AA: 90 - 100 / Başarılı BA: 80 - 89 / Başarılı BB: 75 - 79 / Başarılı
Bu durumda AA harf notu, 90 ile 100 puan arasını kapsar. Bu harf notuna sahip olmak her öğrencinin hayalidir. Bunun dışında 89 ile 85 arası puanların harf notu karşılığı BA, 84 ile 80 arası BB, 79 ile 75 arası CB, 74 ile 70 arası CC, 69 ile 64 arası DC, 64 ile 60 arası DD ve 49 altı FF olarak ifade edilir.
A. Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır.
Üniversite harf notlarının sayısal karşılıklarını ve başarı durumunda ne anlama geldiklerini şöyle özetleyebiliriz: AA: 90 - 100 / Başarılı BA: 80 - 89 / Başarılı BB: 75 - 79 / Başarılı
AÖF final sonuçlarının belli olmasıyla öğrencilerin harf notları açıklandı. AÖF ara sınav ve dönem sonucu ortalamasına göre AA, AB, BA, BB, BC, CB,CC harf notuna sahip adaylar o dersi başarıyla tamamladı. Ancak CD, DC ve DD Harf notları ise koşullu geçmeyi ifade eder.
İlgili 31 soru bulundu
AA notu mükemmel öğrenci için kullanılırken FF notu başarısız öğrenciler için kullanılır. BB notu ise üst sıralarda yer alan öğrencilerin aldığı notlardandır. İyi öğrenci derecesi anlamına gelir.
Sistem vize/final ve bütünleme ile hesapladığı bir dersten 30-35 arası alanlara CC, 36-45 arasında alanlara CB, 45-65 arasında alanlara BB, 75-100 arasında olanlara AA tanımlayabilir. Bu tanımlama sonucunda 30'un altında alanlar o dersi bir daha almak zorundadır. Yani o dersten FF alır.
Üniversitelerde genellikle 90 ile 100 puan arası AA harf notuna karşılık gelir. 89 ile 85 arası notlar BA, 80 ile 84 arası harf notu BB, 79-75 arası CB, 74 ile 70 arası CC, 69 ile 64 arası DC, 64-60 arası ise DD olarak ifade edilir. FF harf notunun rakamsal aralığı ise 49 ve altıdır.
amerikan egitim sisteminde harfle ifade edilen en yuksek not. sayi olarak 4'e karsilik gelir.
b) (B) notu, not ortalamalarına katılmayan derslerden başarılı olan öğrencilere verilir. c) (Y) notu, not ortalamalarına katılmayan derslerden başarı gösteremeyen öğrencilere verilir. ç) (E) notu; yarıyıl içinde başarılı olduğu halde, ders için gerekli koşulları tamamlayamayan öğrencilere verilir.
BÜTÜNLEME SINAVINA HANGİ ÖĞRENCİLER GİREBİLİR
Koşulları yerine getirmesine rağmen bitirme sınavına giremeyen veya girdiği halde başarısız (FF) ya da koşullu başarılı (DD) ve (DC) harf notu alan öğrenciler o ders için açılacak bütünleme sınavına girebilir.
d) Bir yarıyılda yarıyıl not ortalaması en az 2.00 olan öğrenciler başarılı sayılırlar. Bu durumda eğer varsa şartlı başarılı not aldıkları derslerden de başarılı sayılırlar. Fakat başarısız oldukları dersleri açıldıkları ilk yarıyılda tekrar alırlar.
Vize ve final sınav not ortalaması 40 puan altında kalan öğrenciler sınıf geçebilmek için telafi sınavı olarak bilinen bütünleme sınavından yeterli puan almak zorundadır. Vize, Final ve Büt Notları ortalaması Nasıl Hesaplanır? Vize, final ve büt notları ortalama hesabı, vize ve final sınav ortalaması alınarak yapılır.
ii) Standart sapma değeri 8 (sekiz)'in üzerinde ise T-Skor hesaplanır ve öğrencilerin harf notları Tablo II'de belirtilen aralıklara göre belirlenir. f) Ham Başarı Notu 100 (yüz) puan olan öğrenciler için ilave herhangi bir işleme gerek duyulmaksızın bu öğrencilere AA harf notu verilir.
ATA AÖF HARF NOTLARI
AGNO hesabında, tekrar edilen dersler için en son hesaplanan başarı notu dikkate alınır. 75-100 arasında olanlara AA tanımlayabilir. Bu hesaplama ve tanımlama sonunda sistemde FF olarak görülen dersler tekrar alınan ve 30'un altında puan alınan derslerdir.
Hayır, bütünleme sınavına giremezsiniz. Bütünleme sınavına girebilmenin ön şartı, final sınavına hiç girmemek veya final sınavı sonucu FF, FD, DD ve DC harf notlarından birini almaktır. Bu durumda BB, CC gibi not alan öğrenciler sistem kabul etse de sınava giremezler.
59.5 ve üstü geçer. Finalde 60 alma zorunluluğu yoktur.
Daha önce 40 olan başarı notu alt sınırı 50 olarak belirlenmiştir. Yani öğrencinin dersi geçebilmesi için vize ve final not ortalamasının (ham notu) en az 50 olması gerekmektedir. Madde 1'deki şekliyle hesaplanan ham not 50 ve üstü olmalıdır.
Sınav değerlendirilirken, her testteki doğru cevaplarınızın sayısından yanlış cevaplarınızın sayısının dörtte biri düşürülerek puanınız hesaplanacak. Başarı notu alt sınır değeri 35'tir.
AÖF'de ders geçme notu 35 puan olarak belirtilmiştir. 35 puanın altında kalan her not FF harfi ile gösterilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri