Mavi Diploma, Avrupa Birliği veya AB üyesi olmamalarına rağmen Avrupa Komisyonu ve Avrupa Konseyi tarafından akredite edilen üniversiteler tarafından verilen diplomalara ek niteliğindedir. Öğrencinin aldığı eğitimin ve diplomanın AB ülkelerinde geçerli olduğunu gösterir.
Mavi diploması olan tüm öğrenciler Avrupa Birliği ülkelerinden herhangi birinde eğitimlerine devam edebilme hakkına sahip olurlar. Aynı zamanda Mavi diploma sahibi olmak iş başvurusu yaparken de oldukça işe yarayan bir belgedir.
Üniversite tarafından öğrencilere mezuniyet sonrası diplomanın yanı sıra verilen tamamlayıcı diploma ekidir. Mavi diploma almaya hak kazanan kişiler, Avrupa Birliği üniversiteleri de dahil olmak üzere dünyanın tüm üniversitelerinde eğitimlerine devam edebilirler.
İstanbul Okan Üniversitesi. Mavi diploma alınan eğitimde çeşitli özelliklerin olduğunu gösterir. Özellikle Avrupa ülkelerinin tümünde geçerli olan mavi diplomayı başarılı okullara vermektedir. Mavi diploma sayesinde dünyanın her yerinde rahatlıkla çalışılabilir.
Mavi Diploma Diploma Eki, yükseköğretim kurumları tarafından Avrupa Konseyi ve Birleşmiş Milletler ve UNESCO tarafından kabul edilmektedir. Mavi diploma diploma eki sayesinde, üniversitede alınan eğitim tüm dünyada geçerlilik kazanır.
İlgili 40 soru bulundu
Alınan eğitim sadece AB Üye Devletlerinde değil, bu sürece dahil olan tüm ülkelerde eşdeğer kabul edildiğinden, öğrenciler istedikleri ülkede eğitimlerine devam edebilir veya yeni bir kariyere devam edebilirler.
Mavi diploma belgesinin geçerli olduğu ülkeler şu şekildedir: İsveç, İtalya, Macaristan, Romanya, Çekya, Danimarka, Hırvatistan, Estonya, Letonya, Litvanya, Fransa, Almanya, Avusturya, Bulgaristan, Belçika, Malta, Polonya, Portekiz, Hollanda, İrlanda, İspanya, Lüksemburg, Finlandiya.
Kırmızı diplomanın uluslararası kabul gören, dalında üstün başarı sağlayan öğrenciler için verilen bir diploma olduğunu belirten Safiye Terzioğlu, “7 yıl boyunca her sene iki kez dönem sonunda keman, solfej ve dünya müzik edebiyatından sınavlara girerek tamamlayabildim.
Mavi diplomanın geçerliği olduğu bazı ülkeler;
İsveç, İtalya, Macaristan, Romanya, Çekya, Danimarka, Hırvatistan, Estonya, Letonya, Litvanya, Fransa, Almanya, Avusturya, Bulgaristan, Belçika, Malta, Polonya, Portekiz, Hollanda, İrlanda, İspanya, Lüksemburg, Finlandiya,….
Tüm üniversite mezunları mavi diploma alırlar. Ancak bu konuda önemli olan mavi diploma veren bir üniversitede okumak gerekliliğidir. Türkiye'de mavi diploma veren bir üniversiteden mezun olan her ay bu diplomayı almaya hak kazanır.
ÖNLİSANS MEZUNLARI MAVİ DİPLOMA ALA BİLİR Mİ? Evet önlisans mezunları da mavi diploma alabilirler. Ancak bir çok önlisans bölümünün Avrupa Birliği ülkelerinde karşılığı olmadığı için ve mavi diplomanın amacınında eğitimle ilgili olması nedeniyle bu bölümleri okuyan kişilere çok bir faydası olduğu düşünülemez.
Mavi Diploma, almış olduğunuz önlisans, lisans ya da yüksek lisans eğitiminin Avrupa Birliği ülkelerinde geçerli olduğunu gösteren bir belgedir.
Hukukta mavi diploma yok, yurtdışında Tr ile alakasız hkuki bir işte çalışacaksan bu akademisyenlik olabilir. Diğer türlü KKTC'de çalışabilirsin.
Amerikan üniversitelerinden mezun olan bir öğrencinin sahip olduğu diploma Türkiye'de ve tüm dünyada geçerlidir.
Hacettepe Üniversitesi. Diploma Eki (DE), yükseköğrenim diploması ile birlikte verilen, diploma sahibinin çalışmalarının seviyesi, çerçevesi, içeriği ve durumu hakkında standart bilgi veren bir belgedir. Diploma Eki, 1999'da kabul edildikten sonra birçok ülkenin ulusal mevzuatında da kabul edilmiştir.
Üniversite diploması çok etkili bir iş bulma aracıdır. İşverenler arasında, üniversite diploması sahibi kişilerin daha iyi eğitim ve deneyim sahibi olduğu ve daha yüksek pozisyonlara aday oldukları kabul edilmektedir. Bu, üniversite diploması sahiplerinin daha kolay iş bulabilecekleri anlamına gelir.
WWF-Türkiye'ye, üç ayda bir hedeflerle ve ilerlemeyle ilgili rapor verilir. Bir yılın sonunda denetimden geçirilen ofisler, hedeflere ulaşıldığı takdirde “Yeşil Ofis Diploması” alır. Yeşil Ofis logosu belirli kurallar çerçevesinde kullanılabilir ve Yeşil Ofis olmanın iletişimi yapılabilir.
Europass Sertifika Eki işveren ve eğitim kurumlarının mesleki eğitim yeterliliğinizi daha kolay anlamalarına yardımcı olacak bilgiler içeren bir belgedir.
3) DİPLOMA DENKLİĞİ ARANMAYACAK: Şimdiye kadar Almanya'da çalışmak isteyenlerden diploma denkliği isteniyordu. Artık istenmeyecek. Gelinen ülkedeki diploma yetecek. Tek şart, eğer eğitim dışında çalışma için geliniyorsa, bir işyeri bulmuş olma ve maaş garantisi olacak.
Diploma almaya gelirken 50 TL ile gelinmesi gereklidir. 50 Tl bedeli diplomaların asıllarını Üniversiteye verecegimiz için aslı gibidir ve mühürlenilmesi suretiyle onaylı bir örnek suretinin verilmesindedir. Aksi takdirde diplomayı aldıktan sonra diplomanın Noterden bir sayfa örneğini 276 Tl'ye yaptiriliyor.
Eğer lisans bölümünden mezun değilsen önlisans KPSS girmeye hakkın var ve 2 yıllık önlisans diploman da yanmıyor. Fakülte(Lisans) mezunu olduğunda 2 yıllık önlisans diploman yanıyor ve lisans mezunu olduğun için yeni diploma ile hareket etmen gerekecek.
Diploma Denkliği
YÖK denkliği olan üniversiteler arasında özellikle ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya, Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Japonya ve Kore gibi ülkelerdeki birçok üniversite yer almaktadır.
Dünya'da ilk 1000 içerisinde bulunan Belarus State University (Belarus), Warsaw University (Polonya), Karazin University (Ukrayna) gibi üniversiteler Türkiye'den öğrencileri sınavsız olarak almaktadır. Bu ülkelerin ortalama üniversite eğitim maliyetleri yıllık 1300 – 4000 USD arasında değişmektedir.
Almanya'da Diplomalarınız Tanınıyor
2012 yılından beri Almanya'da uygulanan bir yasa ile, Türkiye'den aldığınız diplomalarınız kabul ediliyor. Bu yasa Almanya'nın dışından mezun olunarak alınan meslek diplomalarının Almanya'da denkleştirilmesini kolaylaştırmayı hedeflemektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri