları ve belirli bir hacmin üzerindeki sıvıların güvenlik taraması süresini uzatmasına ek olarak fotoğraf makinesi, tablet ve dizüstü bilgisayar gibi aygıtların çantadan çıkarılarak ayrıca taranmaları ve çalıştırılmaları da yolcuların uçağa biniş öncesi süreçlerini zorlaştırabiliyor.
Bir çok ülkeden laptop getirmek limitlere takılmadıktan sonra mümkündür. Limitlerin aşılması durumunda laptopunuza el konulur. Gümrüklerde yapılan denetimlerde faturalandırılmayan veya ticari amaçla getirildiği anlaşılan ürünlere el konulur. Cihazın vergisi verildiği takdirde geçişine izin verilir.
Delici kesici aletler, makas, jilet, bıçak, silah, çekiç, matkap, saç maşası, 100 ml'yi aşan sıvılar, yanıcı herhangi bir madde, patlayıcı madde, tornavida, saç kurutma makinesi, vb. malzemeler uçuş güvenliğini tehlikeye atacağı için kesinlikle el bagajında taşınamaz.
Laptop kullananlar genellikle gittikleri yerlere bilgisayarını taşımak ister. Özellikle iş hayatında bu dizüstü bilgisayarı yanınıza almak önemlidir. Rahat şekilde bilgisayarınızı taşımak için laptop çanta kullanmanız önerilir.
Uçak içerisine alınacak kabin bagajında bulunan sıvı içerikli eşyalar 100 mililitreyi geçemez. Bebek maması gibi sıvı haldeki temel ihtiyaçları valizinize koymak için kilitli poşete koymanız gerekiyor. Ayrıca yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar kabin valizlerinde kabul edilmiyor.
Hangi Eşyalar El Bagajında Taşınmaz? Parfüm, deodorant, kontakt lens solüsyonu gibi yasak olmayan sıvı maddeleri, 100 ml'den daha küçük boyutlardaki orijinal kutularında olmak üzere, kabin içinde taşıyabilirsiniz. Kutu boyutu 100 ml üzerinde olan kutular, içerisinde daha az sıvı varsa bile, kabinde taşınamamaktadır.
Tıraş köpüğü ve diş macununuzu kabinde taşıyabilirsiniz. Katı ve sıvı ilaçlarınızı, orijinal paketinde olması ve yanınızda ilaç kullanmanız gerektiğini belirten doktor raporu bulunması şartlarıyla, kabin bagajında taşıyabilirsiniz.
Havayollarının hemen hemen tamamı cep telefonu, fotoğraf makinesi, tablet ve dizüstü bilgisayarlarda kullanılan lityum iyon pillerin, belirli bir büyüklüğün üzerinde olmadığı sürece, kabinde taşınmasına izin veriyor.
Avrupa Sivil Havacılık Kurumu 26 Eylül 2014 tarihinde yayımladığı bildiride; PED (Portable Electronic Devices) taşınır elektronik cihazların (tablet, laptop, akıllı telefon, MP3 player vb.) tüm uçuş süresi boyunca kullanılmasını sivil havacılık otoriteleri açısından yasak kapsamından çıkartmıştır.
Ayrıca botların çıkarılmasının bir başka nedeni x-ray'den geçerken üzerimizde metal bulunmaması kuralıdır. Eğer metallerle kaplı bir bot giyiyorsanız makinenin ötmemesi için botlarınızı çıkarmanız gerekmektedir.
Belirlenen yolculardan pasaport kontrollerinin ardından PCR noktalarımızda sürüntü numuneleri alınarak örnekleme yapılıyor. Buradaki amaç dış ülkelerden gelen yolcuların delta gibi yeni varyantlarla ilgili profilini ortaya çıkarabilmek ve gelen test sonucunun doğruluğunu kontrol edebilmek."
Havalimanında Check-in
Check-in işlemleri dış hat uçuşlarımızda tarifeli kalkış saatinden asgari 60 dakika, iç hat uçuşlarında ise 45 dakika önce sona ermekte olup, check-in kapanış süreleri bazı havalimanlarında daha erken olabilir.
Sıra size geldiğinde resimli kimliğiniz ya da pasaportunuzu görevliye verip gideceğiniz lokasyonu ve uçak bileti üzerindeki uçuş saatini söylemeniz gerekir. Biniş kartınız bastırılmadan bagajınız tartılır ve uygun ağırlıkta olup olmadığı kontrol edilir. El bagajınızla ilgili bilgi verip gerekli etiketi almalısınız.
Aynı çanta içinde olmak koşuluyla ikinci bir laptop ya da tablet bilgisayarı kabin bagajınızda taşıyabilirsiniz. Koltuğun altına sığabilmesi için çantanızı aşırı doldurmamaya dikkat etmenizi öneririz.
Medikal cihazlar dışında kalan elektronik eşyalarınızı check-in kontuarlarında bagajınızla birlikte teslim ederek beraberinizde götürebilirsiniz. Sayısı bir hayli fazla olan bu eşyalar, kesinlikle uçak bagajına alınmaz.
el bagajı ölçülerini (55x40x20 cm) geçmediği sürece kabinde taşınması hava yolu şirketi açısından sorun olmazmış (pegasus öyle diyor). teknik açıdan da hasar görmemesi için ne gerekiyorsa yapmak lazım tabii.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri