Genel not ortalaması 2.00 ve üzeri olan öğrenci dönem not ortalamaları ne olursa olsun o yarıyılda başarılı olur. Dönem not ortalamaları 1.99 - 1.80 arası olan öğrenci sınamalı, 1,80'in altında olan öğrenci o yarıyılda başarısız sayılır.
2,00′ın altında bir Genel Not Ortalaması getirirseniz, koşullu geçtiğiniz derslerden kalırsınız. Ve sonraki sene ilgili dönemde kaldığınız dersi tekrar alırsınız.
Mezuniyet için gereken tüm derslerini alan ve GANO'su 2.00 olan öğrenciler DC ve DD notunu aldığı derslerden geçmiş sayılır ve mezuniyete hak kazanır.
b)Yıllık düzende eğitim yapılan birimlerde yıl başı genel ağırlıklı not ortalaması (GANO) 1,80'in altında olan öğrenciler, c)Entegre eğitim yapılan birimlerde yıl başı genel ağırlıklı not ortalaması (GANO) 2,00'nin altında olan öğrenciler sınamalı öğrenci kabul edilirler.
Not ortalaması aynı zamanda bir öğrencinin mesleki gelişimini de etkileyebilir. İyi bir üniversite not ortalaması, öğrencinin yüksek lisans programlarına kabul edilme şansını artırabilir. Yüksek lisans eğitimi, uzmanlık alanını derinleştirme ve daha fazla uzmanlık kazanma fırsatı sunabilir.
İlgili 45 soru bulundu
Yarıyıl Başarısı:
Dönem not ortalamaları 1.99 - 1.80 arası olan öğrenci sınamalı, 1,80'in altında olan öğrenci o yarıyılda başarısız sayılır. Genel not ortalaması (GNO) 2.00'nin altında ve Dönem not ortalaması (DNO) iki yarıyıl üst üste 1.80'in altında olan öğrenciler üst dönemden ders alamazlar.
GANO'su 1.80'in altında olan öğrenciler üst yarıyıldan yeni ders alamaz. Ancak başarısız oldukları alt yarıyıl derslerini tekrar eder. Not ortalaması 1.80'in altında olan öğrenciler, öncelikle FF veya not yükseltmek için DC, DD notu olan derslerini alır.
Sınıfta kalma olayı kalktı.
KOŞULLU BAŞARILI VE BAŞARISIZ ÖĞRENCİLER
Ancak mezuniyetleri için en az 2,00 genel not ortalaması sağlamakla yükümlüdürler. İlgili akademik yılın sonunda birinci fıkrada belirtilen genel not ortalamasını sağlayamayan öğrenciler başarısız sayılırlar ve bir üst sınıfa geçemezler.
Dönem Sonu harf notu DD olan derslerde; o dönemki Genel Not Ortalaması (GNO) 2,50 ve üzeri olanların DD(başarısız) harf notları bütünleme sınavları süreçi sonrasında DB(başarılı) olacaktır.
Üniversite sınıf tekrarı ya da sınıfta kalma gibi bir durum yoktur. Bununla beraber alınan bütün derslerden başarısız olunduğu takdirde dolaylı olarak sınıfta kalmış olursunuz. Bazı okullarda 3. sınıfa geçerken ya da mezun olurken öğrencilerin belirli bir not ortalamasının üzerinde olması beklenir.
Soru: Kaç dersten başarısız olursam okulum uzar? Cevap: İki durumda öğrencinin dönemi uzayabilir.Durum1: Bir yarıyılda 11 ve üzeri AKTS (Kredi) lik derslerden FF veya FG notu ile başarısız olan öğrencilerin 1 yarıyıl okulu uzar.
görebilirsiniz. SINIF GEÇME: 3. veya 4. dönem derslerini alabilmem için ne gerekli? 3. veya 4. dönem derslerini alabilmeniz için ders aldığınız son iki dönem ağırlıklı genel not ortalamasından en az bir tanesinde 1.80'i geçmiş olmanız gerekmektedir.
AA harf notu genellikle 90 ile 100 aralığındaki puanı kapsar.
Koşullu geçme en basit haliyle bir dersten genel not ortalamasına bağlı olarak geçmektir. Genel not ortalaması koşullu geçmeyi olanaklı kılmaktadır. İlgili fakültenin belirlediği bir puan sınırı bulunmaktadır. Bu genellikle 2.00 ya da 2.50 şeklinde olmaktadır.
Öğrencinin Fakülte/Yüksekokulda öğrenime başladığı andan itibaren, tamamlamış olduğu yarıyıl da dâhil olmak üzere almış olduğu tüm derslerin katılımıyla elde edilen ve başarısını belirleyen not ortalamasıdır.
Öğrencinin mezuniyet puanı 100 puan üzerinden hesaplanır, 5 ile çarpılarak elde edilir. 50 olan en düşük diploma notu için OBP 250, en yüksek 100 olan diploma notu için de 500 olarak hesaplanır. 50'nin altında olan diploma notları ise 50 olarak değerlendirmeye alınır.
Üniversitede sınıfta kalma durumu yok ancak o döneminin ortalaması 1.80'nin altında olduğu zaman bir sonraki döneminden ders alamıyorsun.
Hayır, ilk dönem dersini ayrı alman gerekiyor yani 2. sınıfta tekrardan vermen gerekecek.
Gigapat. Özel bir yönetmelik yoksa okulunuzda, verebildiğiniz dersleri verir ikinci dönemden alabildiklerinizi alırsınız. Bütten de veremediğiniz dersler olursa onları da sonraki dönemde alırsınız. Üniversitede kalmak normal, sınıfta kalmak diye bir şey yok dersten kalmak var.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri