18 yaşını doldurmuş iseniz sizin yerinize kayıt yaptıracak kişi anne ve babanız dahi olsa kayıt işlemlerini yaptırabileceğine dair noter onaylı vekaletname ile kayıt işlemini gerçekleştirebilir.
Başvurular şahsen yapılmaktadır fakat evraklarınızın eksiksiz olması durumunda başka birisi de adınıza başvuru yapabilir.
Yerleşen adaylar e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabileceklerdir. Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır.
Posta yolu ile kayıt yaptırabilir miyim? Kendisinin başvurması mümkün olmayan durumdaki öğrenci adayları, vekâletname ile (noterden alınacak belge) kayıt yaptırabilirler. Posta yolu ile kayıt yapılmaz.
İlgili 44 soru bulundu
Öğrenci belgesi ve transkript belgeleri kişinin özel bilgilerini içerdiğinden kendisi ve yasal olarak noter huzurunda vekalet verdiği kişi dışındakilere verilemez. Vekaletnamelerde vekaletin ne için verildiği açıkça yazılmalı ve vekaletin aslı olmalıdır. Fotokopi olan vekaletnameler kabul edilmeyecektir.
Vatandaşlarımız E-Başvuru portali üzerinden istediği Noterliğe “ihtarname/ihbarname” işlem başvurusu yaparak, Noterliğe gelmeden işlem belgesini hazırlatabilmekte, hazırlanan belgeye ait Noterlik ücretinin Noterliğin IBAN adresine yatırılması sonucunda, işlem belgesi elektronik olarak imzalayabilmektedir.
Üniversite kayıt hakkı kazanan öğrenciler yüz yüze kayıt yaptırmaya gerek kalmadan internet üzerinden E-Kayıt yaptırarak üniversiteye kayıt işlemlerini tamamlayabilirler.
Üniversitemize yerleşen adaylar e-Devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında kesin kayıt işlemlerini yapabileceklerdir. (e-Devlet şifresi bulunmayan adaylar tüm PTT şubelerinden şifrelerini temin edebilirler.)
Nüfus cüzdanının aslı ve bir adet fotokopisi (Aslı görevlilere ibraz edilecektir.) Lise diplomasının aslı ve bir adet fotokopisi (Lise diplomasını henüz teslim almayanlar için geçici mezuniyet belgesinin aslı gerekmektedir.
E-kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu birçok hizmetin yer aldığı sayfada bulunan “Üniversite E-Kayıt” uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden 21 Ağustos gecesi saat 23:59'a kadar elektronik kayıt ...
E-devlet şifresi ile kimlik doğrulamasını tamamlayan öğrenciler, e-devlet kayıtlarını https://www.turkiye.gov.tr/ web sayfasında “e-hizmetler” bölümünde “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı” başlığı altında yer alan “Üniversite E-Kayıt” seçeneğinden gerçekleştireceklerdir.
Elektronik kayıt olarak da adlandırılan e kayıt, online ya da internetten kayıt olarak da bilinir. e-Devlet üzerinden alınan elektronik kayıt, YÖK'ün e-Devlet üzerinden sunduğu "turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit" adresi üzerinden gerçekleştirilir.
18 yaşını doldurmuş iseniz sizin yerinize kayıt yaptıracak kişi anne ve babanız dahi olsa kayıt işlemlerini yaptırabileceğine dair noter onaylı vekaletname ile kayıt işlemini gerçekleştirebilir.
Kayıt yenilemeyen öğrencilerin AKSİS ve E- Devlet sisteminde öğrencilik statüsü "Kayıt Yenilemedi" olarak işlenir ve öğrenciliği pasif duruma geçer.
Ders kayıt işlemini gerçekleştirmeyen öğrenciler derslere devam edemez, sınavlara giremez, öğrencilik haklarından yararlanamaz. Bu süre öğrenim süresinden sayılır.
Aslı yanında olmak kaydıyla Nüfus cüzdanı fotokopisi kayıt sırasında Aslı gibidir yapılacaktır. Aslı yanında olmayanlar (Muhtar veya Noter onaylı) nüfus cüzdanı fotokopisi getirecektir. 2 adet vesikalık fotoğraf (Son 6 ay içerisinde çekilmiş olmalı, her fotoğrafın arkasına ad ve soyad yazılmalıdır.
e-Devlet üzerinden elektronik kayıtlar, 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında https://turkiye.gov.tr internet adresinde, “e-hizmetler” bölümünde yer alan “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı” başlığı altındaki “Üniversite E-Kayıt” seçeneğinden e-Devlet şifresiyle kimlik doğrulaması yapıldıktan sonra gerçekleştirilecektir.
28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden yapabilirler. Bu adrese e-‐devlet şifresi ile girerek 'E-‐Hizmetler' sekmesinden açacakları sayfanın sonunda yer alan Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı' başlığı altındaki 'Üniversite E-‐Kayıt' sekmesinden kayıt işlemlerini tamamlayabilirler.
e-Kayıt yaptırmak isteyenler YÖK'ün e-Devlet üzerinden sunduğu birçok hizmetin yer aldığı sayfada bulunan "Üniversite e-Kayıt" uygulamasını tıklayarak, "https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit" adresi üzerinden işlem yapabiliyor. Uygulamada elektronik kayıt işlemi zorunlu değildir, tercihe bağlıdır.
ÜNİVERSİTE KAYITLARI NASIL YAPILIR? Yerleşen adaylar e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabileceklerdir. Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır.
Elektronik sınavla veya özel yetenek sınavlarıyla alım yapan bölümler ve ikinci öğretim, uzaktan öğretim gibi programlarda e-kayıt tek başına kabul edilmemektedir. Bunlar için okula giderek bizzat kayıt yapmanız gerekmektedir.
Bunun için iki yol bulunmaktadır; ilki yabancı ülke vatandaşı kendisine en yakın Türk Konsolosluğuna gidebilir, ikincisi ise Türkiye'de hizmet vermekte olan herhangi bir notere başvurarak vekili olarak tayin etmek istediği avukat adına vekaletname çıkarabilirler.
Genellikle noter üzerinden yapılan vekalet işlemleri e-devlet üzerinden de hızlı bir şekilde yapılabiliyor.
Noter huzurunda imzalanan sözleşme ile kişi vekil tayin edebilir. Ancak her zaman vekaletname vermek için notere gitmek gerekli değildir. Yetkilendirme ve işlem yapmak için yetki veren kişinin kimlik fotokopisi de kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri