YÖK, üniversitelere ya yaz okulu açma ya da bütünleme sınavı yapma zorunluluğu getirdi.
Yaz okuluna katılım isteğe bağlıdır. Öğrenciler farklı sebeplerden dolayı yaz okuluna katılım sağlamak isteyebilir. Bu durumda okul tarafından belirlenen yaz okulu harcının ödenmesi ve ders seçimlerinin yönetmeliğe uygun olarak yapılmasıyla öğrencinin yaz okuluna kaydı tamamlanmış olur.
Yaz okulu zorunlu değil.
Cevap 1 - Yaz Okulunda ders açılması, derslere kayıt, derslerin başlangıç ve bitişi, sınavlar ve diğer ilgili hususlar Senato tarafından belirlenecek akademik takvime göre yürütülür.
Yaz Okulunda açılacak derslere kesin kayıt yaptıracak öğrenci, her yıl Üniversite Yönetim Kurulunca belirlenen saat başına Yaz Okulu ücretini öder.
İlgili 22 soru bulundu
Yaz okulu öğretim süresi 25 öğretim gününden az olmamak üzere en az beş haftadır. Bu süre 35 öğretim gününden az olmamak üzere yedi haftaya çıkarılabilir.
Yaz okulu; başarılı öğrencilerin daha kısa sürede mezun olmaları, başarısız öğrencilerin ise zaman kaybetmeden başarısızlıklarını telafi edebilmeleri için yaz aylarında yapılan öğretim programına denilmektedir.
17 Nisan 2020 tarih ve 31102 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan, Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun “Açık öğretim sisteminde üst üste dört dönem kayıt yenileme koşullarını yerine getirmeyen öğrencinin ilgili programdan ilişiği kesilir.” hükmünü içermektedir.
AÖF Yaz okulundan ders almak isteyen öğrenci, ilgili mevzuat hükümlerine göre yaz okulu öğretim ücreti ödemekle yükümlüdür. AÖF Yaz okulunda 1 Ders alan öğrenci Toplam ₺375,00 öder. AÖF Yaz okulunda 2 Ders alan öğrenci Toplam ₺450,00 öder. AÖF Yaz okulunda 3 Ders alan öğrenci Toplam ₺525,00 öder.
Farklı bir birimden veya farklı bir üniversiteden ders alabilir miyim? MADDE 10 – (1) Öğrenci yaz döneminde almak istediği dersi, Üniversite içinde veya dışında başka bir bölüm/programdan alabilir.
Dersler yüz yüze yürütülecektir. Yaz Okulu dersleri 24 Temmuz 2023'de başlayacaktır. Kesinleşen dersler 18 Temmuz 2023 tarihinde ilan edilecek olup kesin kayıt işlemleri 19-23 Temmuz 2023 tarihleri arasında Öğrenci Bilgi Yönetim Sistemi (BYS) üzerinden gerçekleştirilecektir.
Yaz okulu eğitim öğretim süresi 7 haftadır. Dersler 07/08/2023 – 15/09/2023 tarihleri arasında yüz yüze yapılacaktır. Yaz okulunda ders almak öğrencinin isteğine bağlıdır. Öğrenciler öncelikle tekrarlamak zorunda oldukları dersleri almak kaydıyla, bir yaz döneminde toplam 25 AKTS ders alabilirler.
Bilindiği üzere MEB DYK kurslarının ödediği ders ücretleri normal ek ders ücretlerinin iki katıdır. 2022 yılının Haziran ayında kurs için ödenecek olan ek ders ücreti 55.50 TL'dir. Bu doğrultuda 48 saat yaz kursu veren ve %15 vergi diliminde olan bir öğretmen en az 48×55,50=2.664 TL ücret alacak.
14) Yaz okulunda ön kayıtta seçmiş olduğum dersler açılmazsa ne yapmam gereklidir? bir derse kayıt olmak istemezse, bu ders öğrencinin ders kaydından çıkarılır ve dersin ücreti öğrenciye iade edilir.
Yaz okulunda dersin devam şartını sağlamış olması, normal eğitim- öğretim dönemleri için geçerli değildir. Derse devam mecburiyeti vardır.
2. sınıftan, 12. sınıfa kadar tüm öğrencileri kapsayacak. Yaz okulunda iki ders olacak. Yaz okulunda Bilim ve Sanat dersi işlenecek. Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına Bilim ve Sanat programı dahil oluyor.
01-08 Temmuz 2022 tarihlerinde Yaz Okulu ücret ödemenizi yapabilirsiniz. Yaz Okulunda açılacak derslere kesin kayıt yaptıracak öğrenci, her yıl Üniversite Yönetim Kurulunca belirlenen saat başına Yaz Okulu ücretini öder.
Yaz okulu kayıt süresi uzatılmayacaktır. Belirtilen tarihler arasında her ne sebeple olursa olsun, Yaz Okulu ücretini ödemeyen öğrenciler, 2022-2023 Öğretim Yılı Yaz Okulu kayıt hakkını kaybeder. Öğrencilerin yaz okulunun yapıldığı öğretim yılı bahar dönemindeki öğrencilik statüsü değişmez.
Yaz okulunda ders almak isteyen öğrenci, açılması öngörülen ve ilan edilen dersler arasından seçim yapar. (3) Öğrenci, önceki yarıyıllardan başarısız dersi olmaması ve genel not ortalamasının 2.50 ve üzerinde olması halinde yaz okulunda üst yarıyıldan ders alabilir.
Yaz okulunda tekrar olarak alınan derslerde son alınan not geçerlidir. 15. Yaz Okulunda alınan bir dersten öğrenci kalmış ise bu ders öğrencinin Genel Not Ortalamasını etkiler mi? Yaz öğretiminde alınan tüm notlar genel not ortalamasına dâhil edilir.
Evet, normal yarıyıl için geçerli olan %80 devam zorunluluğu, yaz okulunda da geçerlidir. Ayrıca yaz okulu kuralları ayrı bir program olmayıp yönetmelikler aynen geçerlidir.
Yaz okulunda vize ve final mi var yoksa tek sınav yapılıp final yerine mi geçiyor? Vize notu normal dönemdeki olarak mı alınıyor? Sonuç olarak normal dönemde aldığımız vize puanının önemi yok yaz okulunda. Vize de final de yaz okulunda yapılıyor.
Yaz okuluna kayıt yaptıracak öğrenciler en fazla beş ders seçebilir. o Not Durum Belgesinde; genel not ortalaması 2,00 veya 2,00'nin üzerinde olan öğrenciler, FF harf notu olan ve/veya hiç almadığı ders/derslerden, en fazla beş ders seçebilir. borçlarını 01-12 Ağustos 2022 tarihlerinde ödeyebilecektir.
Yaz Okulu, Sosyal Anlayış Geliştirir.
Öğrencinin sosyalleşmesine büyük katkı verebilir. Bir yaz okuluna gitmenin en önemli etkinliği, okul dışından da yeni arkadaşlar edinilmesidir ki bu da onun sosyalleşmesini sağlar ve alternatif sosyalleşme olanakları sunar.
Yaz okulları haftada 12 saat, toplamda 48 saat olarak uygulanacak. Yaz okulları, 4 Temmuz-28 Ağustos tarihleri arasında öğretmen ve öğrenci başvurularının yoğunluğuna göre okul idarelerince belirlenen tarihler arasında açılacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri