Ücretli Öğretmen 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu‟nun 89. maddesine göre çalıĢırlar7.
Memur-Sen'e bağlı Eğitim Birsen sendikası tarafından açılan mahkeme sonuçlandı. Yargıtay, usta öğreticinin 4857 sayılı Kanun kapsamında işçi sayılmadığı, statü hukukuna tabi olduğu, 4688 sayılı Kanun kapsamında kamu görevlisi olarak sendikaya üye olabileceğine hükmetti.
Madde 1 - 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanununun 47 nci maddesine göre Millî Eğitim Bakanlığı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ve hizmetiçi yetiştirme kurs ve seminerlerinde geçici veya ek ders görevi ile görevlendirilecek uzman ve usta öğreticiler hakkında bu yönetmelik hükümleri uygulanır.
Görevlendirilen ücretli öğretmen/usta öğretici hizmet zamanı süresince 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 89. maddesine tabi olarak birim saat ücreti ile çalışır. Saat ücretinde çalışılan mali yıl için tespit edilen gündüz-gece tutarları esas alınır. Kendisine başka bir ödeme yapılmaz.
Ders ücreti karşılığında görevlendirme? başlıklı, 9. maddesindeki hükümlere göre ücretli öğretmen yani uzman ve usta öğretici görevlendirilmesi yapılabilir.
İlgili 33 soru bulundu
Ücretli öğretmenlerin kamudaki statülerinin ne olduğunu MEB de dahil olmak üzere kimse bilmiyor. Ancak 657 Sayılı Kanun kapsamında en yakın 4/C statüsüne sokulabilirler. Ücretli öğretmenler, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine başvurarak ders saati üzerinden sözleşme imzalıyorlar.
5 bin ücretli öğretmene sözleşmeli öğretmenlik yolu açıldı ! Aylardır tartışılan ücretli öğretmenlere kadro yolu kesinleşmiş oldu.Milli Eğitim Bakanlığı 5 bin ücretli öğretmenin sözleşmeli öğretmen olarak atamasını yapacak.
Yargıtay,kadrosuz usta öğreticilerin sendika üyesi olabileceğine hükmetti Yargıtay,usta öğreticinin 4857 sayılı Kanun kapsamında işçi sayılmadığı,4688 sayılı Kanun kapsamında kamu görevlisi olarak sendikamıza üye olabileceğinin tespitine karar verdi.
Gönderilen kararlarda isimlerin gizlenmemesi ise dikkat çekti. MEB'e bağlı halk eğitim merkezlerinde görev yapan usta öğreticiler, kadrolu değil. Ders karşılığı görev alan öğreticilerin bu nedenle özlük hakları bulunmuyor.
kadrosuz tüm usta öğreticiler kadroya geçecek. açıklamasında bulundu.
Geçici personel olan görevlendirilecek usta öğreticilerle yapılacak sözleşme süresi, en fazla 12 ay kadar olabilmektedir. Çalışma süreleri günlük 8 saat, haftalık 40 saatle sınırlıdır. Bazı durumlarda veya programların gerekli olduğunda hafta sonu Cumartesi ve/veya Pazar günleri de çalıştırılmaktadırlar.
Ücretli Öğretmenler, HEM bünyesinde kurs açabilir mi? Ücretli Öğretmenlere haftalık 30 saatin üstünde “her ne adla olursa olsun” ders verilmeyeceği için kurs da açılamamaktadır.
Öğretmenler ile kadrolu usta öğreticiler aynı görevi yapıyorlar ; 1-Kadrolu usta öğretici de Öğretmenler gibi açmış olduğu kursta derse giriyor. 2-Kadrolu usta öğretici de Öğretmenler gibi kurs ders defteri tutuyor. 3-Kadrolu usta öğretici de Öğretmenler gibi yıllık plan hazırlıyor.
Usta öğreticiler ve kamu idarelerinde ders ücreti karşılığı görev verilenleri sigorta statüsü nedir? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen kurslarda usta öğretici olarak çalıştırılanlar ile kamu idarelerinde ders ücreti karşılığı görev verilenler sigortalı sayılmıştır.
Halk Eğitim Merkezi bünyesinde, kadrolu öğretmen ve kadrolu usta öğretici sayısının yetersiz olması durumunda ek ders ücreti karşılığında ücretli çalışan öğreticiler görevlendirirler. Kurumlarda görevlendirilen ücretli öğreticiler, görevlerini belli bir plan ve program dahilinde yürütürler.
Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Halk Eğitim kurslarında görev yapan usta öğreticiler, yılın ancak 5-6 ayında çalışabiliyor. Çalıştıkları dönemde ders saati üzerinden ücret alan usta öğreticilerin sigorta primleri de haftada 4 gün üzerinden yatıyor.
Halk Eğitimin yanı sıra Büyükşehir Belediyeleri tarafından da El Becerileri ve Meslek Edindirme (BELMEK) kursları açılmakta. BELMEK'lerde çalışan usta öğreticiler de kadrolu ve sözleşmeli olarak iki ayrı statüde çalışmakta.
Usta öğreticiler, yaygın eğitim kurumlarında öğretmen ihtiyacı sebebiyle öğretmeni bulunmayan meslek dallarında herhangi bir kadroya bağlı olmadan ek ders ücreti karşılığında istihdam edilmektedirler. Bunlar İş Kanunu'ndan yararlanamadıkları için kıdem tazminatı alamamaktadırlar.
Başvuru sonuçları ekim ayının ilk haftasında tamamlanarak ilan edilir. Bu sıralama bir yıl süreyle geçerlidir.
Bu düzenlemenin ardından haftada 30 saat derse giren bir öğretmenin usta öğretici ve Kur'an kursu öğreticisinin alacağı ücret, 3 bin 400 liradan yüzde 68 artışla 5 bin 740 liraya yükselmektedir. Usta öğreticilerimizin 40 saat üzerinden alacakları ücret, 4 bin 500 liradan yüzde 64 artışla 7 bin 400 liraya çıkmaktadır.
- Milli Eğitim Bakanlığı'nın kurslarında usta öğretici olarak çalıştırılanlar, kamu idarelerinde ders ücreti karşılığı görev verilenler. İşsizlik maaşı süresi, prim ödenen gün sayısına göre değişiyor. Son üç yılda 600 gün çalışanlara 6 ay; 900 gün çalışanlara 8 ay, 1080 gün çalışanlara on ay işsizlik maaşı ödeniyor.
Sadece öğretmen ve eğitimci yakınları değil sivil vatandaşlar ile öğrenciler daha rahatça öğretmen evinde konaklayabilir. Öğrencilerin kalmak istediklerinde öğrenci kartlarını, kamu çalışanları ve emeklilerin ise kartlarını göstermeleri gerekir.
Yapılan başvurular anında il, ilçe milli eğitim müdürlüklerine açılan ekranlara düşecek ve inha ya da onay işlemleri ile ücretli öğretmen adayları kurumlara görevlendirilecektir. Kişiler kurumlara görevlendirildikleri anda sonuçlar yine e-devlet üzerinden görüntülenecektir.
Eğitmen kadrosu Genel İdari Hizmetleri Sınıfında yer almakta olup, mezkûr maddede bu sınıfa atananlara ilişkin bir düzenleme yapılmamıştır. Bu minvalde, eğitmen kadrosunda görev yapan personelin ücretli öğretmen olarak çalıştığı sürelerin kazanılmış hak aylık derecesinde sayılmasına imkan bulunmamaktadır.
zorunlu çalışma süresinden sayılmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri