Başvurularını Programlara Başvuru Esaslarına uygun olarak tamamlamış bulunan tüm öğrenciler Giriş Sınavlarına katılmaya hak kazanırlar. 12) Mezun değilim, başvuru yapabilir miyim? Başvuru yapabilirsiniz; ancak kayıt hakkı kazanırsanız kayıt haftasından önce mezun olmuş olmanız gerekmektedir.
Mezun olduğunuz ortaöğretim (lise) kurumundan bir defaya mahsus olmak üzere verilen diploma kayıp belgesinin aslı veya E-Devlet üzerinden kare kodlu mezuniyet belgeniz ile kayıt yaptırabilirsiniz.
Yani aslında elinizde sadece son mezun olduğunuz kurumdan aldığınız diploma kalabilir. Diplomasını kaybeden kişiler, diploma yerine geçen başka bir belge sunarak üniversiteye kayıt yaptırabilirler.
mezuniyet belgesi ile kayıt olabilirler. Lise diplomasının aslını teslim etmelerine gerek yoktur. - E-Devlet uygulamasından kayıt olanların lise diplomasının aslını teslim etmelerine gerek yoktur.
İlgili 43 soru bulundu
ÜNİVERSİTE KAYITLARI NASIL YAPILIR? Yerleşen adaylar e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabileceklerdir. Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır.
Diploma kayıp belgesi yalnızca bir kez verilir. Öğrenciler diploma kayıp belgesi için Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne dilekçe ile başvurarak Diploma Kayıp Belgesi alabilirler. Bunun için web sitemizde örneği bulunan diploma kayıp belgesi dilekçesi doldurulmalıdır.
Hayır. Temel kural; yerleştirmelerin son günü mezun olmaktır. Tercih yaptıktan sonra mezun olup da kuruma diploma verilemez ve kurumların bu şekilde atama yapmaları hukuka aykırıdır.
2014 yılı ve sonrasında mezun olduysanız, geçici mezuniyet belgesi ve öğrenci kimlik kartınız ile birlikte; daha eski yıllarda mezun olmuş iseniz sadece nüfus cüzdanınız ile birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı diploma birimine müracaat etmeniz halinde diplomanızı alabilirsiniz.
MEZUN BELGELERİ E-DEVLETTE:
Bu çalışmalar sayesinde, üniversitelerde diploma yerine geçen "GEÇİCİ MEZUNİYET BELGESİ" artık e-devlet üzerinden alınabilmektedir. YÖK aynı zamanda tüm mezunların kendi verilerine e-devlet kapısında yer alan Mezun Belgesi Sorgulama ve Doğrulama Sistemi üzerinden erişme imkanı sağlamıştır.
Üniversite mezunlarının YÖK üzerinden, lise mezunlarının ise MEB üzerinden mezuniyet belgesi alabildiği işlemler e-devlet'in ilgili linklerinden yapılabiliyor.
1) Mezuniyet Bilgileri Sayfası
☞ e-Devlet Sistemine giriş yapınız. ☞ Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama sayfasını bulunuz ve açınız. ☞ Bu sayfada eğer yükseköğretim mezunu iseniz diploma belgeniz görüntülenir.
Lise mezuniyet belgesi için araştırmalara başlayan öğrenciler e-Devlet üzerinden belgelerine ulaşabilecekler. E- Devlet internet sitesinden T.C kimlik numarası ve şifrenizle giriş yapabilirsiniz. Ardından arama çubuğuna "lise mezuniyet belgesi" yazarak diploma bilgilerinize ulaşabilirsiniz.
Mezuniyeti onaylanan öğrenciler ilgili okullardan alacakları ilişik kesme belgesini hazırlar. İlişik kesme belgesi, nüfus cüzdanı örneği ve öğrenci kimlik kartını ilgili okulun öğrenci işleri bürosuna teslim ettikten sonra diplomalar hazırlanıncaya kadar okulundan geçici mezuniyet belgesi alabilirler.
Diploma/Geçici mezuniyet belgesi hazırlanma süresi Fakülte Yönetim Kurulu'ndan mezuniyet kararının çıkma tarihinden sonra ortalama 1 haftadır.
Diploma alma işlemi:
Diploma alabilmeniz için, ilk önce Okulunuz öğrenci işlerinden ilişik kesip İLİŞİK KESME BELGESİNİ almalısınız. İlişik kesme belgesini aldıktan sonra 3 farklı şekilde diplomanızı alabilirsiniz.
DİPLOMAMI BENİM YERİME BAŞKA BİRİ ALABİLİR Mİ? Diplomalar Kişiye Özel kimliklerdir dolayısıyla birinci dereceden akrabanız dahi olsa (anne, baba, kardeş) sizin yerinize bir başkası diplomanızı alamaz. Ancak Noterden vereceğiniz bir vekaletle, vekaleti verdiğiniz sahşa diplomanız teslim edilebilir.
Diplomanızın aslının yada bir örneği ile YÖK'e başvuru yaptığınızı gösterir belgenin bulunması koşuluyla kayıt yaptırabilirsiniz.
İlkokul ve ortaokul diplomaları tek nüsha olarak basılır ve mezuniyet durumunda öğrenciye teslim edilir. Bu sebeple diplomanın aynısının çıkartılması mümkün değildir. Dilekçe ile yapacağınız başvuru sonucunda arşivler incelenir ve diplomanız yerine bir mezuniyet belgesi verilir.
Yenisini almak için ne yapmalıyım ? Kaybedilen, yırtılan, herhangi bir nedenle zarar gören diplomalar için ikinci nüsha Diploma (Duplicat) düzenlenir.
Lise diploması hala üniversite kayıtlarında şarttır.. Üniversitenin sizden kayıt için istediği belgeleri ya elden ya da online olarak iletebilirsiniz (seçeceğiniz kayıt türüne göre). Elinizde lise diplomanız yoksa E-devlet'ten karekodlu "Mezuniyet Belgesi" alabilirsiniz.
Aslı yanında olmak kaydıyla Nüfus cüzdanı fotokopisi kayıt sırasında Aslı gibidir yapılacaktır. Aslı yanında olmayanlar (Muhtar veya Noter onaylı) nüfus cüzdanı fotokopisi getirecektir. 2 adet vesikalık fotoğraf (Son 6 ay içerisinde çekilmiş olmalı, her fotoğrafın arkasına ad ve soyad yazılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri