Ücretli öğretmen için 5 saate 1 saat uygulaması Buna göre; resmi görevi bulunmayan ücretli öğretmenlere, fiilen girdikleri HER 5 SAAT İÇİN 1 SAAT daha ek ders ücreti ödenir. Böylece örneğin ayda 100 saat derse giren bir ücretli öğretmen, bunun karşılığında 120 saat ek ders ücreti alacaktır.
💼EK DERS ÜCRETİ NE KADAR 2023 OLDU? Temmuz ara zam ile kadrolu öğretmenler için ek ders ücreti, 51.15 TL'den 60.12 TL'ye yükselmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 60.12 TL olan ücretli öğretmenlerin ek ders ücretinde yüzde 25 artış yaptıklarını açıkladı. Böylelikle ek ders ücreti saatlik 75.15 TL oldu.
Buna göre 2023 yılının Ocak-Haziran döneminde brüt ek ders ücreti 71,37 ₺, net ek ders ücreti ise 60,12 ₺'dir. %20 vergi dilimine giren öğretmenlerin alacağı net ek ders ücreti 56,56 ₺'dir. Gece net ek ders ücretleri %15 vergi dilimi için 64,42 ₺, %20 vergi dilimi için 60,60 ₺ olmuştu.
Bugün ise okullara Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen yazıda, öğretmen sayısının yetersiz olması halinde ücretli öğretmenlere, haftada 40 saate kadar ders verebileceği belirtildi.
Görev saat süreleri 30 saat ile sınırlıdır ancak bu rakam 40 saate kadar çıkabilir. Milli Eğitim Bakanlığının yönetmeliğinde bulunan dokuzuncu madde gereğince ek ders görevi kapsamında 40 saat üzerinden ödeme alabilir.
İlgili 20 soru bulundu
2) Resmi görevi bulunmayanlara haftada 40 saate, kadar Mesleki ve teknik orta öğretim, özel eğitim ve yaygın eğitim kurumlarında ek ders görevi verilebilir." hükümlerine göre ücretli öğretmenler haftalık 40 saat ek ders alabilmektedir.
14- Ders ücreti karşılığı görevlendirilen bir öğretmen (ücretli öğretmen) azami kaç saat ücret alabilir? ders okutmak üzere görevlendirilenlere, bu kapsamda haftada en fazla 30 saat ders görevi verilmesi mümkün olabilecektir.
Değişiklikle resmi eğitim kurumlarında, ek ders ücreti karşılığı görev yapan öğretmen ve usta öğreticilere her 5 ders saati için 1 ders saati ilave ücret ödenecek.
Ücretli Öğretmenler, HEM bünyesinde kurs açabilir mi? Ücretli Öğretmenlere haftalık 30 saatin üstünde “her ne adla olursa olsun” ders verilmeyeceği için kurs da açılamamaktadır.
İdare Mahkemesi 2010/1040E ve 2010/2129K sayılı kararıyla; ek ders ücretinin % 25 fazla ödenmesiyle ilgili kanun maddesinde ücretli kadrolu ayrımı olmadığına, özel eğitime muhtaç çocuklarla çalışan ücretli öğretmenlerinde ek derslerini % 25 fazlasıyla almasına karar vermiştir.
Ücretli Öğretmen maaşları kıdem ve çalışılan kuruma göre değişiklik gösterebilmektedir. 2023 yılı itibari ile 43 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Ücretli Öğretmen maaşları 11710 TL'dir. En düşük Ücretli Öğretmen maaşı 11400 TL iken, en yüksek Ücretli Öğretmen maaşı 15200 TL'dir.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada öğretmen sayısının yetersiz olması durumunda ücretli öğretmenlerin haftada 40 saate kadar ders verebileceği belirtildi.
öğretmenlere, haftada 3 saati geçmemek üzere Bakanlığa bağlı okul ve kurumlarda aylık ve ücret karşılığı fiilen okuttukları her 10 saat ders için 1 saat daha hazırlık ve planlama görevi karşılığında ayrıca ek ders ücreti ödenir.
İşte, öğretmen ek ders ödemeleri hakkında bilgiler... EK DERS ÖDEMESİ NE ZAMAN? Ek ders ücretleri her ayın 1'inden itibaren öğretmenlerin hesaplarına aktarılır. Ek ders ücretlerinin ödenmesi çoğunlukla ayın ilk 5 günü içerisinde tamamlanır.
Ücretli öğretmenler de başvurabilir. Başvurular: e-kurs.meb.gov.tr adresinden yapınız. Instagram.
– Ücretli Öğretmenlere haftalık 30 saatin üstünde “her ne adla olursa olsun” ders verilmeyecektir. – Ücretli Öğretmenler, DYK kurslarında görev alıyorlarsa kadrolu öğretmenler gibi ücretlerini %100 artırımlı alacaklardır. – Ücretli Öğretmenlere nöbet görevi verilmeyecektir.
Bu durumda Yönetici Ve Öğretmenlerinin Ders Ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın ? Ders ücreti karşılığında görevlendirme? başlıklı, 9. maddesindeki hükümlere göre ücretli öğretmen yani uzman ve usta öğretici görevlendirilmesi yapılabilir.
'Ücretli öğretmenlere kadro verilecek' iddiasını MEB'den üst düzey bir isme sordum. Kesin dille reddedildi. Ortalıkta dolaşan iddiaların asılsız olduğunu, bakanlıkta böyle bir çalışmanın bulunmadığını ifade etti.
Belgenin tanımından da açık ve net anlaşılacağı üzere ücretli öğretmenler adına işsizlik sigortası primi yatırılmamaktadır. Dolayısıyla ücretli öğretmenlik yapan bir kişi işsizlik maaşı şartlarını sağlasa bile bu ödenekten faydalanamamaktadır.
Nöbet görevi de bir ders görevi olmadığından ücretli öğretmenlere nöbete bağlı ek ders ücreti ödenemez. Bu nedenle de ücretli öğretmenlere nöbet görevi verilemez. Bu bağlamda okullarda kurulması gereken kurul satın alma, teslim alma, muayene kabul vb. çeşitli komisyonlarda da görev verilemez.
Atanan öğretmenler en az 3 yıl boyunca sözleşmeli çalışmalıdırlar. 3 yıl sonunda kadroya geçiş yaparak 1 yıl da kadrolu olarak atandığı kurumda çalışmalıdır. Ancak 3 yılın dolmasıyla öğretmen evli olduğu halde aile birliği mazeretini kullanarak son 1 yılını eşinin yanında çalışarak doldurabilir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından müjdesi verilen ek ders ücretlerinde yapılan değişiklik ile; Haftada 30 saat derse giren öğretmenin alacağı ücret 3 bin 400 TL'den 5 bin 740 TL'ye yükselirken, Haftada 40 saat üzerinden alacakları ücret de 7 bin 400 TL'ye çıktı.
Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'ın 9. maddesi kapsamında, ücretli öğretmenlerin toplamda haftalık 30 saatten fazla ders görevi üstlenmesine imkan bulunmamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri