Konuyla ilgili ÖSYM kılavuzunda yer alan bilgide “ Adayların sınava girebilmeleri için 2023-YKS'nin ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgesinden başka, fotoğraflı nüfus cüzdanı veya fotoğraflı T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış fotoğraflı pasaportunun aslını yanlarında bulundurmaları zorunludur.
Eksiksiz ve doğru olarak doldurulmuş 2023-YKS Aday Başvuru Formu ile fotoğraflı Nüfus Cüzdanı veya fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış fotoğraflı pasaportun aslı gerekmektedir.
Fotoğrafın üzerinde soğuk damga ve son 6 ayda çekilmiş fotoğraflı kimlik belgeleri kabul edilir. ESKİ KİMLİK İLE SINAVA GİRİLİR Mİ 2022? Eski kimlik ile sınava girilebilir fakat kimlik belgesi üzerindeki fotoğraf eski yıllara ait ise bu kimlik belgesinin de geçerli olmayacağını göz önünde tutulmalıdır.
Nüfus Müdürlüğü personelince adayın bilgilerinin kontrolü yapılarak adaya fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu “Geçici Kimlik Belgesi” düzenlenecektir. Adaylar düzenlenen bu belge ile sınava girebilecektir.
Nüfus cüzdanlarının Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartları ile değiştirilmesi ile ilgili zorunlu bir tarih var mı? Nüfus cüzdanları; kimlik kartı başvurusu yapılıncaya kadar geçerli olup, nüfus cüzdanlarının kimlik kartı ile değiştirilmesi ile ilgili belirlenmiş son tarih bulunmamaktadır.
İlgili 32 soru bulundu
Fakat bu vatandaşların artık kimlik kartlarını değiştirmesi gerekmektedir. Eski kimlik kartlarını yenisi ile değiştirmek için son tarih 31 Aralık 2023 tarihidir. Yani eski kimlik kartları 31 Aralık 2023 tarihine kadar geçerlidir. Daha sonrasında eski kimlik kartları kullanılmayacaktır.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eski kimliklerin bankalarda geçersiz olduğunu açıkladı! İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün Ankara'da yaptığı açıklamada eski kimlik kartlarının artık bankalarda geçersiz sayılacağını açıkladı.
Kimlik Numarası, soğuk damga veya güncel fotoğraf bulunmadığı için sınava kabul edilemeyecek durumda olanlar, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen fotoğraflı, imzalı-mühürlü/barkodlu-karedkodlu 'Geçici Kimlik Belgesi' ile sınavlara girebileceklerdir."
Belgesini Alabiliyor
Depremden etkilenen illerimizde yerleşim yeri ya da diğer adres kaydı olan afetzede vatandaşlarımız, kendisi, veli ya da vasisi olduklarının geçici kimlik belgesini e-Devlet'ten barkodlu alabiliyor.
ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir. Nüfus cüzdanında fotoğrafın olması zorunludur. Nüfus cüzdanında fotoğrafı olmayan adaylar, sınava alınmayacaklardır.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı başvuru merkezine giderken adayların yanında bulundurması gereken belgeler; eksiksiz ve doğru olarak doldurulmuş 2019-Yükseköğretim Kurumları Sınavı Aday Başvuru Formu, nüfus cüzdanı, T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportun aslıdır.
Başvuru sonrası, fotoğrafınız ve geçersiz hale getirilmiş halde eski nüfus cüzdanınız geri verilmektedir. Yeni Kimlik Kartınız, kısa süre içinde (2-3 gün içinde) teslim için bildirdiğiniz adrese PTT Kargo aracılığıyla ulaştırılacaktır.
Ancak, nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı ibraz edilememesi halinde ilgiliden Ehliyet, Pasaport, Memur cüzdanı, Avukat kimlik kartı, Basın kartı, Yabancılara mahsus ikamet tezkeresi, Yabancı ülke kimlik kartı veya pasaportu belgelerinden biri istenir.
MADDE 5 – (1) Adaylar Başkanlıkça yapılan sınavlara; kimlik kartı ve adaylar tarafından ÖSYM sisteminden alınan ve/veya Başkanlıkça adaylara gönderilen sınava giriş ve kimlik belgesi ile girerler.
ÖSYM tarafından yayımlanan 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS-2021) Sıkça Sorulan Sorular kısmında yer alan bilgilere göre, ehliyet (sürücü belgesi), meslek kimlik kartları, öğrenci kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler, sınava giriş için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilmemektedir.
Depremden etkilenen illerimizde yerleşim yeri ya da diğer adres kaydı olan afetzede vatandaşlarımız, kendisi, veli ya da vasisi olduklarının geçici kimlik belgesini e-Devlet'ten barkodlu alabiliyor. E-Devletten alınan barkodlu geçici kimlik belgesi üç ay yeni kimlik kartı alınıncaya kadar geçerli.
e-Devlet kapısı üzerinden e-Devlet şifresi ile alınan belgeler, nüfus müdürlüklerinden alınan belgelerle aynı hukuki değere sahiptir. Güvenli kimlik doğrulama araçlarını kullanarak aşağıdaki adreslerden alabilirsiniz.
Kimlik kartını kaybedenlerin başvurduğu "geçici kimlik belgesi", e-Devlet Kapısı üzerinden hızlı bir şekilde alınabiliyor.
Not: Başvuru esnasında sisteme yüklenen Geçici ve Süreli Kimlik Kartı başvuru formunun, başvuru onaylandıktan sonraki on (10) gün içerisinde başvuru sahibi Seyahat Acentasınca bağlı bulunulan Bölge Temsil Kuruluna teslim edilmesi gerekmektedir!
kimlik kartını kaybeden afetzede vatandaşlarımızdan, hangi ildeki nüfus müdürlüğüne başvurursa başvursun hiçbir belge, fotoğraf ya da ücret talep edilmemekte, sadece biyometrik (parmak izi) doğrulaması ile birkaç dakikada geçici kimlik belgesi düzenlenmektedir.
Sınava katılacak adaylardan Nüfus Cüzdanı veya T.C Kimlik kartını kaybeden ve yeniden çıkarmak isteyen adaylar için "Sınav Giriş Belgesi" ile 2 (iki) adet fotoğrafını yanında getiren adaylara yeni T.C Kimlik Kartı düzenleninceye kadar geçerli olmak üzere "Geçici Kimlik Belgesi" verilecektir.
2023-YKS'de Kimliğini Kaybeden Adaylar İçin Çözüm: Geçici Kimlik Belgesi İle Sınava Girebilirsiniz! ÖSYM tarafından 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (2023-YKS) katılacak adaylar için, sınav günü açık tutulacak İl/İlçe Nüfus Müdürlükleri açıklandı.
Yeni tip kimlik kartıyla çıkılması zorunludur."
kimlik kartlarını alıncaya kadar geçerli olup bu konuda herhangi bir süre sınırlaması bulunmamaktadır. Sınava girecek olan öğrenciler, resimli ve yıpranmamış mevcut nüfus cüzdanları ile sınava girebilecek olup, T.C. kimlik kartlarının 02.01.2017 tarihinden itibaren 3 yıl içerisinde yenilenmesi planlanmıştır.
"Bahse konu yasanın yürürlüğe girdiği 26 Ocak 2016 tarihinden itibaren Nüfus Cüzdanı kayıp edenlere uygulanan idari para cezası uygulaması yürürlükten kaldırılmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri