ÜCRETLİ ÖĞRETMEN E-BİLDİRGE İŞLEMLERİ Kuruma ait SGK tarafından verilen E-Bildirge Kullanıcı Bilgileri ile giriş yapılacak.
Ücretli öğretmenlerin sigortası, genellikle çalıştıkları gün sayısına göre hesaplanır. Her ayın sonunda, çalıştıkları günler baz alınarak sigorta primleri kesilir ve sigorta şirketine ödenir. Ödeme işlemleri genellikle elektronik ortamda gerçekleştirilir ve çalışanın banka hesabına yatırılır.
“Sigorta” menüsünden “e-bildirge İşe Giriş İşlemleri” ne giriniz. a- Sağ taraftan “Öğretmen Seç” e basınız. b- Sağ üst taraftan sigortasını yapacağınız öğretmenin sigorta giriş tarihini seçerek, “Öğretmenleri Göster” e basın.
Görevlendirilen ücretli öğretmen/usta öğretici hizmet zamanı süresince 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 89. maddesine tabi olarak birim saat ücreti ile çalışır.
İşçi statüsünde değerlendirilmektedir. Kadrolu öğretmen ek dersi ile karıştırılmamalıdır. (Örnek: 1 Kasım-30 Kasım). Ücretli öğretmenlerimize ait ek ders çizelgelerinin onaylı olarak en geç ay çıktıktan sonra sonraki ayın ilk iş günü mesai bitimine kadar elden teslim edilmesi gerekmektedir.
İlgili 33 soru bulundu
Kişiler kurumlara görevlendirildikleri anda sonuçlar yine e-devlet üzerinden görüntülenecektir. E-devlet başvurusu dışında sistem üzerinden herhangi bir girişe izin verilmeyecektir. Başvurular dönem bittikten hemen sonra başlayıp sonraki dönemin sonuna kadar yapılabilecektir.
2- Ücretli öğretmenlik, 657 sayılı Kanunun 89. maddesine dayanılarak yürütülmekte olup, tam olarak bir statüsel istihdam şeklinde değildir. Zira ilgili madde okunduğunda da görülecektirki, memurlar ve öğretim üyelerine de ücretli ders karşılığı görev verilebilmektedir. Bu statünün 4/C ile bir ilgisi bulunmamaktadır.
Bakan Bilgin ücretli öğretmenlerin kadroya geçirilip geçirilmeyeceğine ilişkin olarak ise "Ücretli öğretmenler memur da değil sözleşmeli de değil. Süreli çalışıyorlar. Süresiz çalışan konumunda değiller.
Geçici personel statüsünde çalışan ücretli öğretmenler işçi olarak görülmekle birlikte özlük bakımından daha az haklara sahip durumdadırlar.
Eğitmen kadrosu Genel İdari Hizmetleri Sınıfında yer almakta olup, mezkûr maddede bu sınıfa atananlara ilişkin bir düzenleme yapılmamıştır. Bu minvalde, eğitmen kadrosunda görev yapan personelin ücretli öğretmen olarak çalıştığı sürelerin kazanılmış hak aylık derecesinde sayılmasına imkan bulunmamaktadır.
Ücretli öğretmen girişleri MEBBİS üzerinde yeni açılmış olan Ücretli Öğretmen Görevlendirme ekranlarından İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından yapılacaktır. MEBBİS üzerinde girişi yapılan ücretli öğretmenler doğrudan e-Okul sisteminde görünecek ve Ders Öğretmenleri ekranında derse atanabilecektir.
Sigorta primleri ise aylık toplam ders saat sayısına göre ödeniyor. Buna göre ayda en fazla 16-17 gün sigortalı olabiliyorlar. Yani normal öğretmene göre yarım ücret ve yarım sigorta ile çalışmış oluyorlar.
Sigorta Kolu:
Emekli Ücretli Öğretmen görevlendirmelerinde; 8-Sosyal Güvenlik Destek Primi seçilecek.
6- Ücretli öğretmenlere öğretmen kimlik kartı verilmiyor. 20 yıl çalışan bir ücretli öğretmenin öğretmen kimlik kartı yok dolayısıyla kadrolu hocanın yararlandığı hiçbir haktan yararlanamıyor.
Ücretli Öğretmenlikle Geçirilen Sürelerin Sigorta Boşlanması
MEB'e bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ek derste öğretmen veya usta öğrenci olarak çalışanlar 25 Temmuz 2011'den önceki çalışmalarına göre ay içinde 30 günden eksik kalan günlerini borçlanabilirler.
Ders saati sayısı ile maaş alan ücretli öğretmenler rapor alma hakkına sahiptirler. Bağlı olarak çalıştıkları okulun müdürlüğüne durumu belirtirler. Müdürlüğün verdiği onaya göre raporları işleme alınır. Ancak rapor aldıkları zaman, aldıkları raporun gün sayısı kadar ders saati ücreti aylık ödemelerinden kesilir.
Ücretli ya da sözleşmeli olarak görev yapan öğretmenlerin kadroya geçiş süreçleri ve koşulları hakkında yakın zamanda bir açıklama yoktur. Ancak beş yılı dolduran ve formasyon almış olan ücretli öğretmenlerin kadroya geçebilme hakkı olabilir.
Verilere göre, 2023 yılında ücretli öğretmen saat ücreti 73,50 TL olarak belirlenmiştir. Haftalık Çalışma Saati: Ücretli öğretmenlikte haftalık çalışma saatiniz önemlidir. Örneğin, 30 saat veya 40 saat gibi bir çalışma süresi olabilir.
'Ücretli öğretmenlere kadro verilecek' iddiasını MEB'den üst düzey bir isme sordum. Kesin dille reddedildi. Ortalıkta dolaşan iddiaların asılsız olduğunu, bakanlıkta böyle bir çalışmanın bulunmadığını ifade etti.
Ücretli öğretmenlik, ihtiyaca dayalı ve süreli bir sözleşme boyunca yapılmaktadır. Kadrolu öğretmenliğe geçiş fırsatı bulunmamaktadır. Sözleşme bitişinden (1 yıl) sonra görev bitmiş olur. Sözleşmeli öğretmen ise kadro karşılığı belirli bir süre çalışan bir meslek grubudur.
Bu meslektaşlarımız, ek ders ücreti karşılığı görev yapmaktadır. Okullarımızdaki nöbet görevleri karşılığında da ek ders ücreti ödenmektedir. Dolayısıyla ücretli öğretmenlerimizin de ek ders ücreti mukabili nöbet görevini ifa etmelerinde bir engel olmamalıdır.
Öncelikle ücretli öğretmenlikte kadroya atama durumu söz konusu değildir. Bu öğretmenler ihtiyaca göre görevlendirilir ve ihtiyaç yerine getirildiğinde okuldaki görevine de son verilir.
4C sigorta, eski adıyla Emekli Sandığı, kamu hizmetlerinde çalışanlara ödenen sigortadır. Devletteki öğretmenler, askerler, doktorlar ve daha pek çok çalışana devlet tarafından 4C sigorta kapsamında prim ödemeleri yapılır.
İdare Mahkemesi 2010/1040E ve 2010/2129K sayılı kararıyla; ek ders ücretinin % 25 fazla ödenmesiyle ilgili kanun maddesinde ücretli kadrolu ayrımı olmadığına, özel eğitime muhtaç çocuklarla çalışan ücretli öğretmenlerinde ek derslerini % 25 fazlasıyla almasına karar vermiştir.
Ücretli öğretmenler haftada 30 saate kadar görev yapabiliyorlar. Bu çalışanların aynı zamanda primleri de yatırıldığı için süreler emeklilik hesabında kullanılıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri