İçerisinde zengin mineraller, fosfor ve mineraller yer alan yulaf her mevsim tüketebileceğiniz lezzetli gıdalardandır. Ölçülü bir şekilde tüketildiği zaman yulaf kilo aldırmayan bir besindir.
Evet, bu şekilde bir ay gibi kısa bir sürede 3-5 kilo almanız mümkün. Ancak bu yöntemin sağlığınızda geri dönülemez problemlere sebep olabileceğini unutmamalısınız.
100 gramında yaklaşık 370 kalori bulunan yulaf ezmesi, bu kalorinin büyük bir kısmını protein ve karbonhidrat olarak sağladığı için aşırıya kaçılmadığı sürece kilo aldırıcı etkisi bulunmaz.
Yulaf ezmesi yalnızca kilo vermek isteyenlerin değil sağlıklı bir öğün yiyerek tok kalmak isteyenlerin de tercih sebebi olan bir besindir. Ayrıca insanlar artık yiyerek zayıflamak istemektedir. Aç kalmadan hem de lezzetli şekillerde yulaf ezmesi tüketerek pek çok kişi kilosunu koruyarak mutlu hissedebilmektedir.
İlgili 30 soru bulundu
Artan lif alımı ile Tip 2 diyabete yakalanma olasılığını düşürür, kilo kontrolünü sağlar ve kolesterol seviyelerini azaltır. Bir ay boyunca her gün sabah yulaf ezmesi yediğinizde, şaşırtıcı sonuçlar görürsünüz ve yemek yeme alışkanlıklarınız olumlu yönde değişir.
Ölçülü bir şekilde tüketildiği zaman yulaf kilo aldırmayan bir besindir.
Yulaf kompleks karbonhidratlar ve proteinin yanı sıra kas yapıcı besin maddelerini de barındırır. Bir kâse kuru yulaf ezmesi 3.4 mg demir ve 0.9 mg niyasin yani B3 vitamini içerir. Demir oksijenin kan akımına ve kaslara taşınmasından sorumludur.
Düzenli olarak yulaf tüketmek, metabolizmanın hızlı çalışmasına yardımcı olabiliyor. Hızlı çalışan bir metabolizma ile kilo vermek de daha kolay hale geliyor. İçeriğindeki yavaş karbonhidratlar, tokluk hissini artırıyor ve normalden daha az yemeye yardımcı oluyor.
Cici Bebe kalorisi yüksek bir besindir. Özellikle de çocuklarda kilo artışı için tercih edilmektedir. Kilo alma problemi yaşayan kişilerin de süt ile tükettiği bilinmektedir. Lif ve nişasta içerdiği için kilo alımına neden olur.
Muz çok fazla tüketildiği takdirde kilo aldırabilir. Sindirim sisteminin hızlanması için de muzun düzenli bir şekilde tüketilmesi gerekmektedir. Yüksek miktarda lif içeren muzun kilo aldırmaması için düzenli bir şekilde tüketilmesi gerekmektedir.
Muhteşem bir lif ve vitamin kaynağı olan yulaf ezmesi, sporcu beslenmesinin olmazsa olmazlarından biridir. Düşük glisemik endeksi sayesinde uzun süreye yayılan bir enerji salınımı sağlayan yulaf ezmesi, sporcuların antrenman öncesinde en çok tercih ettiği besinler arasındadır.
1 fincan (60 g) yulaf ezmesi 222 kcal. 1 orta kase (100 g) yulaf ezmesi 370 kcal. 1 tatlı kaşığı (5 g) yulaf ezmesi 11 kcal. 1 su bardağı (200 ml) yulaf ezmesi 259 kcal.
Yulaf tüketimi, sağlıklı durumdaki bireylerde pek de zararlı olan nitelikteki olumsuz etkiyi pek yaratmaz. Ancak yulaf tüketimi bazı insanlarda şişkinliğe ve gaza neden olabilmektedir.
Yoğurt ile karıştırılan yulaf çeşitli şekillerde tüketilebilir. Yulaf ve yoğurt karışımları genellikle kahvaltılarda tüketilmektedir. Ana öğünlerde ve ara öğünlerde tüketilen yoğurt ve yulaf karışımları kilo aldırmaz.
Kas kütlenizi de artırmak için et, balık, yumurta, süt ürünleri ve baklagil tüketin. Yüksek antioksidan ve enerji içeren portakal ve nar suyu gibi taze sıkılmış meyve sularını ara öğünlerde tüketin. Salatalarınızı zeytinyağı, zeytin, avokado gibi sağlıklı yağlarla zenginleştirin.
Yetersiz ve düzensiz beslenme, iştahsızlık, öğün aralarında uzun boşlukların olması da kilo alamama nedenleri arasındadır. Kişinin yaşadığı psikolojik sorunlar, stres, depresyon hali de neden kilo alamıyorum sorusunun cevabıdır. Zayıflık nedenleri olarak sindirim ve dolaşım bozuklukları da gösterilebilir.
Özellikle çiğ hali ile sık tüketildiğinde mineral eksikleri kaçınılmaz olabilir. Bu nedenle su, meyve suyu ya da süt içerisinde buzdolabında bekleterek tüketilmesi önerilir.
Yulaf, cilt tonunu iyileştirmede ve cilde parlaklık kazandırmada faydalı bir besindir. Cilt bakımı için güzellik maskelerinin olmazsa olmazlarındandır. Aynı zamanda ciltteki lekeli bölgelerde daha iyi bir görünüm kazandırmada yardımcı olur.
3 Yemek Kaşığı Yulaf Kaç Kalori Bir yemek kaşığı yulaf ortalama 35 kalori (kcal), 2 yemek kaşığı yulaf ortalama 70 kalori (kcal) ve 3 yemek kaşığı yulaf ise ortalama 105 kalori (kcal) olarak hesaplanmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri