Kör sivilce baş verene kadar günde üç defa ılık kompres uygulanmalıdır. Bazı durumlarda buz kompresi de yapılabilir. Kör sivilceler doğal yöntemlerle de kurutulabilir. Uzun süre geçmeyen kör sivilceler için mutlaka uzman bir doktora danışılmalıdır.
Kör Sivilce Üzerine Sıcak Kompres
Kör sivilce üzerine sıcak uygulama yapmak, “Yüzdeki kör sivilce nasıl geçer?” sorusuna cevap olabilir. Isı, cilt gözeneklerini açarak sivilce içindeki iltihabın cilt yüzeyine yaklaşmasını sağlar ve bir uç oluşturarak sebum, ölü hücreler ve bakterilerin dışarı çıkmasına destek olabilir.
Buz, diş macunu, poşet çay ve kil maskesi sivilceye uygulandığında şişliğin inmesinde etki gösterebilir.
İltihaplı sivilce (akne) ; şişmiş, kızarmış, yağ ve ölü deri hücreleri ile derinlemesine tıkanmış gözeneklerden Propionibacterium acnes (P. acnes) olarak adlandırılan bakterinin etkisiyle ortaya çıkar.
Nodüller: Büyük boyuta sahip olan nodüller, yuvarlak şekilli ve iltihaplıdır. Cildin yüzey kısmında ya da altında olabilir. Zaman zaman apse oluşumuna yol açan bu akne türü, kendiliğinden patlayabilir ve cilt yüzeyinde iz bırakabilir.
İlgili 28 soru bulundu
Kistik sivilce, akne türleri içerisinde belki de en tehlikeli olan türdür. Bu nedenle son derece ağrılı ve sancılı olan sivilceler için mutlaka bir cilt doktoruna gidilmelidir.
Deri altı sivilcelerin temelde tıpkı diğerleri gibi gözeneklerin dolması sonucunda meydana geldiğini söyleyebiliriz. Gözeneklerdeki ölü deri, yağ ve kir zamanla yumru haline gelerek deri altı sivilceye dönüşebiliyor. Hatta kimi zaman bu sivilceler kızarıklık ve şişlik görünümüyle beraber ağrılara da neden oluyor.
Sivilce (akne) kistlerini geçirmek için mutlaka bir uzmana danışılmalıdır. Sivilce (akne) patlatmak, şişmiş bir gözenek veya kabuk tutmuş bir durumdan çok daha ciddi ve uzun vadeli etkilere neden olabilir.
Özetle. Sonuç olarak, sivilce ve akne tedavisinde diş macunu gibi ürünler cildin temizliği veya sebum üretiminin düzenlenmesi için uygun değildir ve kullanılmamalıdır.
Akne belirtileri gösteren kişilerin hastanelerin Dermatoloji yani cildiye bölümüne gitmeleri gerekir.
Karbonat. Karbonat ve suyu karıştırarak krem kıvamında bir karışım elde edin. Gece yatmadan önce bu karışımı yüzünüze sürün ve gece boyu böyle kalmasını sağlayın Kalktığınızda ılık su ile durulayın.
Aloe vera jeli kistik sivilce tedavisi için önerilmektedir. Cilt hücrelerinin hızla yenilenmesine yardım eden aloe vera jeli, sivilceli dokunun temizlenmesini hızlandıracaktır. Her sabah aloe vera jeliyle yüzünüzü yıkarsanız çok kısa sürede kistik sivilcenin iyileşmesine yardım etmiş olursunuz.
Popo derinizde yağ bezleri bulunsa da genelde sivilce yapmaya yetecek kadar yağ üretmezler. Onun yerine size nur topu gibi popo kızarıkları ve pütürcükleri olarak geri dönerler. Ağda, aşırı sıkı ve nemli kıyafetler, sürtünme ve terleme bu durumun sebebi olabilir.
Salisilik asit veya glikolik asit içeren ve reçetesiz satılan akne kremleri, jeller ve merhemler, cilde uygulandıklarında ölü cilt hücrelerinin dökülmesini hızlandırıp, ciltteki fazla sebumu temizleyerek kapalı komedonları geçirmede etkilidir.
Sivilce çeşitleri nelerdir? Sivilceler tek tip olmamakla beraber çeşit çeşit türü görülmektedir. Ergen sivilcesi, yetişkin sivilcesi, iltihaplı/iltihapsız sivilce, nodül/kist, papül/ pistül, beyaz nokta ve siyah nokta sivilce çeşitlerindendir.
Elma sirkesini suyla seyrelterek cilde uygulayın
Elmanın fermente edilmesiyle oluşan bir ürün olan elma sirkesi, sitrik asit gibi organik asit içermektedir. Sirkede bulunan bu organik asit, sivilce izlerini önleyerek iyi bir cilt görünümüne sahip olmanızı sağlar.
Limon ve karbonat son derecede etkili bir tedavi seçeneğidir. Bu karışımı pamuk yardımı ile sivilce olan bölgelere sürerek iyileşmesini bekleyebilirsiniz. Limon ve Yoğurt: Limon ve yoğurt karışımı da aynı şekilde antibakteriyel özelliği olan ve sivilcelere çok iyi gelen bir karışımdır.
Evde sivilce yok etmek için doğal çözümlerden yararlanabilirsiniz. Gül suyu, limon suyu, Hindistan cevizi yağı, karbonat, elma sirkesi ve yeşil çay tonikleri sivilceye iyi gelen doğal yöntemlerdir.
Kolonyanın içeriğinde alkol bulunduğundan sivilceleri kurutucu etki gösterdiği doğrudur. Ancak burada asıl sorun hassas bir cildiniz varsa cildinizin tahriş olmasıdır. Kolonya sivilceye iyi gelir mi sorusuna evet diyebilirim ancak özellikle yüzünüze kolonya sürmenizi tavsiye etmem.
Dermatologlar burun, ağız ve gözler arasındaki bölgeye 'ölüm üçgeni' adını veriyor. Bu alanda sivilce sıkmanın körlüğe, menenjite hatta felce bile neden olabileceğini söyleyen uzmanlar, ölümlere bile sebep olan vakalara rastlandığını ifade ederek ciddi sonuçlara karşı uyarıyorlar.
Bundan dolayı, yüzün orta hattındaki özellikle ağız kenarlarınızdan burun köprünüze kadar olan bölgeyi kapsayan 'ölümcül üçgen' olarak bilinen bölgeye yerleşen sivilceler asla sıkılmamalıdır.
Yanaklarda çıkan sivilcelerin en büyük sebebi günlük alınması gereken şeker miktarından daha fazla alınmasıdır. Bunun yanı sıra akciğer ve solunum yoluyla ilgili rahatsızlıklardan da kaynaklanmaktadır. Kaşların arasında çıkan sivilceler yüksek ihtimalle karaciğer de meydana gelen bir rahatsızlığı işaret etmektedir.
Deri altı sivilce oluşumu genellikle ergenlik döneminde hormonal değişiklikler sonucu ortaya çıkabilmektedir ama farklı yaş gruplarında da daha ender olarak oluşabilir. Deri altı sivilceler en çok yüzde oluşsa da vücudun yağlanma olan herhangi bir kısmında da ortaya çıkabilmektedir.
Eğer vücut çok miktarda sebum üretiyorsa (cildimizi nemli tutan yağ), ölü deri hücreleri gözeneklerin içine sıkışabilir ve beyaz ya da siyah noktalara neden olabilir. Ciltte yaşayan bakteriler de gözenek içinde sıkışıp kalır, iltihaplı sivilcelerin çıkmasına neden olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri