Evet zorunlu. Her kur için “46” saattir. Her öğrenci bulunduğu kurun derslerine % 85 oranında devam etmek zorundadır. Öğrenci devamsızlığı “48” saate ulaşınca devamsızlıktan kalır.
Genelde 4 veya 5 gün gidilir. Keyfi izinler ile ortalama 3 güne düşebilir.
Öğrenciler teorik derslerin %70'ine, uygulamalı derslerin %80'nine devam etmek zorundadır. Öğrenciler derslere, uygulamalara ve sınavlara katılmak zorundadır.
Ders geçme esası uygulanan birimlerde eğitim-öğretim dönemi, güz ve bahar yarıyıllarından oluşur. Her bir yarıyıl en az 70 iş gününden oluşur.
Ülkemizde bir ders yılı, iki dönem hâlinde yaklaşık 180 iş günüdür. Dönemler arasında iki haftalık ara tatil ve dönem sonunda da yaklaşık üç aylık yaz tatili mevcuttur. Bazı Avrupa ülkeleri ile benzerlik, bazıları ile de farklılıklarımız vardır.
İlgili 45 soru bulundu
1 yılda 2 dönem bulunur, güz ve bahar yarıyılları olarak adlandırılır. 1 dönem içerisinde 14 hafta ders, 1 adet ara sınav, 1 adet final sınavı ve final sınavında geçilemeyen dersler için 1 adet bütünleme sınavı bulunmaktadır.
Ülkemizde bir ders yılı, iki dönem hâlinde yaklaşık 180 iş günüdür. Dönemler arasında iki haftalık ara tatil ve dönem sonunda da yaklaşık üç aylık yaz tatili mevcuttur. Bazı Avrupa ülkeleri ile benzerlik, bazıları ile de farklılıklarımız vardır.
MADDE 12 – (1) Bir ders saatinin süresi elli dakikadır. (2) Dersler; zorunlu ve seçmeli olmak üzere iki türlüdür.
MADDE 14 – (1) Bir ders saatinin süresi elli dakikadır. (2) Dersler; zorunlu, seçmeli ve ortak zorunlu dersler olmak üzere üç türlüdür. (3) Öğretim programında seçmeli derslerin AKTS değerleri, mezuniyet için alınması gerekli toplam AKTS değerinin en çok %40'ını oluşturacak şekilde düzenlenir.
Bir ders saati 50 dakikadır.
Yükseköğretim kurumlarında okuyan tüm öğrenciler için kendi alan derslerinin yanı sıra eğitim-öğretim süresince Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türkçe ve yabancı dil zorunlu derslerdendir. Ayrıca öğrenciler beden eğitimi veya güzel sanat dallarından birini de seçmek zorundadırlar.
Alınan karara göre; isteyen öğrenciler yüz yüze eğitime katılacak, üniversitelerde devam zorunluluğu aranmayacak.
Ancak, genellikle üniversitelerde ilk hafta veya derslerin başladığı dönemde yoklama alınması yaygın bir uygulama değildir. Bazı özel durumlarda veya belirli derslerde öğretim elemanları, ilk hafta veya dersin başında öğrencilerin varlığını doğrulamak için yoklama alabilirler.
Zira düşündüğümüzün aksine çoğu üniversitede dersler ilk günden başlayabilir, hatta öğretmenler bu süreyi, öğrencileri tanıma ve akademik yıl boyunca işlenicek ders ve program hakkında bilgiler paylaşmayı tercih ederek kullanırlar.
Bunun dışında dersler için ayrı ön koşul belirlenmesi yönergelerle düzenlenir. Gerekli hallerde ilgili yönetim kurulu kararı ile Cumartesi ve Pazar günleri de ders yapılabilir."
15-20dk sürüyor.
Üniversite genelinde sınıf mevcudu ortalaması 30-70 kişi arasındadır.
Güz dönemi ne kadar sürer? Diye merak edenlere ortalama dört ay diyebiliriz.
Bildiğiniz üzere üniversitelerde ki eğitim sabah saatlerinde başlayıp genellikle akşam 5'e kadar sürmektedir. Fakat bazı üniversiteler bu saatlerin dışında da akşamda eğitim verebiliyor. Bu eğitimi verdiklerini de vurgulamak için akşam dersleri için ikinci öğretim kelimesi kullanılıyor.
MADDE 16– (1) Bir akademik yıl, her biri 14 haftalık ders süresi ve bunu takip eden sınav süresi olmak üzere iki yarıyıldan oluşur. Lisans ve ön lisans dersleri yarıyıl esasına göre düzenlenir. Ayrıca, 7 haftalık ders süresi ve bunu takip eden sınav süresi olmak üzere en çok 8 haftalık yaz okulu düzenlenebilir.
18 Haziran Pazar günü düzenlenecek AYT oturumu, saat 10.15'te başlayacak ve 13.15'te bitecek.
Birinci dönem, 11 Eylül 2023 Pazartesi başlayıp 19 Ocak 2024 Cuma sona erecek.
Bir yılda ortalama 180 Gün okula gidiyoruz. 2022-2023 Eğitim Yılında 160 gün okula gidildi. 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında 180 gün okula gittik.Tatiller hariç yaklaşık 6 ay okula gidiyoruz.
Ders yılı süresi 36 haftadır. Bakanlıkça uygulanan proje ve protokoller kapsamında teorik eğitim süresi, uygulanan programın özelliğine göre değişebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri